Δελτίο Τύπου

Ένα ιλιγγιώδες ταξίδι στον κόσμο δύο σπουδαίων συνθετών, με οδηγό το πρωτοποριακό ντουέτο των Ουίτι και Ντέηβις

Το πρωτοποριακό ντουέτο έρχεται στη Στέγη για να προσφέρει στο κοινό μια μουσική εμπειρία που δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς. Με αφετηρία τα έργα δύο σπουδαίων Ιταλών συνθετών του 20ού αιώνα, των Giacinto Scelsi (1905-1988) και Salvatore Sciarrino (γενν. 1947), οι σολίστες θα επιδιώξουν μια μεταμόρφωση του πρωτότυπου υλικού μέσα από νέους ερμηνευτικούς δρόμους, εξερευνώντας παράλληλα τον πυρήνα των θεματικών τους δομών.

Οι δύο μουσικοί, βασιζόμενοι στη συγγενή οπτική που έχουν για τη μουσική, ξεκίνησαν το 2010 μια γόνιμη συνεργασία που διαρκεί μέχρι σήμερα. Η τσελίστρια Φράνσις Μαρί Ουίτι εντυπωσιάζει εδώ και δεκαετίες κοινό και κριτικούς, τόσο μέσα από τις συνεργασίες της με θρυλικούς συνθέτες, όπως ο John Cage, όσο και με τη μοναδική της παρουσία επί σκηνής· αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην εκπληκτική της ικανότητα να ερμηνεύει με την ταυτόχρονη χρήση δύο δοξαριών. Ο Γκάρεθ Ντέηβις, από την πλευρά του, διανύοντας με άνεση ένα ευρύ φάσμα από την ηλεκτρονική μέχρι την κλασική μουσική, έχει καταφέρει να ανοίξει νέους δρόμους για το κλαρινέτο χρόνο με τον χρόνο.

Η εκλεκτική συγγένεια των ερμηνευτών με τους δημιουργούς, μέσω των έργων που έχουν συνθέσει ειδικά για αυτούς o Σέλσι (Ave Maria, Pater Noster, Alleluia) και ο Σιαρίνο (Let me die before I wake…, Ai limiti della note), θα αποτελέσει την πρώτη ύλη της συναυλίας. Οι θεατές θα καταδυθούν στους απόκρυφους κόσμους των συνθετών, με οδηγούς τους δύο μουσικούς, οι οποίοι αντιπαραβάλλουν το πρωτότυπο υλικό με νέες ερμηνείες, σε ένα ιλιγγιώδες ταξίδι που κορυφώνεται ως αποκαλυπτικό μουσικό βίωμα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
Εργαστήριο με τους Gareth Davis & Frances-Marie Uitti

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (μικρή σκηνή)
Λεωφόρος Συγγρού 107

Μετά τη συναυλία, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια
Κανονικό: 7, 12 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €
Παρέα 10+ άτομα: 9 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

{youtube}tVL-nLkf2oE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured