Δελτίο Τύπου

Νωρίς μας έρχεται φέτος το Up The Hammers Festival, για 14η συνεχόμενη χρονιά, υποσχόμενο ένα «καυτό» διήμερο για τους φίλους του παραδοσιακού χέβι μέταλ -που γίνεται τετραήμερο αν υπολογίσετε και το warm up, αλλά και το after party.

Το εγχώριο φεστιβάλ πέτυχε να μεγαλώσει μέσα στα χρόνια και να γίνει θεσμός όχι μόνο για τα ελληνικά metal πράγματα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά: κάθε χρόνο ταξιδεύουν αρκετοί από όλη την ήπειρο για να δουν τις συναυλίες του.

Όπως συνηθίζει, το φεστιβάλ δεν ανακοινώνει πολλά, πέρα από τα βασικά. Για φέτος έχει headliners τους περίφημους Armored Saint (Παρασκευή 15/3) και τους Liege Lord (Σάββατο 16/3), δύο μπάντες που τίμησαν τον US metal ήχο.

Οι Armored Saint ξεκίνησαν το 1982 από το Λος Άντζελες και μπήκαν στη δισκογραφία με ένα ομότιτλο ΕΡ το 1983. Εκείνο όμως που τους καταξίωσε ήταν το ντεμπούτο March Of The Saint του 1984 (Η.Π.Α. #138), δίσκο που τους καταχρέωσε και τους άφησε παραπονεμένους σε θέματα παραγωγής, μα που ανακαλύφθηκε με τα χρόνια, χαρίζοντάς τους κύματα νέων οπαδών. Στην Αθήνα θα μας έρθουν με τον ίδιο τραγουδιστή που είχαν και τότε, τον John Bush. Τελευταία στούντιο δουλειά τους μέχρι σήμερα ήταν το Win Hands Down του 2015 (Η.Π.Α. #183, Γερμανία #33).

Στην 1η μέρα του Up The Hammers 2019 θα τους πλαισιώσουν οι Air Raid από τη Σουηδία, οι Ισπανοί Lizzies, οι «δικοί μας» Airged Lahm, οι Αμερικανοί Majestic Ryte, οι Γερμανοί Iron Angel και οι εκπληκτικοί, πρωτοεμφανιζόμενοι Αμερικανοί Eternal Champion, που θεωρούνται το επόμενο μεγάλο όνομα στον επικό ήχο.

Οι Liege Lord ξεκίνησαν από το Stamford του Κονέκτικατ το 1982 και χάρη σε δίσκους σαν το Freedom's Rise (1985) και το Burn To My Touch (1987) αναγνωρίζονται σήμερα ως πρωτοπόροι του αμερικάνικου power metal. Ωστόσο τα άλμπουμ αυτά εκτιμήθηκαν από το κοινό μετά τη διάλυσή τους (1989), με αποτέλεσμα τον προσωρινό τους ανασχηματισμό (2000) και κατόπιν τη μόνιμη επανενεργοποίησή τους (2012) -με τον αρχικό μάλιστα τραγουδιστή Joe Comeau. που οι metalheads έμαθαν χάρη στη thrash δράση του με τους Overkill και τους Annihilator. Στην Αθήνα θα παίξουν best of setlist.

Στη 2η μέρα του Up The Hammers θα τους πλαισιώσουν οι Αμερικάνοι Sanhedrin, οι Καναδοί Gatekeeper, οι Ιταλοί Old Season, οι Βρετανοί Solstice, οι Αμερικάνοι Brocas Helm και οι επίσης Αμερικάνοι Hittman.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 + ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Gagarin
Λιοσίων 205 (κοντά στο μετρό Αττική)

πόρτες: 16.00
εισιτήρια: 38 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο, προπώληση)
τα εισιτήρια Σαββατοκύριακου, έχουν εξαντληθεί

Προπώληση

Eat Metal Recs, Metal Era Recs, No Remorse Recs, Sirens Recs
www.noremorse.gr

{youtube}7BL7ec6-Qto{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured