Δελτίο Τύπου

THE BABOONS vs THE BULLETS

Κανένας λάτρης του αληθινού, κλασικού ροκενρόλ, δεν πρέπει να λείπει στη μεγάλη συνάντηση δύο θρυλικών σχημάτων του είδους!

THE BABOONS

Για τη χώρα τους, το Βέλγιο, οι Baboons είναι η μεγαλύτερη ροκ μπάντα – για τον υπόλοιπο κόσμο, είναι η μπάντα που κάνει τους πάντες να χορεύουν με το oldschool μίγμα rhythm and blues, country, rockabilly και soul που παίζουν, μετατρέποντας όλα τα venues σε ατέλειωτα πάρτυ.

Οι Baboons έκλεισαν πρόσφατα δέκα χρόνια πορείας, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και μετρούν μπόλικα χιλιόμετρα στον δρόμο, έχοντας περιοδεύσει μεταξύ άλλων με τους Bo Diddley, The Blasters και Jason and the Scorchers όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και την Αμερική, ξεσηκώνοντας ολόκληρη Καλιφόρνια. Ο τελευταίος τους δίσκος Uptown and Back Again έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και οι κριτικοί συμφώνησαν ότι πρόκειται για τον καλύτερό τους μέχρι τώρα. Οι 12 πρωτότυπες συνθέσεις και η διασκευή του I'm just A Fool to Care, του Art Neville, δεν ξεφεύγουν από τη γενικότερη φιλοσοφία του συγκροτήματος, που θέλει να κάνει τον κόσμο να ξεφαντώσει παίζοντας αληθινό, ξεσηκωτικό ροκενρόλ που δεν αφήνει κανέναν να μείνει ακίνητος – και μάλιστα, έχοντας ως frontman έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές της σκηνής: δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει το φοβερό Drinking Gasoline! Αν όχι, κάντε το και θα καταλάβετε αμέσως ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό συγκρότημα.

Στις 21 Οκτωβρίου, οι Baboons θα ανεβούν στη σκηνή του Gagarin με την καλύτερη σύνθεσή τους από την αρχή της καριέρας τους, και υπόσχονται εκρηκτικό performance: 

Arthur De Winter (φωνή) 

Kristof Koijen (κιθάρα) 

Gust Van Gils (ντραμς) 

Bop De Houwer (ex Seatsniffers): κοντραμπάσο 

Wim De Busser (Zita Swoon): πλήκτρα

THE BULLETS

Οι Bullets, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν την μεγαλύτερη και πλέον αναγνωρίσιμη Rock'n'Roll/Rockabilly μπάντα της χώρας. Δημιουργήθηκαν στην Aνατολική Θεσσαλονίκη το 1988. Ηταν η εποχή της έξαρσης του είδους σε όλη την Ευρώπη, που ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 70, και έσβησε στα μέσα των 90s.Το συγκρότημα όμως έμεινε ζωντανό όλα τα πέτρινα χρόνια, δίνοντας αμέτρητα εκρηκτικά live.

Στα 28 χρόνια ζωής τους, έχουν «οργώσει» την Ελλάδα και απέκτησαν φανατικούς οπαδούς σε κάθε γωνιά της.

Η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι δίσκοι τους να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, ενώ οι εμφανίσεις τους σε ολόκληρη την Ευρώπη στέφονται πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι BULLETS έχουν μοιραστεί τη σκηνή με το σύνολο της Rock'n'Roll σκηνής στην Ελλάδα, αλλά και με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως οι Crazy Cavan, Foggy Mountain Rockers, Black Raven, Mad Sin, Texabilly Rockers και αναρίθμητοι άλλοι. Επιπλέον, η μουσική τους τέλος, έχει καλύψει και μία ταινία με θέμα τους σέρφερς, που γυρίστηκε στη Laguna Beach της California

THE BABOONS vs THE BULLETS

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Gagarin

Λιοσίων 205

πόρτες: 21.00

Τιμή εισιτηρίου:

προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 18 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

www.viva.gr, καταστημάτα Public, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 11, Ψυρρή)

{youtube}aQ77ehQrd7E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured