Δελτίο Τύπου

Summer Nostos Festival | 17 –24 Ιουνίου
Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων και με 170.000 επισκέπτες στις περσινές εκδηλώσεις του, το Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2018.

Το SNFestival είναι ένα φεστιβάλ ανοιχτό και δωρεάν για όλους. Παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από μουσική, χορό, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμό, παιχνίδια, performances και ομιλίες.

Ο Seu Jorge παρουσιάζει το The Life Aquatic με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζουν το The Life Aquatic - ένα αφιέρωμα στον David Bowie. Στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά, όπως αυτές ακούστηκαν στην ταινία του Wes Andesron, The Life Aquatic of Steve Zissou, το 2004, ενώ θα αναδημιουργηθεί και το σκηνικό της ταινίας.

Ο Seu Jorge είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους μουσικούς, αλλά και ηθοποιούς της Βραζιλίας. Κέρδισε αρκετή δημοσιότητα μέσα από την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, ως ηθοποιός και συνθέτης soundtrack, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από δέκα φιλμ. Ωστόσο, απέκτησε διεθνή φήμη από την ταινία A Life Aquatic. Μέσα από τον ρόλο του Pelé dos Santos -ενός ναυτικού που λατρεύει το τραγούδι-, ο Seu Jorge τραγούδησε στα πορτογαλικά πολλά κομμάτια του David Bowie μόνο με μια ακουστική κιθάρα.

Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει για τη διασκευή των τραγουδιών του: «Αν ο Seu Jorge δεν είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια μου στα πορτογαλικά, δεν θα είχα ακούσει ποτέ αυτό το νέο επίπεδο ομορφιάς με το οποίο τα έχει εμποτίσει».

Γέννημα-θρέμμα Βραζιλιάνος -σε μια περιοχή κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο-, ο Seu Jorge άφησε το σπίτι του σε ηλικία 19 ετών και έμεινε άστεγος για μερικά χρόνια, μέχρι που ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με το θέατρο. Ανακαλύφθηκε από τον σπουδαίο κλαρινετίστα Paulo Moura, πήγε στην οντισιόν για ένα μιούζικαλ και από τότε η ζωή του άλλαξε εντελώς.

Τα εκλεκτικά ενδιαφέροντά του για τη μουσική μπορούν να εντοπιστούν σε ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών που έχει διασκευάσει, πέρα από τον Bowie: “Το Don' t” των Leiber και Stoller (ηχογραφημένο από τον Elvis Presley), το “Rock With You” του Michael Jackson, το “Chatterton’ του Serge Gainsburg και αρκετά ακόμη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Ξέφωτο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364

ώρα έναρξης: 22.00
είσοδος: ελεύθερη

{youtube}M05dpNBFTE0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured