SNFCC x Black Athena Present Culture Jam
w/ Kode 9 (Hyperdub/ UK)

Μουσικό project – DJ set στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ώρα 19.00

Εγκαινιάζοντας μια νέα θεματική ενότητα, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς- dj's Black Athena, παρουσιάζουν το «Culture Jam», ένα project-αφιέρωμα στην underground dance μουσική.

Με θέα τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, το «Culture Jam» προσκαλεί αναγνωρισμένους μουσικούς παραγωγούς και dj’s της ηλεκτρονικής μουσικής, σε μια προσπάθεια επαφής του κοινού με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της underground dance σκηνής, ενώ dj sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις πλαισιώνουν το εναλλακτικό αυτό πρόγραμμα. Καθώς οι καλεσμένοι του «Culture Jam» μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την παγκόσμια και εγχώρια dance σκηνή, ανατρέχουμε μαζί τους σε χαρακτηριστικές στιγμές της, όπως τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του 1970, την μεγάλη απήχηση και άνοδό της στα charts στα 1990's, την έκλειψη και επανεμφάνισή της τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, κερδίζοντας έτσι το χαμένο της έδαφος.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 19.00, υποδεχόμαστε τον καταξιωμένο dj Steve Goodman, γνωστό ως Kode9, σημαντική φιγούρα της dubstep στη Μεγάλη Βρετανία. Mε καταγωγή από την Σκωτία, ο καταξιωμένος DJ και παραγωγός Kode9, είναι καθηγητής μουσικής παιδείας στο πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και ιδιοκτήτης της αινιγματικής δισκογραφικής Hyperdub που έγινε γνωστή για την ανακάλυψη και τις κυκλοφορίες του Burial- στέγη μεγάλων ονομάτων της Dubstep όπως οι Joker, Jomby και The Bug. Προσωπική του δουλειά έχει κυκλοφορήσει από δισκογραφικές εταιρείες όπως η Soul Jazz, η Rephlex του Aphex Twin, η Tempa και η Domino, ενώ έχει κάνει remixes για καλλιτέχνες όπως οι Burial, The Junior Boys, Dabrye, MF Doom, Lee Scratch Perry και The Bug. Έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις της Brainfeeder, δισκογραφικής του Flying Lotus, αλλά και στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ ο ήχος του έχει εξαπλωθεί, από την Ευρώπη στη Νότιο Αμερική, και από την Βόρειο Αμερική σε Ασία και Αυστραλία.

Ο δημοφιλής μουσικός και ιδρυτής της Hyperdub, θα βρίσκεται στο ΚΕ για ένα DJ set και για συνομιλία με το κοινό, με φόντο τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού
Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών:
Τηλ: 210 8778396/8
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης 176 74, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

{youtube}_Dtc4Y4Xyjo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured