Οι περίφημοι Ελληνικοί Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα και το επαναστατικό, γεμάτο αιχμηρές συνηχήσεις Κοντσέρτο Γκρόσο του Δημήτρη Μητρόπουλου πλαισιώνουν ένα από τα εντυπωσιακότερα κοντσέρτα για βιολί των τελευταίων ετών, που συνέθεσε ο διάσημος, ελληνικής καταγωγής, Αμερικανός συνθέτης Γιώργος Τσοντάκης.

Πρώτο λόγο στην εκτέλεσή του θα έχει ο ταλαντούχος βιολιστής Αντώνης Σουσάμογλου, ενώ την ορχήστρα διευθύνει (για πρώτη φορά) ο πολυσχιδής μαέστρος και ακαδημαϊκός δάσκαλος, Λέον Μπότσταϊν.

LEON BOTSTEIN

Γεννημένος στη Ζυρίχη από Πολωνοεβραίους γονείς και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, μελέτησε βιολί με τον Ρόμαν Τότενμπεργκ και αργότερα σπούδασε ιστορία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ενώ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ευρισκόμενος στο Σικάγο διετέλεσε εξάρχων της Ορχήστρας του Πανεπιστημίου και βοηθός αρχιμουσικός. Το 1975 έγινε πρόεδρος του Κολεγίου Μπαρντ (Νέα Υόρκη), θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Παρά την εξαιρετικά επιτυχημένη ακαδημαϊκή του καριέρα, το 1981 αποφάσισε να στραφεί εκ νέου στη μουσική. Έγινε πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Hudson Valley και το 1992 καλλιτεχνικός διευθυντής της Αμερικανικής Συμφωνικής Ορχήστρας.

Από το 2003 ως το 2011 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ιερουσαλήμ. Το 2015 ίδρυσε την ορχήστρα “The Orchestra Now”, που προετοιμάζει τις νέες γενιές μουσικών να σπάσουν τα τείχη μεταξύ του σύγχρονου κοινού και της μεγάλης συμφωνικής μουσικής του παρελθόντος και του παρόντος. Ο Μπότσταϊν έχει διευθύνει ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός πολλές ορχήστρες ανά τον κόσμο, όπως η Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, η Βασιλική Φιλαρμονική, η Φιλαρμονική του Μπάφαλο, η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι, η Ρωσική Εθνική Ορχήστρα της Μόσχας, η Συμφωνική της Ταϊπέι, η Συμφωνική «Σιμόν Μπολιβάρ» κ.ά.
Στις πολλές ηχογραφήσεις του περιλαμβάνονται όπερες του Ρίχαρντ Στράους, καθώς και έργα των Σοστακόβιτς, Ρέγκερ, Κόπλαντ, Σωσσόν, Λιστ, Μέντελσον, Μπρούκνερ κ.ά.

Πρόγραμμα βραδιάς

Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων (19:45)

Δημήτρης Μητρόπουλος Concerto grosso
Γιώργος Τσοντάκης Κοντσέρτο για βιολί αρ. 2
Νίκος Σκαλκώτας Πέντε ελληνικοί χοροί
Richard Strauss Σουίτα από την όπερα «Ο Ιππότης με το ρόδο»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη (δίπλα στο μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 5
Ζώνη Ε: € 10
Ζώνη Δ: € 14
Ζώνη Γ: € 18
Ζώνη Β: € 22
Ζώνη Α: € 26
Διακεκριμένη Ζώνη: € 30

Προπώληση

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4229

Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 210 7282367

{youtube}QLD_PeiaFYY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured