Δελτίο Τύπου

Οι Moon Duo δημιουργήθηκαν το 2009 στο San Francisco από το ζεύγος των Ripley Johnson (Wooden Shjips) και Sanae Yamada. Από τις πρώτες τους κυκλοφορίες κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά το φουτουριστικό synth/punk των Suicide και Silver Apples με το fuzz του Αμερικάνικου rock n roll, μορφοποιώντας το δικό τους ιδιότυπο psych/space rock.H συνέχεια με τις κυκλοφορίες των albums "Mazes", και "Circles" κατέστησε τους Moon Duo ως ένα από τα πλέον πρωτοπόρα σχήματα της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής.

Την άνοιξη του 2015, ο τελευταίος τους δίσκος, "Shadow of The Sun" - και πάλι στη Sacred Bones - ήρθε να επιβεβαιώσει τη σταθερή προσήλωση τους στην χρήση ζωντανών ντραμς, αφού η μπαγκέτα του John Jeffreyσυνεχίζει να υπηρετεί όχι το ίδιο εμμονικά την γνώριμη krautrockικών καταβολών ρυθμονομία του ντουέτου, επιτρέποντας να αναδυθούν αχαρτογράφητες μέχρι πρότινος επιρροές στον ηλεκτρισμένο ήχο του – proto-punk, new wave μέχρι horror film - καθιστώντας το Shadow of The Sun ίσως τον πιο χορευτικό δίσκο τους. Οι αναρίθμητες περιοδείες τους και η ικανότητά τους να προσαρμόζουν τα live τους εξίσου καλά είτε πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ είτε για ένα υπόγειο club τους έχουν κάνει πλέον περιζήτητους στις live σκηνές ανά τον πλανήτη.

Θεσσαλονίκη, Κυριακή 5 Ιουνίου (Mylos club)

doors open: 20.30
support σχήματα: Mechanimal, Beyond The Blackout

Εισιτήρια early bird των 12 ευρώ είναι διαθέσιμα σε κάθε σημείο προπώλησης* και συνεχίζεται με 14 ευρώ μετα την εξάντλησή τους. Στην είσοδο τα εισιτήρια θα κοτιζουν 17 ευρώ.
*Σημεία Προπωλησης ειναι το Stereodisc Record Shop, Λωτος και TicketHouse (Musicland -2310264880).

Mechanimal

Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το drone ΄n΄ roll, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ήχων και krautrock ρυθμού το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.
Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΝΠ» ηχογραφήθηκε με σκοπό να σβήσει τα γεγονότα ενός έντονου και δύσκολου παρελθόντος και να επικεντρωθεί στη φύση ως μέσο απόδρασης από τη σύγχρονη κατάθλιψη της αστικής ζωής. Τα νέα κομμάτια με γυναικεία φωνητικά την Ελένη Τζαβάρα (πρώην Film, Etten) αιχμαλωτίζουν το μυστήριο που βρίσκεται κάτω από την ήσυχη ζωή πέρα από την πόλη. Το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμα του σε ένα απτό μέσο. Το «ΔΠΔ» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956-2013) και κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

Beyond The Blackout

Motorik ρυθμοί, drones, κολλημένες μπασογραμμές, punk ξεσπάσματα: καλώς ήρθατε στο θορυβώδες, φρικαριστικό σύμπαν των Beyond the Blackout. Οι τέσσερις ψυχεδελορόκερ από τη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πώς να εξελίσσουν τα μινιμαλιστικά τους θέματα σε μια ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει και ταυτόχρονα σε απογειώνει. Οι κιθάρες τους περνάνε μέσα από αμέτρητα distortion και σιγουρα στην καρδιά αυτού του σύμπαντος χτυπάει κάτι αληθινό.

Αθήνα, Δευτέρα 6 Ιουνίου (An Club)

support σχήμα: Chickn
doors open: 20.30

τιμή εισιτήριου: 12 ευρώ (προπώληση)

Προπώληση
Eventbrite: www.moonduoathens.eventbrite.com
Rhythm Records: Εμ.Μπενακη 74, Εξάρχεια – 210 3841550
Sound Effect Records: Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια - 210 8259883

Chickn

Men are dead
Men are gone
but some chickn carried on

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουn Jetztzeit rock αν και στη πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Εχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών.

Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία εώς εννιά άτομα. Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 singles μόνοι τους και ένα μέσα από την Sonic Playground records. Το πρώτο τους LP αναμένεται το 2016 από την Inner Ear records.

Facebook: https://www.facebook.com/chickenkraut
Tumblr: http://chicknism.tumblr.com/
Bandcamp: http://chickn.bandcamp.com/

{youtube}0pxHKadUquI{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured