Δελτίο Τύπου

Tiki proudly presents
Jonathan Bree
για πρώτη φορά live στην Ελλάδα!

Τη συναυλία ανοίγει η Etten

Το πρώην μέλος των Brunettes, ο Νεοζηλανδός μουσικός, παραγωγός, head της Lil’  Chief Records, και bandmate/παραγωγός σε άλμπουμ της Princess Chelsea, Jonathan Bree, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα μοναδικό, στυλάτο live, πασπαλισμένο με τη χαμηλότονη 60s γοητεία της chamber ή baroque pop  (όπως αρέσκονται τα media να χαρακτηρίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο που προκύπτει όταν ρίχνεις σε σωστές δόσεις στο μίξερ κλασικές ενορχηστρώσεις με τις μελωδικές φόρμες της pop).

Ο Jonathan Bree, λοιπόν, που μετά την καριέρα του με τους Brunettes της Sub Pop, έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία λίγα χρόνια μερικά πολύ καλά solo άλμπουμ με αποκορύφωμα το 3ο και πιο πρόσφατο, που τον εκτίναξε για τα καλά.  Η αρχή έγινε το 2013 με το “Primrose Path”, για να ακολουθήσει το “A Little Night Music”, 2 χρόνια αργότερα, και να φτάσουμε στο “Sleepwalking”, που δίνει και το όνομά του στην περιοδεία που κάνει αυτόν τον καιρό o Bree, και στο πλαίσιο της οποίας κάνει σταθμό και στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου.

Μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζουν, εκτός από κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ, τραγούδια και από την υπόλοιπη καριέρα του.  “Ετοιμάσου για ένα σαγηνευτικό live spandex μυστηρίου”, έγραφε η δημοσιογράφος του Join Radio και δεν έχει καθόλου άδικο, παρατηρώντας το καλυμμένο με μάσκα από spandex πρόσωπο στο εξώφυλλο του “Sleepwalking” αλλά και στο video clip του single “You’re so cool” που έκανε αμέσως αίσθηση. Οσο για τους στίχους του άλμπουμ, μιλούν για όλα εκείνα που μπορεί να έχουν κάποιο νόημα αυτήν την εποχή, όπως το αδιέξοδο των ερώτων που αναλώνονται μπροστά στις οθόνες των κινητών και άλλες ιστορίες urban πόθου και τρόμου…

Η πορεία του Jonathan Bree σε bullet points:

-Το πρώτο του βάπτισμα ως μουσικός το παίρνει σε ηλικία 12 ετών, όταν παίζει για πρώτη φορά τύμπανα σε live των Thermi Saints, μπάντας του ξάδελφου και μέντορά του, Mark Lyons.

-Περίπου 10 χρόνια μετά ιδρύει, μαζί με την Heather Mansfield, τους Brunettes και κυκλοφορούν το ep “Mars Loves Venus”.

-To 2002 o Bree στήνει την Lil’ Chief Records παρέα με τον Scott Mannion των Tokey Tones και κυκλοφορούν έτσι το 1ο ολοκληρωμένο (και πολύ πετυχημένο) άλμπουμ των Brunettes, “Holding Hands, Feeding Ducks”.

-Το 2009 και μετά από άλλα 3 lp (που στην Αμερική κυκλοφορούν από την σπουδαία Sub Pop Records), οι Brunettes διαλύονται και ο Bree υπογράφει τη συμπαραγωγή του άλμπουμ της Princess Chelsea “Lil’ Golden Book”, όπου συμμετέχει και ως μουσικός. Επίσης, σκηνοθετεί και το clip του single “The Cigarette Duet”, που ξεπερνά τα 41 εκατομμύρια views στο youtube και γίνεται viral.

Τη συναυλία ανοίγει η αισθαντική Etten – κατά κόσμον Ελένη Τζαβάρα – που γνωρίσαμε αρχικά με τους “Film”, με τους οποίους συνεργάστηκε επί 7 χρόνια. Το 2009 η συνεργασία αυτή έληξε και η Etten ξεκίνησε σόλο πορεία, οπότε και μας  δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε πλέον σε βάθος το ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν της.

Έχει κυκλοφορήσει 2 album από την ανεξάρτητη Inner Ear και στο βιογραφικό της έχει να επιδείξει εξαιρετικές συνεργασίες (με τους Λένα Πλάτωνος, Μιχάλη Δέλτα, Γιώργο Κουμεντάκη, Coti K, Chris Nemo, Μenta κ.α). Πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα, η Εtten τραγουδά, συνθέτει, γράφει στίχους και πειραματίζεται σε ένα κράμα ηλεκτρονικής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε θεατρικές παραγωγές δημιουργώντας τα ηχητικά τοπία των παραστάσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Tiki Bar
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη (δίπλα στο μετρό Ακρόπολη)

ώρα έναρξης: 21.30
εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση

www.viva.gr
τηλεφωνικά στο 11876 και κρατήσεις στο 2109236908
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ.: 2104100010 – www.kremlino.gr)
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)

{youtube}gxRq23qVE8A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured