Ο Sir Paul McCartney αποκάλυψε πρόσφατα ότι πρόκειται να γράψει μουσική για μπαλέτο. «Με ενδιαφέρει να κάνω καινούργια πράγματα. Πράγματα τα οποία δεν έχω ξανακάνει στο παρελθόν. Είχα μια προσφορά για να συνθέσω μουσική και εγώ απλώς δέχτηκα – προτού το σκεφτώ πολύ καλά. Δεν ξέρω ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το project, αλλά ξέρω ότι μου αρέσει να γράφω μουσική», λέει ο McCartney.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο πρώην Beatle ασχολείται με την κλασική μουσική. Το 1991 είδε την Royal Liverpool Philharmonic Orchestra να εκτελεί τα πρώτα του ορχηστρικά έργα για το ‘Liverpool Oratorio’ ενώ μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει και πέντε albums κλασικής μουσικής.

Ο McCartney σε μια άλλη συνέντευξή του  - στο περιοδικό Shortlist αυτή τη φορά - μίλησε για την περίοδο που οι Beatles έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και αποκάλυψε ότι: «Συνηθίζαμε να πηγαίνουμε στην Ελλάδα για διακοπές. Θυμάμαι ότι ήμουν με τον Ringo, την γυναίκα του την Maureen και την τότε σύντροφό μου Jane Asher στην Ελλάδα. Οι Beatles ήταν εκείνη την περίοδο διάσημοι,  όχι όμως τόσο, όσο έγιναν αργότερα. Μου άρεσε να κάθομαι με τους μουσικούς που ήταν στην μπάντα του ξενοδοχείου, οι οποίοι δεν ήξεραν καν ποιοι είναι οι Beatles και εγώ σκεφτόμουν ότι είναι υπέροχο που δεν μας αναγνωρίζουν, διότι όσο διάσημος κι αν γίνω μπορώ πάντα να έρχομαι για διακοπές εδώ…Την επόμενη χρονιά που βρεθήκαμε ξανά στην Ελλάδα, κάποιος μας είπε ότι ‘είστε το νούμερο ένα εδώ’ και αμέσως τότε συνειδητοποίησα ότι το όνειρο για ξένοιαστες διακοπές σε αυτή την χώρα, μόλις είχε καταστραφεί».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured