Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Jacob Blickenstaff

Η vocalist & performer της jazz που θα σημαδέψει σίγουρα τις επόμενες δεκαετίες!

Από Παρασκευή 16 έως Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

H πιο ραγδαία ανερχόμενη παρουσία στα jazz vocals είναι σίγουρα η εκπληκτική Jazzmeia Horn! Μια καλλιτέχνης με το πλουσιότερο βιογραφικό και την μεγαλύτερη ωριμότητα στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Και μια μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Στα πρώτα χρόνια της εφηβείας της η Horn ανακαλύπτει την jazz. Οι πρώτες της εμπειρίες με την τεχνική του scatting στο τραγούδι,  της είχαν φανεί αστείες ή τρελές. Ο επίμονος με το scatting δάσκαλός της, την προέτρεπε να ακούει τον Eddie Jefferson ή τον Al Jarreau  κάτι που την δεν συγκινούσε αρκετά, μέχρι που άκουσε την Sarah Vaughan! Ο κόσμος της Jazzmeia ξαφνικά αλλάζει και την κυριεύει η διάθεση να κάνει ότι η μυθική Vaughn. Ουσιαστικά θα μάθει την τεχνική του scatting με το να ακούει την αγαπημένη Sarah αλλά και τους John Coltrane και Miles  Davis  που την βοήθησαν στην βελτίωσή της μ’ ένα άλλου είδους μουσικό λεξιλόγιο. Αμέσως μετά θα «βουτήξει» κυριολεκτικά στην δουλειά του Bobby McFerrin, της Abbey Lincoln και της Betty Carter παίρνοντας στοιχεία απ΄ όλους. 

Μετά τις σπουδές της στο Booker T High School for the Performing and Visual Arts του Dallas,  πηγαίνει στην Νέα Υόρκη όπου και θα συνεχίσει στο School of Jazz at The New School, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σε κάποια από τα σημαντικότερα club της πόλης, δημιουργώντας αίσθηση.

Το 2013 θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό «Sarah Vaughn International Jazz Competition» και θα κερδίσει το 1ο βραβείο με άνεση. Αυτό της ανοίγει τον δρόμο και για την Ευρώπη όπου πραγματοποιεί περιοδείες.

Αργότερα αφού κέρδισε το πλέον αναγνωρισμένο βραβείο σε διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες στην jazz, το «Thelonious Monk Institute International Jazz Competition», στο περίφημο Dolby Theater του Los Angeles,  προέκυψε το περίφημο album “A Social Call”  το οποίο αμέσως προτάθηκε για Grammy στην κατηγορία του Best Jazz Vocal Album. Τον Ιανουάριο του 2018 τραγούδησε στην τελετή απονομής των Grammy και αποθεώθηκε.

Σε διάστημα πλέον 4-5 ετών η Jazzmeia Horn έγινε μία διεθνούς φήμης star.  Ο τρόπος που τραγουδά, η μουσικότητά της, η δυνατότητά της να περνάει από την jazz και το Hard Bop στο R & B ή στην soul, είναι πραγματικά απίστευτη και προδιαγράφει μία καλλιτέχνιδα που θα μείνει στην ιστορία τις επόμενες δεκαετίες.  

Στις παραστάσεις της στην Αθήνα και το Half Note Jazz Club  θα είναι με το κουαρτέτο της που αποτελείται από τον φίλο και συνοδοιπόρο της στα βήματά της στην Νέα Υόρκη, πιανίστα Victor Gould, τον εξαιρετικό μπασίστα Barry Stephenson και το νέο και ραγδαία ανερχόμενο στην παγκόσμια jazz σκηνή ντράμμερ Henry Conerway III. 

Από την Παρασκευή 16 έως και την  Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, η νέα μεγάλη κυρία της jazz θα είναι κοντά μας και σε απόσταση αναπνοής.  Ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την μελλοντική ιστορία της μουσικής αυτής. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Συντελεστές

Jazzmeia   Horn – φωνητικά 
Victor  Gould – πιάνο 
Barry  Stephenson  – κοντραμπάσο   
Henry Conerway IΙΙ  – τύμπανα     

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16, ΣΑΒΒΑΤΟ 17, ΚΥΡΙΑΚΗ 18 + ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς

ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** τη Δευτέρα 19/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση

www.viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

{youtube}UV_xgKfW8yE{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured