Δελτίο Τύπου

Alborosie (full band)
+
Fundracar
Selecta Piranhas DJ set

O Alborosie, ο Ιταλός Πρέσβης της Reggae , επιστρέφει στην Αθήνα! Εδώ και χρόνια κάτοικος του Kingston της Jamaica και, πλέον, ένας από τους διασημότερους εκπροσώπους της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής, ο Alberto D'Ascola (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) θα βρεθεί κοντά μας, μαζί με την πολυμελή μπάντα του, για μία μοναδική συναυλία, την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Fuzz. Υπενθυμίζουμε πως η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη παραγωγής και καλλιτέχνη, λόγω των δραματικών γεγονότων που οδήγησαν στην απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας στην Ανατολική Αττική.

Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης θα μας επισκεφτεί λίγο μετά από την κυκλοφορία του 6ου studio album της καριέρας του, " Alborosie Meets The Wailers United: Unbreakable" , στην ηχογράφηση του οποίου έχει συνεργαστεί με την... dream team της reggae σκηνής , ξεκινώντας από τα βασικότερα μέλη των θρυλικών Wailers του Bob Marley , καθώς και με μια σειρά εξαιρετικών τραγουδιστών, όπως οι Chronixx, Jah Cure, Beres Hammond και J Boog.

Γεννημένος στην Σικελία από Αλβανικής καταγωγής γονείς, πριν 40 χρόνια, ο Alberto D ' Ascola έδειξε από νωρίς την κλίση του στη μουσική. Πλέον, διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες σε πολλά διαφορετικά όργανα, όπως στην κιθάρα, το μπάσο, τα drums, τα πλήκτρα.

Ξεκίνησε την περιπετειώδη πορεία του το 1993, σε ηλικία μόλις 15 ετών, με το ιταλικό συγκρότημα Reggae National Tickets , στην πόλη του Bergamo . Το 2001, αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και μετακόμισε στο Kingston της Jamaica , θέλοντας να βρίσκεται κοντά στις ρίζες της Reggae μουσικής και να γνωρίσει βαθύτερα την Rastafari κουλτούρα. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο αποδεκτός από τους ντόπιους μουσικούς. Αρχικά, δούλεψε ως μηχανικός ήχου και παραγωγός, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Ky - Mani Marley (γιος του Bob Marley) και o Gentleman , και το 2008 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του, " Soul Pirate ", που πλέον θεωρείται σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη σκηνή.

Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει αρκετά albums και remixes - με γνωστότερα τα " Escape From Babylon " (2009), "2 Times Revolution " (2011), " Sound The System " (2013), " Freedom & Fyah " (2016) - σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με hits όπως τα " Rastafari Anthem ", " Call Up Jah ", " Kingston Town".

Το 2011, σε μία σπάνια περίσταση, τιμήθηκε με το Βραβείο M . O . B . O . (Music Of Black Origin) ως το Καλύτερο Reggae Act της Χρονιάς, γεγονός που τον εδραίωσε ως έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους μιας μουσικής που, εδώ και χρόνια, έχει πάψει να περιορίζεται από την φυλή, το χρώμα του δέρματος και την εθνικότητα.

Όπως προαναφέραμε, τον Ιούνιο του 2018 ο Alborosie κυκλοφόρησε το νέο, 6ο κατά σειρά, επίσημο studio album του, με τίτλο "Unbreakable", στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της reggae σκηνής, με προεξάρχοντες τους Aston " Family Man " Barrett , Tyrone Downie και Junior Marvin , τρεις κορυφαίους μουσικούς από τους μοναδικούς Wailers (που πλέον ονομάζονται Wailers United) του θρυλικού Bob Marley.

Ο δίσκος έχει ήδη αναδείξει ένα νέο ραδιοφωνικό hit, με την αναπάντεχη διασκευή του Alborosie στο “The Unforgiven” των Metallica! Οι φίλοι της reggae ας ετοιμαστούν για μία απολαυστική εμπειρία!

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Fundracar, ενώ τη μουσική θα επιλέγει ο Selecta Piranhas.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

πόρτες: 19.00
εισιτήρια: 22 ευρώ (προπώληση), 25 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

Online

www.fuzzclub.gr/event/alborosie 
και www.viva.gr 

τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία

στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

{youtube}8Ttgc8UqEQ0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured