Δελτίο Τύπου

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

Kρατική Ορχήστρα Αθηνών

Αλαίν Λεφέβρ – Ορέστης Παπαϊωάννου

27 Ιουνίου 2016, 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει επιλέξει  τρία μοναδικά πρωταγωνιστικά «δίδυμα» για τις τρείς συναυλίες που δίνει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στον παλαιό μας γνώριμο και αγαπημένο του ελληνικού κοινού, σχεδόν πολιτογραφημένο πια Έλληνα, Γαλλοκαναδό πιανίστα Αλαίν Λεφέβρ ο οποίος συναντά τον νεότατο (μόλις 23 ετών) συνθέτη και φοιτητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Ορέστη Παπαϊωάννου, ο οποίος τιμήθηκε πέρυσι με το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Συνθέτες «Ντβόρζακ» στην Πράγα. Είναι τα δύο πρόσωπα-έκπληξη στην πρώτη συναυλία που θα δώσει η ΚΟΑ το φετινό καλοκαίρι στο Ηρώδειο υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή.

Ο Λεφέβρ είναι σολίστ στο δημοφιλέστατο όσο και απαιτητικότατο Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Ένας καθηλωτικός πιανίστας σύμφωνα με την Washington Post ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα που με διακατέχει γνωρίζοντας ότι θα παίξω στο αρχαίο θέατρου του Ηρωδείου αλλά η μουσική μπορεί... Η μαρτυρία μου θα έρθει μέσω του μαγετικού Piano Concerto No.2 του Ραχμάνινοφ, ένα από τα αγαπημένα μου. Και ως ανταπόδοση στην αγάπη του ελληνικού κοινού που με έχει καλοσωρίσει από το 1997, θα προσφέρω ως δώρο από καρδιάς την τελευταία μου σύνθεση με τίτλο Sas Agapo.»

Ο Παπαϊωάννου παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το νέο του έργο με τον τίτλο Αποφώνησις. Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώνεται με τη μεγαλειώδη Έκτη συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ.

ΡΕΠΕΡΤΌΡΙΟ:

Ορέστης Παπαϊωάννου: Αποφώνησις (παγκόσμια πρώτη)

Rachmaninov: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2

Dvorak: Συμφωνία αρ. 6  

Σολίστ: Alain Lefèvre, πιάνο

Διεύθυνση ορχήστρας: Στέφανος Τσιαλής

Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35€), ζώνη Α (30€), Ζώνη Β (25€), Ζώνη Γ (20€ & 15€ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10€, 5€ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5€).

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured