Δελτίο Τύπου

ARCANE ANGELS FEST XIII-I 

"Dark Essence/Karisma Recs encounter Haeresis Noviomagi"

VIRUS (Nor)

http://virus.bandcamp.com/

www.facebook.com/virusnorwayofficial

HAIL SPIRIT NOIR (Grc)

https://hsn666.bandcamp.com/

www.facebook.com/Hail-Spirit-Noir-260062670728238

TURIA (Nld)

https://montturia.bandcamp.com/

DRAWN INTO DESCENT (Bel)

https://drawnintodescent.bandcamp.com/releases

LUBBERT DAS (Nld)

https://lubbertdas.bandcamp.com/

Morning frost comes early, creeping out of the night...

Για τους Νορβηγούς avant-rockers VIRUS δεν χρειάζονται συστάσεις, όντας το κατεξοχήν πνευματικό τέκνο του πολυπράγμωνος Carl-Michael "Czral" Eide. Έχοντας φιλτράρει μια πολυεπίπεδη παιδεία μέσα από έναν κυκεώνα επιδραστικών έργων, οι καταβολές των Ved Buens Ende, Aura Noir, Dødheimsgard, Cadaver Inc -και άλλων- έμελε να οδηγήσουν στην βασική ασχολία του, υπό την πλήρη αναδόμηση μιας πολυσχιδούς οπτικής. Δεν είναι παράξενο πως το ντεπούτο τους "Carheart" στιγμάτισε διάτρητα τις συνειδήσεις των 1990s οπαδών, ελέω της κάλλιστα στροβιλλίζουσας, δυσαρμονικής μομφής του. Η ειδοποιός διαφορά του, βέβαια, έμελλε να σταθεί στην πεμπτουσία των Voivod, αντί των αδιέξοδων κύκλων των Ved Buens Ende, μιας και η εγκεφαλική τους εκκεντρικότητα επικράτησε του λυρισμού σε θεμέλια.

Για τα υπόλοιπα μέλη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Petter "Plenum" Berntsen είναι ήδη γνωστός από την θητεία του στους κατσαθράσερς Audiopain, ενώ παράλληλα διαθέτει σεβαστό χρονο συμμετοχής στους Manimalism του Kim Sølve -συνεργάτης των Virus από αρκετά πρώιμο στάδιο. Ο δε Einar Sjursø, από την πλευρά του, υπήρξε καταλυτικό μέλος στην εξελίξιμη περσόνα των Beyond Dawn, όπως επίσης ουσιαστικός πρωτεργάτης σε δράσεις υπό τις μορφές των Lamented Souls, Infernö και Two Trains. 

Στα πλαίσια της προώθησης λοιπόν του νέου τους δίσκου "Memento Collider", οι Νορβηγοί VIRUS επισκέπτονται τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις πρώτες τους club εμφανίσεις επί ελληνικού εδάφους. Ο ίδιος ο Carl-Michael δηλώνει πως θεωρεί τον νέο δίσκο ως τον καλύτερο της έως τώρα πορείας τους, οπότε να ξέρετε πως περιμένουμε σπουδαία πράγματα, δεδομένου πως δεν μας έχουν συνηθίσει σε ηχηρές δηλώσεις. Οι συναυλίες του συγκροτήματος αναμένονται να λάβουν χώρα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live Club της Αθήνας και το Σάββατο 29 στο Eightball Live Club της Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό των Νορβηγών VIRUS πρόκειται να εμφανιστούν οι ψυχεδελικοί/αμαυρωμένοι avant-rock progsters HAIL SPIRIT NOIR. Χαίροντας περίοπτη θέση ως οι νέοι labelmates τους στο roster της Dark Essence/Karisma Records, η σύμπραξη αυτή λαμβάνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, μιας και αποτελεί την πρώτη ζωντανή απόδοση του πολύπτυχου υλικού τους. Εν αναμονή του νέου τους πονήματος με τίτλο "Mayhem In Blue", οι Hail Spirit Noir αναμένονται να εξερευνήσουν την επιθετική πλευρά τους, αποφεύγοντας ενδεχόμενες εκπτώσεις στο πιπεράτο μοτίβο της όλης αισθητικής. Αν μη τι άλλο, ως αποτέλεσμα έχει χαρακτηριστεί πληθωρικότερο από ποτέ σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των μελών, ενόσω οι προετοιμασίες φαντάζουν πυρετώδεις, υπό την κοντοβελονίστικη δεινότητα που σταθερά τους διακρίνει.

Την ταυτότητα του event επίσης συμπληρώνει η συμπόρευση των DRAWN INTO DESCENT, αντλώντας την έμπνευσή τους από ένα dsbm παρελθόν, αλλά και από καταβολές με εκφάνσεις συγγενείς με ανάλογα μελωδικά σχήματα της τάξης τους. Οι ίδιοι περιγράφουν τη μουσική τους ως "ατμοσφαιρικό black metal", αλλά η υφή μίας εξευγενισμένης φύσης αναπτύσσει πολύπλευρα στοιχεία σε συγκερασμό, εστιασμένα στις δομές καθαυτές της πρώτης τους δισκογραφικής προσπάθεια. Η σύντομη δράση τους στάθηκε αρκετή για να θεωρούνται σήμερα ανάμεσα στα πλέον ανερχόμενα ονόματα της τοπικής σκηνής του Βελγίου, ενώ δεν είναι τυχαίο πως μοιράστηκαν την σκηνή και με τους ίδιους τους Agalloch, όντας μια από τις βασικότερες επιρροές τους.

Την περιγραφείσα σύμπραξη έρχεται να ολοκληρώσει ο κύκλος της Ολλανδικής HAERESIS NOVIOMAGI μέσω δύο λαμπρών project της, με τους TURIA και LUBBERT DAS να μοιάζουν έτοιμοι να αμαυρώσουν την βραδιά με το λίαν υποβλητικό black metal τους. Παρά την απόκρυμνη, νεφελώδη αισθητική τους, οι υποσυνείδητες εκφάνσεις αναδρομών προσφέρουν κάλλιστα μελωδικές στιγμές, οι οποίες λάμπουν εν μέρει εκκολαπτόμενα μέσα από ενδόμυχα επίπεδα αντίληψης. Στα άνωθεν στοιχεία, συνυπολογίστε την διακριτά διαπιστωμένη άνοδο της ευρύτερης Ολλανδικής σκηνής, και θα αντιληφθείτε πως οφείλετε να αναμένετε μόνον την υψηλότερη ποιότητα που το σημερινό underground μπορεί να προσφέρει.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 - Κύτταρο Live Club, Αθήνα

Early-bird tix: 16 € 

Επόμενα 200 εισιτήρια: 18 €

Υπόλοιπο προπώλησης: 20 €

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr και σε καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt.

https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/virus-hail-spirit-noir-agnes-vein/

www.ArcaneAngels.com

www.facebook.com/arcaneangelsrecs

Η διοργανώτρια εταιρία παρακαλεί θερμά το κοινό να προσέλθει νωρίς στους συναυλιακούς χώρους. Άλλωστε, η ημερομηνία της Αθήνας διεξάγεται επί της εθνικής μας επετείου: μια επιλογή στοχευμένη, ώστε η πλειονότητα να έχει τη δυνατότητα να παρακαλουθήσει τα ξένα συγκροτήματα που προστέθηκαν.

Αθήνα 28 Οκτωβρίου @ Κύτταρο Live Club
Doors open at: 18:30
Gig starts at: 19:00

Θεσσαλονίκη 29 Οκτωβρίου @ Eightball Live Club
Doors open at: 20:00
Gig starts at: 20:30

{youtube}uh5t3ApQ0jg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured