search

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Πρεμιέρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Half Note, για 4 παραστάσεις

MELINGO – “Anda”

Ο Daniel Melingo, ίσως o πιο ριζοσπαστικός τροβαδούρος της Λατινικής Αμερικής με την βαθιά φωνή και την εναλλακτική προσέγγιση στο tango, επιστρέφει στην Ελλάδα.  Σαν θαυματοποιός, βγαλμένος από νουβέλα του Μπόρχες, ο πολυτάλαντος τραγουδοποιός, ηθοποιός και κλαρινετίστας παρουσιάζει την νέα – βραβευμένη με τα βραβεία Gardel – δουλειά του “Anda”.


O Daniel Melingo είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που προέρχεται από την παράδοση του αργεντίνικου tango.  Μία παράδοση που την βιώνει τόσο βαθιά και τόσο απόλυτα ώστε η αγάπη του γι’ αυτήν τον καθιστά ικανό να την ανατρέπει, να τη μετουσιώνει αλλά και να ταυτίζεται μαζί της με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. Αυτή είναι στην ουσία η τέχνη του Daniel Melingo που, τις περισσότερες φορές, μετατρέπει την ερωτική ιεροτελεστία του tango σε αισθητική κωμωδία – ή σε φελινικό δράμα!

Ηθοποιός και τραγουδιστής με εντυπωσιακή φωνή, κυρίως, αλλά και καλός κλαρινετίστας, ο Melingo αντλεί στοιχεία μέσα από ένα ευρύ φάσμα μουσικών και πολιτισμικών πηγών κι επιδράσεων, δίνοντάς μας  πάντα κάτι καινούριο. Αυτή τη φορά έρχεται με το  καινούριο του αριστούργημα “Anda”, που μοιάζει σαν μια σειρά από εικόνες που βγαίνουν από κάποιο έργο του Fellini ή σαν σκηνές βγαλμένες από την εποχή του μπαρόκ – όμως κρατάει απόλυτα την αισθητική και τη μορφολογία του tango και της Αργεντίνικης κουλτούρας.  

Το κλασικό tango του Gardel,  από την εποχή του Mεσοπολέμου, εδώ μπαίνει σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο έντεχνου rock ή αρτίστικης jazz  κι  απομακρύνεται από κάθε έννοια φολκλόρ. 

Εμπλουτίζεται  παράλληλα  με ανατρεπτικό χιούμορ και κάποιες δόσεις… τρέλας, ενώ ο Melingo αγκαλιάζει τόσο τον Erik Satie όσο και τον Serge Gainsbourg, από μια ρεμπέτικη πλευρά ή ματιά,  δίνοντάς μας ακόμα μιαν απρόβλεπτη, αλλά συγκινητική και (κωμικο) τραγική όψη της τέχνης του!  Ένα ταξίδι απρόβλεπτο, στα λιμάνια του κόσμου –συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Μεσογείου –που γίνεται ένα ζωντανό φιλμ μέσα στη θαλπωρή της ζεστής σκηνής του “Half Note Jazz Club”.

Συντελεστές

Daniel Melingo – Vocals & Clarinet
Lalo Zanelli – Piano / vocals
Rodrigo Guerra – Guitar / vocals
Felipe Nicholls  –  Bass

Χρήσιμα links

www.danielmelingo.com

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 - ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11 2017
Half Note
Τριβωνιανού 17, Μετς

ώρα έναρξης: 22.30 (Σάββατο), 21.30 (υπόλοιπες μέρες)

εισιτήρια:

20,00€ (Μπαρ)
25,00€ (Β΄Ζώνη Εξώστης ή Πλατεία)
30,00€ (Α΄Ζώνη)

*** την Τρίτη 21/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Χρήσιμες διευκρινίσεις

-  Όλα τα τραπέζια είναι για 4 τουλάχιστον άτομα. Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις. Σε περίπτωση πληρότητας τα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο τραπέζι με άλλα 2 άτομα
- Δεν είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ποτού
- Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
⋅- Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θα πρέπει να επιβεβαιώνονται την ίδια μέρα και να προσέρχεστε στο χώρο 20' πριν την έναρξη του προγράμματος για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας. Το Half Note διατηρεί το δικαίωμα να παραχωρήσει τη θέση σας 15' μετά την έναρξη του προγράμματος σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης.