news.team

Στην 30η επέτειο από την κυκλοφορία της ταινίας ‘The Blues Brothers’ η εφημερίδα του Βατικανού χαρακτήρισε σε δημοσίευμά της την ταινία ως ένα κλασικό film για την Καθολική Εκκλησία και ότι την προτείνει ανεπιφύλακτα σε όλους τους Καθολικούς χριστιανούς αφού, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, οι Βlues Brothers στην ταινία (John Belushi,  Dan Aykroyd ) επιτελούσαν έργο του Θεού, οπότε είναι ήρωες για την Εκκλησία.

Η ταινία του 1980 βασίζεται σε ένα σκετς από το τηλεοπτικό show ‘Saturday Night Live’. Στο film ο Jake και ο Elwood (που τους παίζουν οι Belushi και Aykroyd αντίστοιχα), ξεκινούν ένα ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, καταδιώξεις, συγκρούσεις με την αστυνομία και με νεοναζιστικές ομάδες και όλα αυτά συμβαίνουν για να καταφέρουν οι δύο ήρωες να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανέγερση εκκλησίας στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσαν. Πέρα από μια σύντομη εμφάνιση της Kathleen Freeman - ως καλόγρια - και μια σκηνή με τους Brothers που υποστηρίζουν ότι είναι σε αποστολή από τον Θεό, η πνευματικότητα που επικαλείται η Καθολική Εκκλησία δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία.

Το Βατικανό ωστόσο, την εντάσσει στην λίστα με τις ταινίες που συνιστώνται από την Καθολική Εκκλησία, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις ταινίες "The Ten Commandments," "Jesus of Nazareth", "The Passion of The Christ," "Joan of Arc," και το "It's a Wonderful Life".

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured