Δελτίο Τύπου

Arcane Angels presents: a Depressive Black Metal Evening

HYPOTHERMIA (Swe)
+
LASTER (Ndl)
DRAWN INTO DESCENT (Bel)
CONSIDER SUICIDE (Swe)

Η Arcane Angels Records παρουσιάζει το απόλυτο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του φθινοπώρου με επίσημους headliners τους Σουηδούς depressive black metallers Hypothermia σε ένα εμφατικό billing.

Κατά κόσμο σεσημασμένοι για την ενασχόληση μελών στις τάξεις των Lifelover, Kall, Craft και έτερων συνοδοιπόρων, το παρόν σχήμα κατέληξε ως η πρωταρχική τους ασχολία, έπειτα από την απρόσμενη απώλεια του "Β'' (ιθύνων νου των Lifelover), αλλά και τη φυγή του Phil A. Cirone από τις τάξεις των επίσης Σουηδών Shining. Εν αναμονή ενός ολόφρεσκου full-length, λοιπόν, (με τη ψηφιακή διάθεση του Kaffe & blod II EP να προηγείται ενδιάμεσα), η υποδόρια διατρητικότητα παλαιότερου και νέου υλικού τους αναμένεται να καταψύξει τη σκηνή της Death Disco, εν μέσω παγετών και καλομιλευμένων σταλακτιτών.

Οι Ολλανδοι Laster από τη πλευρά τους αποτελούν εκπροσώπους των λαμπρότερων τέκνων που δύναται να επιδείξει η σημερινή Ολλανδική σκηνή. Διαγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία με κάθε δισκογραφικό τους βήμα, το άγουρο Wijsgeer & Narreman EP ακολούθησε η depressive ανησυχία του De verste verte is hier, για να παραδώσει εν συνεχεία τη θέση του στο "critically acclaimed" Ons vrije fatum (με ένα split με τους Wederganger να κυκλοφορεί βινυλιακά στο ενδιάμεσο). Η παρούσα μορφή του σχήματος φαίνεται να συνδυάζει τόσο τις αρετές του ατμοσφαιρικού black metal, όσο και μια έκδηλα σκηνική θεατρικότητα -σε σύμπραξη με τις χαρακτηριστικές, μελωδικές στιγμές των Αμερικανών atmospheric metallers Agalloch.

Οι Βέλγοι Drawn Into Descent αποτελούν περίπτωση διόλου ξένη στο ελληνικό κοινό, χάριν της σύμπραξής τους στα δρώμενα του πρώτου festival της Arcane Angels Records. Αντλώντας τη πλειονότητα των επιρροών τους από τα μελωδικά mid-tempo στιγμιότυπα των Αμερικανών Agalloch, οι depressive πινελιές της νωχελικής τους μίξης επιφέρουν ένα πέπλο σκιερής ευφορίας σε όσους αρέσκονται σε συγγενή ατμοσφαιρικά περάσματα. Το ευάρεστα καλπάζον tempo του νεότερου υλικού, η πρόσμιξη ανανεωμένων, εύηχων επιρροών, όπως και η άρτια απόδοσή τους κατά την αναφερθείσα επίσκεψή τους εν Ελλάδι στάθηκαν επαρκή για τα όποια κριτήρια της δισκογραφικής ώστε να τους προσκαλέσει σε ένα event πιο ταιριαστό στα δεδομένα τους.

Τέλος, στη βραδιά συμμετέχουν οι Consider Suicide, πρωτογενές μέλημα του πολυπράγμωνος Kim Carlsson των Hypothermia. Όντας ψηκτικό συμπλήρωμα που δύναται να προσδώσει μια αίσθηση διαφοροποίησης καθόλα επιθυμητή, οι post αναδρομές τους βρίθουν άκρατης μουσικότητας, ικανής να ταξιδέψει τον ακροατή στα πιο απόμερα ηχοτρόπια του νου. Η κυματώδης μορφή των αιθέριων μελωδιών τους στέκει ως τρανή απόδειξη μιας εκκολαπτόμενης ανησυχίας, προς γέννεση ολοένα και περισσότερων καταθέσεων ψυχής. Και όπως κάθε παραγωγικό σχήμα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη ποιότητα του υλικού του, έτσι και οι σκηνικές του εκφάνσεις αναμένονται να συγκινήσουν δυσανάλογα το συναυλιακό κοινό της Death Disco.

Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε συγκρότημα του τρίτου Arcane Angels Festival στέκει κατά φύση ως διαφορετικό. Κάθε εκπρόσωπός του, ωστόσο, εμπεριέχει από ένα στοιχείο ικανό να τροφοδοτεί μια ροή αδιάσπαστη σε διάρκεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Death Disco
Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου (πλησίον μετρό Μοναστηράκι, ΗΣΑΠ Θησείο)

ώρα έναρξης: 20.15
εισιτήρια: 19€ (early bird, μέσω viva.gr), 24€ (προπώληση), 27€ (ταμείο)

Προπώληση

-Mέσω www.viva.gr και συνεργαζόμενων εκπροσώπων (Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία)

-Φυσική προπώληση μέσω του Metal Era Records Store (Εμμανουήλ Μπενάκη 22)

{youtube}-5Txb2IBcoE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured