Δελτίο Τύπου

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν:

KING DUDE (full band) live in Athens
Special guest: :Of the Wand & the Moon: (solo)
Opening act: The Road Miles

Στο Second Skin Club (Δαμοκλέους 8, Γκάζι, Αθήνα)
Παρασκευή 10 Ιουνίου, 2016
Πόρτες 20:00
FB event page: https://goo.gl/frenLT

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (προπώληση)
• 18€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt)
• Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, www.bowelofnoise.com)
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133)

[τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσονται με εισιτήριο στην είσοδο]

***

"In the endurance, and repulse
Of thine impenetrable Spirit,
Which Earth and Heaven could not convulse,
A mighty lesson we inherit:
Thou art a symbol and a sign
To Mortals of their fate and force;
Like thee, Man is in part divine,
A troubled stream from a pure source;
And Man in portions can foresee
His own funereal destiny;
His wretchedness, and his resistance,
And his sad unallied existence:
To which his Spirit may oppose
Itself—and equal to all woes,
And a firm will, and a deep sense,
Which even in torture can descry
Its own concenter'd recompense,
Triumphant where it dares defy,
And making Death a Victory. "

***

KING DUDE:

Ο εγχώριος τύπος έγραψε:

“Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως χρόνο με το χρόνο, η περσόνα αυτού του τύπου κερδίζει σημαντικό έδαφος στη χώρα μας και είναι τιμή μας που τον έχουμε τόσο συχνά εδώ. Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρουμε να τον ξαναδούμε σύντομα, ώστε όλοι όσοι τον έχασαν εις διπλούν να καταφέρουν να τον ανακαλύψουν. Πραγματικά, την επόμενη φορά, όσο δύσπιστος και να είναι κάποιος για το πώς μπορεί να περάσει καλά σε ένα ακουστικό live, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί.” – Rockinathens.gr

“Ο King Dude αποδείχθηκε ένας πραγματικά άξιος εκπρόσωπος της folk νέας κοπής: ένα ιδιαίτερο ανακάτεμα του θανατηφόρου σύμπαντος του Nick Cave, των απόκοσμων Current 93 και της στιβαρότητας του Johny Cash, στον βαθμό βέβαια που επιτρέπονται οι συγκρίσεις. Και ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι τόσο απολαυστικός, ως την επόμενη φορά που θα τον ξαναδούμε από τα μέρη μας.” – Avopolis.gr

“Για το encore, τα πιστά σατανικά αδέρφια του King Dude, οι δικοί μας Skull & Dawn φορώντας μαύρες κάπες, συνοδεύοντας τον σε τρία ακόμα κομμάτια σατανικής Υστερίας, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα του σόου άρδην. Αποκορύφωμα ήταν το “Fear is All you know” εκτελεσμένο εκπληκτικά, αφήνοντας τον καθέναν από εμάς ηλεκτρισμένο και θαμπωμένο. Πραγματικά μια φανταστικότατη βραδιά που θα μείνει μέχρι την επόμενη φορά. Ευχαριστούμε King Dude.” – Metal Invader

Το χρονικό:

Ο T.J.Cowgill ξεκίνησε τη δισκογραφική του πορεία το 2004 με τους Book of the Black Earth, ένα blackened death metal σχήμα που έβγαλε τρεις πλήρεις δίσκους με τελικό το εξαιρετικό “The Cold Testament” τo 2011.

Έχοντας ήδη βγάλει το “Tonight’s Special Death” ως King Dude το 2010, ο Folk ήχος θα τον κερδίσει και θα συνεχίσει με το “Love” (2011) που τον καθιστά ευρέως γνωστό χάρη στη σατανική του country μπαλάντα, “Lucifer's The Light Of The World”.

Και θα έρθει το 2012 με το κατασκότεινο και αποκαλυπτικό του country στο “Burning Daylight” να δοξάζει τον έρωτα και το θάνατο στα όρια της ύπαρξης, μιας δικής του προσωπικής Εδέμ, με μια βαριά κι απόκοσμη συμβολική ενός Εωσφορικού κόσμου, που θα μπορούσε να περιγραφεί απ’ τη φωνή του Ian Holm όπως μας λέει “There, Netley. I shall tell you where we are. We're in the darkest region of the human brain. Α radiant abyss where men go to find themselves.”

Το 2013 ήταν χρονιά χωρίς νέο δίσκο αλλά με σπουδαίες συνεργασίες όπως το “Spiritus Nihilus / Pagan Eyes Over German Skies” που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους εξαιρετικους Ολλανδούς atmospheric/depressive black metalers, Urfaust και τις δύο συνεργασίες του με την Chelsea Wolfe, “Sing Songs Together” και “Sing More Songs Together” με τα μοναδικά “Fight like Gods”, “Satan’s Ghost” και “Be Free”.

Ενενήντα μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου για το 2014, με τίτλο “Fear” και έχοντας ολοκληρώσει την Αμερικανική του περιοδεία με τους Ghost, τον καλωσορίσαμε το 2014 στο Death Disco της Αθήνας, δοξάζοντας αυτόν που είναι το φως του κόσμου και καταφέρνοντας να μοιραστούμε μέρες που τις θυμόμαστε ακόμη με βαθειά συγκίνηση.

To 2015 επέστρεψε στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο υπό τον τίτλο “Songs of Flesh & Blood - In The Key of Light”, ίσως τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας του, με την πρόσθετη συμμετοχή των :Skull & dawn: σε τρία κομμάτια του.

Αυτόν τον Ιούνιο, κλείνουμε μία τριετία με τον King Dude και τον υποδεχόμαστε με το πλήρες σχήμα του στο Second Skin Club για την σημαντικότερη μέχρι τώρα εμφάνισή του στη χώρα μας.

***

OF THE WAND & THE MOON:

Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης neofolk σκηνής, οι :OTWTM:,αποτελούν το project του Δανού Kim Larsen. Δημιουργημένοι το 1998, με πρώτη κυκλοφορία το “Nighttime Nightrhymes” μέσω της Euphonious Records τον επόμενο χρόνο, που σηματοδότησε μια νέα εποχή για την post-industrial folk σκηνή στη Δανία, οι :OTWTM: έχουν κυκλοφορήσει πέντε πλήρεις δίσκους και πλειάδα από singles και EPs, με τελευταίο τον διεθνώς επευφημούμενο “Τhe Lone Descent” που κυκλοφόρησε μέσω της θρυλικής TESCO το 2011.

Η θεματική των :OTWTM: χαρακτηρίζεται από folk ηχοχρώματα που εκτείνονται μεταξύ της αγάπης, της απώλειας, της χαράς και του προγονικού κεντροευρωπαϊκού παγανισμού, σε ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα που καλύτερα περιγράφεται ως experimental dark ambient neofolk και έχει ως κύριο στόχο το ψυχολογικό αντίκτυπο αλλά και την αμεσότητα ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον ακροατή.

***

THE ROAD MILES:

Οι Road Miles είναι ένα νεοσύστατο southern gothic σχήμα με βάση τους την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2014 με το ντεμπούτο EP τους να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2015 και τον πρώτο τους πλήρη δίσκο “Gold and Shadows” τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Στο “Gold and Shadows”, οι Road Miles αποτυπώνουν τις μουσικές τους διαδρομές σε ένα full length album με πέντε κομμάτια, τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά σε μπομπίνα, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, σε παραγωγή του Aλεξ Μπόλμπαση (The Noise Figures, Whereswilder, The Mound, 10 Code κλπ).

Σε ένα σκοτεινό blues rock ψυχεδελικό μοτίβο, οι μακροσκελείς συνθέσεις ντύνονται δυναμικά από υπνωτικούς ρυθμούς και μελωδικές κιθάρες που αναδύουν μυρωδιά μεστού, παλαιωμένου ουίσκι. Σαν σε φιλμ νουάρ, οι ιστορίες των δαιμόνων του William Blake εξιστορούνται με τόλμη και πάθος από γυναικεία φωνητικά.

***

LINKS:


• King Dude: | www.actualpain.org | www.facebook.com/kingdudemusic
• :Of The Wand & The Moon:: www.ofthewandandthemoon.dk | www.facebook.com/wandmoon
• The Road Miles: www.theroadmiles.com | www.facebook.com/theroadmiles
• 3 Shades of Black: www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• Second Skin: www.secondskinclub.gr | www.facebook.com/Second-Skin-Club-150218128379205

{youtube}5kiOQHwqqZQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured