Δελτίο Τύπου

H Arcane Angels Records παρουσιάζει:

Sylvaine (Nor/Fra)
post-black / blackgaze for fans of Alcest
Saigon Blue Rain (Fra)
ethereal / cold wave / dreampop for fans of Cocteau Twins

+ Message In A Cloud (Gre) - post-black / blackgaze

31/03/2017 @ Death Disco
Damage: 15€, ώρα έναρξης: 21.00

Σημεία φυσικής προπώλησης: Metal Era Record Store, Le Disque Noir

Επίσημες σελίδες του label:
www.ArcaneAngels.com
www.facebook.com/arcaneangelsrecs

Κάθε αγορά διήμερου εισιτηρίου απ' ευθείας από τη δισκογραφική/διοργανώτρια λαμβάνει μια έκπτωση της τάξης του 40% έως 50% σε ΟΛΕΣ σχεδόν τις κυκλοφορίες της, συμπεριλαμβανομένου του distro section. Παραγγελίες γίνονται δεκτές είτε μέσω email, είτε μέσω του FB profile της εταιρίας.

Out this week:
Nightstalker "Use" digiCD (remastered from the original DAT files)
Spectral Wound "Terra Nullius" CD
Barren Canyon "Close the Circle" CD
+
Dreamlongdead "MadnessDeadGrave - Invocations Three to the Ones That Lurk at the Threshold" CS (lim to 66 copies)
Agnes Vein "Soulship" CS lim to 66 copies
Double Echo "Ancient Youth" CS lim to 100 copies
Hearth "Lies As Thick As Sand" CS lim to 33 copies
Morpheus Tales "Secular Noir" CS lim to 50 copies

Άλλα σημεία φυσικής προπώλησης: Metal Era Record Store, Le Disque Noir

Επίσημες σελίδες του label:
www.ArcaneAngels.com
www.facebook.com/arcaneangelsrecs

Πιστοί στη λατρεία μας προς τη Νορβηγική μουσική πάσης κατεύθυνσης, η Arcane Angels Recs υποδέχεται τη Kathrine "Sylvaine" Shepard στη πρώτη επίσκεψη της (31/03, Παρασκευή) στη σκηνή της Death Disco της Αθήνας.

Εν αντιθέσει με πλήθη προωθούμενων σχημάτων μιας ευρύτερης ατμοσφαιρικής διάθεσης, η πρώτη της προσπάθεια "Silent Chamber, Noisy Heart" έλαβε χώρα υπό ανεξάρτητα δεδομένα -καθώς η σύνθεση των τραγουδιών, εκτέλεση κάθε οργάνου στο δίσκο, αλλά και ο ίδιος ο τομέας της παραγωγής υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από τις δυνάμεις μια υποσχόμενης multi-instrumentalist του χώρου. Μοναδική συμβολή, άλλωστε, υπό τη μορφή της επιμέλειας στον τομέα του mastering πραγματικοποιήθηκε με τη βοήθεια των Nick Terry και Ray Staff, στα πλαίσια μιας καρποφόρας συνεργασίας με τα Air Studios του Λονδίνου.

'Επειτα από μια σειρά αποθεωτικών κριτικών, η υψηλή της ποιότητα δεν άργησε να φέρει στο κατώφλι της μια opening θέση στο πλευρό των Γάλλων Alcest για τη Νοτιοαμερικάνικη περιοδεία τους το Σεπτέμβρη του 2014. Ως αναμένομενο, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει ένα συμβόλαιο με τη Season of Mist, υπό την αιγίδα της οποίας κυκλοφόρησε το δεύτερο ολοκληρωμένο της πόνημα με τίτλο "Wistful" (2016). Οι όποιες επιρροές από τη ταυτότητα των Alcest είναι ασφαλώς αντιληπτές, αλλά η ευκρινής ποιότητά της ήταν που στάθηκε λίαν καθοριστική προς μια συνεχόμενη αμοιβαία συνεργασία.

Λίαν αξιέπαινη παραμένει η guest εμφάνιση της στο φετινό full-length Kodama, το οποίο έλαβε αποθεωτική υποδοχή από Τύπο και οπαδούς, τη στιγμή που ο Stéphane "Neige" Paut, μαζι με τους Stephen Shepard, Coralie Louarnika και Thibault Guichard, έδωσαν τις δικές τους πινελιές στο "Wistful" σε ενδύσεις κρουστών και εγχόρδων.

Την ίδια ακριβώς βραδιά, οι Saigon Blue Rain θα αποδώσουν το cold wave / ethereal / dream pop μίγμα τους στην ίδια σκηνή -συνταγή που τους τοποθετεί ανάμεσα στις πλέον πολύπτυχες μπάντες των καιρών μας. Οι Ophelia Lecomte και Franck Pelliccioli (ο οποίος τηρεί session κιθαριστικά καθήκοντα στους Sylvaine) ξεδιπλώνουν τις Cocteau Twins ανησυχίες τους, καθορίζοντας ένα κράμα όχι απαραίτητα σκοτεινό, μα διατρητικό υπό σταθμισμένες δόσεις μελαγχολίας.

Μετρώντας ήδη ένα άριστο EP (ως Stupid Bitch Reject), αλλά και δύο άπταιστους συνθετικά δίσκους ("What I Don't See", "Noire Psyché") στη δισκογραφία τους, η μουσικότητα μοιάζει να παντρεύει την ατμόσφαιρα με τη Γαλλική φινέτσα, δίχως μισό περιττό δευτερόλεπτο στο σύνολο της.
Οι SBR είναι ομολογουμένως η περίπτωση που μοιάζει "ενδιάμεση" σε προτιμήσεις (ελέω των συστατικών τους), μα ενδέχεται να συγκινήσει από Cocteau Twins οπαδούς, μέχρι και φίλους των Anathema (παρότι μουσικά δε φέρουν ουσιαστική σχέση).

{youtube}3eOfGQyKE5o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured