Saul Williams: “MartyrLoserKing”

Ο καλλιτέχνης-ακτιβιστής Saul Williams έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου, για να εμπλέξει και να προβληματίσει το κοινό με την πιο πρόσφατη δημιουργία του με τίτλο MartyrLoserKing.

Η καλλιτεχνική του ταυτότητα περιλαμβάνει τις ιδιότητες του ράπερ, τραγουδιστή και συνθέτη, μουσικού, ποιητή, συγγραφέα και ηθοποιού. Αποφοίτησε από το Morehouse College της Ατλάντα με πτυχίο στην υποκριτική και τη φιλοσοφία και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην υποκριτική από το Tisch School of the Arts του NYU.

Ο Saul Williams όμως κατά βάθος παραμένει ποιητής. Ντύνει τις ηχογραφήσεις του με μεταφορική γλώσσα και θίγει σημαντικά ζητήματα, αναμειγνύοντας ποίηση και στοιχεία εναλλακτικής hip hop.

Το MartyrLoserKing αποτελεί το έκτο του άλμπουμ. Πρόκειται για ένα project πολυμέσων, το οποίο θίγει τον ψηφιακό διάλογο μεταξύ αναπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου και τους ήχους που τους ενώνουν, μέσω του πρωταγωνιστή της καλλιτεχνικής αφήγησης, έναν χάκερ με το κωδικό όνομα mrtyr_lsr_kng.

Το μουσικό είδος του δίσκου, όπως και η μουσική ταυτότητα του ίδιου, δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία, υιοθετώντας έντονα στοιχεία διαφορετικών ειδών που στόχο έχουν να μεταφέρουν στον ακροατή το δυναμισμό των στίχων αλλά και τον προβληματισμό πίσω από τη δημιουργία.

Συντελεστές
Saul Williams
Thavius Beck

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ξέφωτο)
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival 2017

ώρα έναρξης: 22.00
είσοδος: δωρεάν, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

{youtube}zDMtaIcrfQ0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured