Δελτίο Τύπου

Φωτογραφία: Govert Driessen

AZIZA featuring Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland

Ο ήχος της τζαζ, σήμερα, από ένα all-star κουαρτέτο

Συμβατικές και αντισυμβατικές τεχνικές, παιξίματα που έγιναν αντικείμενο μελέτης και αντιγραφής, ενσωματώσεις ποικίλων επιρροών με τρόπο λειτουργικό και αβίαστο, ιδέες που αλληλοσυμπληρώνονται με ιδιοφυή τρόπο… Αυτά είναι λίγα μόνο από τα κοινά στοιχεία της μουσικής των τεσσάρων δημιουργών, που μαζί συγκροτούν ένα απόλυτα σύγχρονο τζαζ σούπερ γκρουπ.

Οι Aziza είναι

Dave Holland: μπάσο
Chris Potter: σαξόφωνο
Lionel Loueke: κιθάρα
Eric Harland: κρουστά

Ο Άγγλος μπασίστας Ντέηβ Χόλαντ έγινε αρχικά γνωστός συμμετέχοντας στο ιστορικό άλμπουμ Bitches Brew του Miles Davis και από τότε δεν σταμάτησε να ανανεώνεται εκφραστικά. Υπήρξε παρών, πρωτοπόρος, ενεργός και καταλύτης στις περισσότερες από τις εξελίξεις της τζαζ των τελευταίων πέντε δεκαετιών.
Ο bandleader και ενορχηστρωτής Κρις Πότερ έχει χαρακτηριστεί «δεύτερος κορυφαίος τενόρο σαξοφωνίστας μετά τον [Sonny] Rollins». Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 15 προσωπικά άλμπουμ και πάνω από 100 συμμετοχές! Ο τρόπος του είναι σύγχρονος, βασισμένος στο bebop, με αισθητική αφετηρία τους διδάξαντες Charlie Parker, Lester Young, Sonny Rollins.

Ο Έρικ Χάρλαντ είναι μακράν ο πιο περιζήτητος ντράμερ της γενιάς του, με 200 ηχογραφήσεις σε ηλικία 36 ετών! Πολυβραβευμένος και αναγνωρισμένος από τους πάντες, χαρακτηρίζεται άνθρωπος-ορχήστρα κρουστών.

Ο Λιονέλ Λουέκε, από την Μπενίν, συνδυάζει μελωδικό χάρισμα, γνώση της αφρικανικής μουσικής, ξεχωριστή ικανότητα εναρμόνισης και ένα σύνολο από κιθαριστικές τεχνικές που δίνουν στο όργανο (με νάυλον χορδές) μία ιδιαίτερη χροιά.

Τέσσερις μουσικοί με δυνατότητες να επαναπροσδιορίζουν παίξιμο και προσωπικά ιδιώματα σε κάθε νέα συνεργασία. Ήχος που γεφυρώνει τη νεότερη τζαζ παράδοση με το απρόβλεπτο της αυτοσχεδιαστικής καρποφορίας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (κεντρική σκηνή)
Λεωφ. Συγγρού 107

ώρα έναρξης: 20.30

εισιτήρια:

Early Bird από 28 ΣΕΠ έως 13 OKT: 28-32-34 €

Κανονικό: 20-25-35-40-45-48 €

Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 16-20-28-32-36-38 €

Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 14-18-25-28-32-34 €

ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € (συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €)

{youtube}0QsnTbZavaA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured