Δελτίο Τύπου

4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνάντηση καλλιτεχνών, μουσικόφιλων, festival goers, ντόπιων και ταξιδιωτών

Μετά την επιτυχήμενη πρεμιέρα του διεθνούς φεστιβάλ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στις ακτές του ειδυλλιακού κόλπου Σχίνου Κορινθίας, οι Έλληνες διοργανωτές ανακοινώνουν την πολυαναμενόμενη συνέχεια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

Από 7 έως και 10 Ιουλίου, πολυάριθμοι επισκέπτες από διαφορετικές μεριές του κόσμου θα συναντηθούν σε μία ξεχωριστή ελληνική τοποθεσία, εκεί όπου το Cariocas Beach Bar μετράει ήδη 19 χρόνια παράδοσης στην μουσική διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Η συνάντηση και η αλληλεπίδραση ανθρώπων, με σκοπό ν’ αφήσουν πίσω όλα τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν, και να εναρμονιστούν μέσα από τη μουσική και άλλες δράσεις σε ένα παραμυθένιο κόσμο, παραμένει ο αμετάβλητος στόχος της Κοινότητας των Οδυσσειανών, της οποίας μετέχουν και την οποία διαμορφώνουν χωρίς περιορισμούς όλοι όσοι θα επισκεφθούν το φεστιβάλ.

Το θέμα του φετεινής Οδύσσειας είναι το “Collage”, η σύνθεση δηλαδή διαφορετικών υλών, υφών και στυλ, είτε αυτό αφορά την μουσική είτε τις εικαστικές τέχνες και τις εναλλακτικές μορφές δράσης και ψυχαγωγίας, είτε τους ίδιους τους ανθρώπους που θα μετάσχουν στο φεστιβάλ, και όλα αυτά μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, στο γραφικό παραθαλλάσιο ψαροχώρι που βρίσκεται στον κόλπο του Σχοίνου, κάτω από τα επιβλητικά Γεράνεια όρη με θέα τις Αλκυονίδες νήσους.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΜΕΡΕΣ;

Μέσα από 4 ξεχωριστές μουσικές θεματικές ημέρες, το φεστιβάλ εξερευνά την προέλευση της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής κουλτούρας και μας ταξιδεύει από τις βαθειές της Αφρικάνικες ρίζες, στους πλέον σύγχρονους ήχους μερικών εκ των πιο ποιοτικών αλλά και δημοφιλών μουσικών παραγωγών, Djs και selectors της διεθνούς αλλά και της ευρύτερης ελληνικής μουσικής σκηνής,

DAY ONE: ΤΗΕ BASS CULTURE BEACH PARTY

15hrs non stop Reggae, Dub, Hip Hop, Jungle, Dubstep, Drum and Bass!

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη σε εκείνη τη μουσική, από όπου ξεκίνησε η κουλτούρα του ηλεκτρονικού χορευτικού ήχου. Από την δεκαετία του 60 (reggae) και 70 (Dub), φτάνοντας μέχρι τα εξελισσόμενα έως σήμερα είδη που ασπάζονται αυτή την κουλτούρα και την παρακολουθούν πιο στενά, αφού εύκολα και καθόλου άδικα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της.

Συμμετέχουν κορυφαίοι έλληνες καλλιτέχνες του Hip Hop με σημαντική προσφορά και διεθνείς συνεργασίες οι οποίοι υπηρετούν την σκηνή εδώ και πολλά χρόνια όπως οι ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ΗΑΤΕ MOST και ZORRO & BUZ.

Πλαισιωμένοι από DJs, Παραγωγούς και MCs, όπως CRYOGENICS, JUNIOR SP, BOYCOTT, BASSDELIGHT, LYRICA HOTS, BREDDA AHMED, JEPH 1, WAG, και SELECTAH PIRANHAS, γίνονται μια αρμάδα από γνήσιους εκφραστές της underground μουσικής κουλτούρας και της μαύρης μουσικής στην χώρα μας, κάνουν απόβαση στην Οδύσσεια και καταλαμβάνουν τα stages της πρώτης μέρας του φεστιβάλ!

Το 15ώρο πάρτυ θα ξεκινήσει πάνω στην παραλία στις 4 το μεσημέρι και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί!

DAY 2: THE SPACE ODYSSEY FULL MOON PARTY

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ είναι Σάββατο, είναι και πανσέληνος είναι και ιδανική για το Space Odyssey αφιέρωμα της Οδύσσειας στους διαστημικούς, φουτουριστικούς και βιομηχανικούς ήχους της dance, electro και techno μουσικής σκηνής.

Τέσσερις πολύ σημαντικές ομάδες με διεθνείς συνεργασίες και κύρος, εκπροσωπούν το συγκεριμένο είδος η καθεμιά με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν το πηδάλιο του διαστημόπλοιου της Οδύσσειας, με στόχο να μας ταξιδέψουν στο αχανές διαστημικό περιβάλλον της τέκνο μουσικοχορευτικής κουλτούρας.

Η Ισπανική ομάδα των SOUND DIRECTIVA με τους Alberto Ruiz και Oscar Aguilera φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ από το εξωτερικό, δεσπόζουν στο line-up της ημέρας.

Οι ομάδες των FUNKED UP (Manolaco, Ikee, Tap, Niko Rac), ELECTRIC COLONY (V.Rox, Hush, Olga) και DANCING IN (HobbyT, D-Vibe, Aris Von) κλείνουν το καρέ του Σαββατόβραδου και μαζί τους υποδεχόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σελήνη, το ξημέρωμα της Κυριακής ...και την 3η μέρα του φεστιβάλ.

DAY 3: HOUSE ON THE BEACH PARTY

Η τρίτη μέρα μας βρίσκει Κυριακή στο Cariocas, με την Οδύσσεια που λατρεύει την HOUSE μουσική και είναι η μεγάλη της αδυναμία να μην έχει ακούσει Ηouse ακόμα.

Ως γνήσιοι Οδυσσιανοί, ταξιδέψαμε στη μαύρη μουσική και τους ελληνικούς στίχους και φτάσαμε μέχρι την αθέατη πλευρά της σελήνης γιατί ξέρουμε να απολαμβάνουμε το ταξίδι και να μαζεύουμε εμπειρίες μέχρι να φτάσουμε στον αγαπημένο μας προορισμό, που δεν είναι άλλος από το σπίτι μας! Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού είναι εδώ και έχει έρθει επιτέλους η ώρα να ξεκινήσει το HOUSE ON THE BEACH PARTY!

Τι να πρωτοπεί κανείς για τα θρυλικά HOUSE ON THE BEACH.... Πραγματοποιούνται τις καλοκαιριάτικες Κυριακές τα τελευταία 19 χρόνια στο Cariocas, τον χώρο που φιλοξενεί και το φεστιβάλ της Οδύσσειας. Από τα decks του έχουν περάσει θρύλοι της House όπως ο Frunckie Knuckles, Kerri Chandler, David Morales. Joe Claussell, Ron Trent, DJ PSinna, Danny Krivit, Body and Soul, Glenn Undergroubd... αμέτρητοι καλλιτέχνες.

Το HOUSE ON THE BEACH έρχεται ανανεωμένο με ένα ξεχωριστό edition, ειδικά αφιερωμένο αυτή την φορά στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ!

Για πρώτη φορά στα χρονικά:

Ο ζωντανός θρύλος και μαέστρος της House TIMMY REGISFORD, φέρνει στις βαλίτσες του ένα 10ωρο σετ και μας προσφέρει ένα μοναδικό περφόρμανς σε ένα από τα αγαπημένα του booths, αυτό του Cariocas. Ένα booth που γνωρίζει αρκετά καλά, έχοντας συμμετάσχει και σε άλλα HOUSE ON THE BEACH parties, ήδη από το 2004!

Το πάρτυ θα έχει ξεκινήσει από νωρίς με την DJ LAKUTI μία από τις πλέον ουσιαστικές μορφές του Βερολινέζικου “Panorama”, του κλαμπ που η δημοφιλία του το έχει κατατάξει ανάμεσα στα κορυφαία στον κόσμο σήμερα, φέρνει μαζί της τα αγαπημένα της βινύλια και δηλώνει έτοιμη για ένα ένα special occasion set!

Ο JUSTIN VAN DER VOLGEN, ο άνθρωπος πίσω από την New Underground σκηνή της Νέας Υόρκης, με πολυάριθμες κυκλοφορίες και αγαπημένα edits, μας προσφέρει ένα ακόμα απροσδόκητο σετ, από αυτά που του αρέσει να παρουσιάζει στις τουρνέ του ανά τον κόσμο,

Kαι οι SPELLBAND, το δυναμικό τρίο από την Ιταλία, έρχονται για δεύτερη φορά στην Οδύσσεια για να μοιραστούν μαζί μας τις υπέροχες αναμνήσεις τους, ανανεωμένες με νέες μουσικές επιλογές και φρέσκα remix!

Όλη την Κυριακή και μέχρι την ανατολή της Δευτέρας, στην Οδύσσεια γιορτάζουμε τo καλοκαίρι με ένα HOUSE ΟΝ THE BEACH PARTY που μέλλει να ναι ξεχωριστό, αφού για πρώτη φορά μετά την παρουσία του στο ADE του Άμστερνταμ φιλεξονείται στην Ελλάδα, στο τόπο καταγωγής του, στο φυσικό του σπίτι, αλλά στα πλαίσια ενός διεθνούς φεστιβάλ! Θα είναι φανταστικά!

DAY 4: ODYSSIA FREESTYLE JAMS - ΤΗΕ OPEN HOUSE PARTY

Όλα τα καλά πράγματα έρχονται στο τέλος τους και τι καλύτερο για να αποχαιρετίσουμε το φεστιβάλ μέχρι το 2018, από το να ανοίξουμε τις πόρτες του σε όλους όσους θέλουν να το επισκεφθούν και να πάρουν μια γεύση από την Οδύσσεια, μια μυρωδιά από το άρωμά της, και να την κρατήσουν μαζί τους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι..

Από την τελετή του αποχαιρετισμού, στον χώρο που οι ντισκομπάλλες στρυφογυρίζουν περίοπτα σχεδόν εδώ και δύο δεκαετίες, δεν θα μπορούσε να λείψει και μία γεύση από Disco. Έτσι ο NICOLA DU FUNK με αγάπη για το συγκεκριμμένο ήχο θα είναι μαζί μας και λίγο πριν κυκλοφορήσει τα πρώτα του βινύλια, συνεχίζοντας με την ίδια εορταστική διίαθεση που κρατάει ήδη 3 μέρες!

Η ΑΝΝΑ Κ με διεθνή παρουσία στην Soulful House και βασικό στέλεχος καλλιτεχνικής υποστήριξης και επιμέλειας στις ομάδες της Οδύσσειας και του Cariocas παίρνει την σκυτάλη με ένα σετ που υπόσχεται να χαρίσει πολλά χαμόγελα και αγάπη στους Οδυσσειανούς μας φίλους.

Καθώς η μέρα θα προχωρά και για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της τελευταίας μέρας του φεστιβάλ, η Οδύσσεια σε συνεργασία με την Hi - Hat Music Productions πρωτοπόρο διοργανώτρια των θρυλικών jam nights και των ανοικτών μουσικών πάλκων στο ομώνυμο καφέ της Αθήνας από τις αρχές της δελαετίας του 90, έχουν προσκαλέσει ανοιχτά μουσικούς να έρθουν και να μοιραστούν την μουσική σκηνή του φεστιβάλ!

Στα decks θα βρίσκονται ειδικά για την περίσταση σε αυτή την πολύ ξεχωριστή και τιμητική στιγμή, το μουσικό ντουέτο των LOVESICK και Resident DJs του Cariocas, οι οποίοι ξεκίνησαν να παίζουν σε συνδυασμό με DJing και live μουσικά όργανα ήδη από τις αρχές του 2000, και οι οποίοι θα αφιερώσουν αυτή την ξεχωριστή μαραθώνια εμφάνιση στους εκλειπώντες μέντορές τους David Mancuso και Ricardo Da Force.

Την Δευτέρα μακάρι να την έχετε ρεπό από την δουλειά. Όπως σε όλα τα ωραία πάρτυ και τις συναυλίες, έτσι και στα φεστιβάλ τα καλύτερα γίνονται πάντα στο τέλος! Οι πόρτες θα είναι ελεύθερες να έρθετε έστω και την τελευταία στιγμή και να νοιώσετε μαζί μας πώς είναι να ζεις σαν ένας Οδυσσειανός!

ΟΔΥΣΣΕΙΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ

Από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία, η μουσική Οδύσσεια συνδυάζεται διαρκώς με πολλές πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και τέχνες!

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα παρακολουθήσετε παραστάσεις performance art, θα συμμετάσχετε σε workshops, θα διασκεδάσετε σε μυστικά beach parties, θα αλληλεπιδράσετε με εικαστικές εγκαταστάσεις, καθώς και θα μπορέσετε να πάρετε μέρος σε πλήθος από επιλεγμένες ειδικά για το φεστιβάλ υπαίθριες δραστηριότητες.

Στην φετεινή έκδοση δεσπόζει ανάμεσα σε άλλα η συνεργασία με την παιδοψυχαγωγική ομάδα ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΥΝΤΑΓΕΣ, όπου οι νέοι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν ξένοιαστα υπό τους ήχους των επιλεγμένων ένα προς ένα παραγωγών, κατευθείαν από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, ενώ τα παιδιά τους ηλικίας 5-10 ετών θα παίζουν με ασφάλεια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του φεστιβάλ!

Για τα παιδιά έχουν προβλεφθεί και άλλα επίγεια παιχνίδια με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με τo WWF, τον χρόνο σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και μία έκπληξη που θα τα περιμένει στην παραλία του Cariocas!

Η συμμετοχική διαδικασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας τους φεστιβάλ, και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τον καλύτερο τους Οδυσσειανό εαυτό, κάνοντας το Cariocas να λάμπει από χαμόγελα, παιχνίδια και τέχνη. Πολλά παιχνίδια και πολύ τέχνη! Εικαστικοί ζωγράφοι, bodypainters, graffiti artists, δάσκαλοι χορού, γιόγκα και μαγειρικής, καλλιτέχνες τους θεάτρου, των τεχνών δρόμου, αλλά και σύγχρονοι φιλόσοφοι, αφηγητές ιστοριών και δημιουργοί παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια με μπάλα, θαλλάσιο σαφάρι, sup yoga, trekking στο βουνό, συνδυάζονται με το καλό φαγητό μέσα σε 4 μαγικές μέρες και φιλοδοξούν να συνθέσουν και φέτος ένα αξέχαστο κολάζ εμπειριών, ειδικά για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Μόλις μιάμιση ώρα από την ΑΘήνα, αυτό το κρυφό στολίδι του Κορινθιακού κόλπου, μεταμορφώνεται για 4 μέρες, και από τις 7 έως και τις 10 Ιουλίου θα αποτελεί ιδανική μονήμερη απόδραση αλλά και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους μείνουν περισσότερες ημέρες να βιώσουν το ταξίδι προς ένα προορισμό πέρα από το χρόνο, σε ένα φεστιβάλ που είναι από την φύση του μοναδικό.

Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει διάφορους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διαμονής για τους επισκέπτες ώπου αναμένεται να επισκεφτούν την Οδύσσεια και φέτος από διάφορα μέρη του κόσμου, σε μια γωνιά της γης βγαλμένη από τα ομορφότερα παραμύθια.

Με εισιτήριο 7 ευρώ (με επιστροφή), μπορείτε να κλείσετε τη μεταφορά σας online (εδώ) ή τηλεφωνικά (698-1542377) ή μεταβείτε στα φυσικά σημεία πώλησης:

// Papageorge’s – Στάση Μετρό Δάφνης
// Ministry Of Concrete – Αξαρλιάν 3, Στάση Μετρό Συντάγματος
// Proki Tattoo studio – Ηφαίστου 39, Στάση Μετρό Μοναστηράκι
// Four Twenty break bar – Αιόλου 57, Μοναστηράκι, Μετρό Ομόνοιας
// Bashment Cafe·bar·radio·store – Πάρου 8, Ηλιούπολη
// Cariocas beach bar – Σχίνος, Αλεποχώρι

Το πρόγραμμα των λεωφορείων έχει ως εξής

BASS CULTURE -- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07

Aπό Αθήνα προς ΟΔΥΣΣΕΙΑ:

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 11:00 π.μ > Σύνταγμα 11:30 π.μ > Λεωφ. Καβάλας 12:10 μ.μ > Άφιξη στο Σχίνο 13:15 π.μ

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 15:00 μ.μ > Σύνταγμα 15:30 μ.μ > Λεωφ. Καβάλας 16:10 μ.μ > Άφιξη στρο Σχίνο 17:10 μ.μ

Επιστροφή από Σχίνο:

~ Από το Cariocas 23:00μ.μ > Σύνταγμα 01:00π.μ. > μετρό Δάφνης 01:30π.μ.

SPACE ODYSSEY -- ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07

Aπό Αθήνα προς ΟΔΥΣΣΕΙΑ:

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 14:00 μ.μ > Σύνταγμα 14:30 μ.μ > Λεωφ. Καβάλας 15:10 π.μ > Άφιξη στρο Σχίνο 16:10 μ.μ

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 17:00 μ.μ > Σύνταγμα 17:30 μ.μ > Λεωφ. Καβάλας 18:10 μ.μ > Άφιξη στρο Σχίνο 19:10 μ.μ

Επιστροφή από Σχίνο:

~ Από το Cariocas 3:00 π.μ > Άφιξη μετρό Σύνταγμα 05:00 π.μ > Άφιξη μετρό Δάφνη 05:30 π.μ

~ Από το Cariocas 7:00 π.μ > Άφιξη μετρό Σύνταγμα 09:00 π.μ > Άφιξη μετρό Δάφνη 09:30 π.μ

HOUSE ON THE BEACH -- ΚΥΡΙΑΚΗ 09/07

Aπό Αθήνα προς ΟΔΥΣΣΕΙΑ:

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 13:00 μ.μ > Σύνταγμα 13:30 μ.μ > Λεωφ. Καβάλας 14:10 π.μ > Άφιξη στρο Σχίνο 15:10 μ.μ

~ Σταθμός μετρό Δάφνης (Papageorges) 17:00 μ.μ > Σύνταγμα 17:30 μ.μ > Άφιξη στο Σχίνο 19:00 μ.μ

Επιστροφή από Σχίνο:

~ Από το Cariocas 23:00 μ.μ > Σύνταγμα 01:00 π.μ – μετρό Δάφνης 01:30 π.μ

~ Από το Cariocas 03:00 π.μ > Άφιξη μετρό Σύνταγμα 05:00 π.μ > Άφιξη μετρό Δάφνη 05:30 π.μ

Με όχημα την Οδύσσεια, το σίγουρο είναι πως και το φετεινό καλοκαίρι υπόσχεται ακόμα περισσότερες υπέροχες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες του...

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Παρασκευή 7/7: 8 ευρώ (απλό), 15 ευρώ (VIP)
Σάββατο 8/7: 10 ευρώ (απλό), 20 ευρώ (VIP), 5 ευρώ (παιδιά 5-10 ετών)
Κυριακή 9/7: 10 ευρώ (απλό), 20 ευρώ (VIP), 5 ευρώ (παιδιά 5-10 ετών)
Δευτέρα 10/7: ελεύθερη είσοδος, 15 ευρώ για πρόσβαση στον VIP χώρο

4ήμερο εισιτήριο (απλό): 25 ευρώ
4ήμερο εισιτήριο (VIP): 45 ευρώ

Η προπώληση έχει λήξει, εισιτήρια μόνο στην είσοδο του φεστιβάλ

Τα VIP εισιτήρια περιλαμβάνουν ελεύθερη είσοδο στην ιδιωτική ταράτσα του Cariocas, με θέα στη θάλασσα και στα Γεράνια όρη, ιδιωτικό μπαρ, σκιάσεις, σεπαρέ με μαξιλάρες και ξαπλώστρες, ιδιωτικό ντους, παροχή ρεύματος για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών + ιδιωτική ασφάλεια του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του festival www.odyssiafestival.com και στο Facebook www.facebook.com/odyssiafestival

To φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, της Περιφέρειας Πελοπονήσσου και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.

{youtube}IabYXzreiQk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured