Δελτίο Τύπου

Summer Nostos Festival | 17 –24 Ιουνίου
Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων και με 170.000 επισκέπτες στις περσινές εκδηλώσεις του, το Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2018.

Το SNFestival είναι ένα φεστιβάλ ανοιχτό και δωρεάν για όλους. Παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από μουσική, χορό, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμό, παιχνίδια, performances και ομιλίες.

John Cale & Band

Ο θρυλικός John Cale, ο Ουαλός ροκ σταρ που έχει στιγματίσει όχι μόνο την παγκόσμια μουσική βιομηχανία αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα εν γένει, ανεβαίνει με την μπάντα του στη σκηνή στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με επιλογές από το σύνολο της καριέρας του η οποία μετράει ήδη μισό αιώνα. Από τους Velvet Underground μέχρι το Songs for Drella, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική του δουλειά, έρχεται στο Summer Nostos Festival για μια σπάνια μουσική αναδρομή.

Ο Cale -ο οποίος μαζί με τον Lou Reed έφτιαξαν ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα, τους Velvet Underground- είναι συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και δισκογραφικός παραγωγός rock, drone, κλασικής, avant-garde και ηλεκτρονικής μουσικής. Το 1996 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Velvet Underground.

Από τότε που εγκατέλειψε τους Velvet Underground, κυκλοφόρησε 16 ατομικά στούντιο άλμπουμ. Από το σόλο έργο του, ο Cale είναι ίσως πιο γνωστός για το “Paris 1919” και μια εκδοχή του “Hallelujah” του Leonard Cohen, καθώς και μια τριλογία δίσκων στα μέσα της δεκαετίας του '70: Fear, Slow Dazzle και Helen of Troy. Ως παραγωγός έχει συνεργαστεί με τους: Πάτι Σμιθ, Ιγκι Ποπ, τους Squeeze, τον Τζόναθαν Ρίτσμαν, τους Goya Dress κ.ά.

Η τελευταία δουλειά του, το M:FANS, είναι το 16ο σόλο άλμπουμ του Cale. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016, σε παραγωγή του ίδιου, και ουσιαστικά περιλαμβάνει νέες εκδόσεις τραγουδιών από το άλμπουμ του 1982, Music for a New Society.

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Ξέφωτο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ώρα έναρξης: 22.00
είσοδος: ελεύθερη

{youtube}-gi3J8nPKPE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured