Δελτίο Τύπου

Με τη διπλή ιδιότητα του σολίστ και του μαέστρου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής ο Λεωνίδας Καβάκος, σε μια μοναδική εμφάνιση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας. Ο μεγάλος καλλιτέχνης διευθύνει το κορυφαίο σύνολο ανοίγοντας τη συναυλία ως σολίστ στο περίφημο «Τρίτο κοντσέρτο για βιολί» του Μότσαρτ.

- Wolfgang Amadeus Mozart: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 3
- Ferruccio Busoni: Berceuse élégiaque, έργο 42
- Μόντεστ Μουσόργκσκι: Εικόνες από μια έκθεση (ενορχήστρωση του Ravel)

Orchestre Philharmonique de Radio France
Βιολί και μουσική διεύθυνση: Λεωνίδας Καβάκος

«Ο Καβάκος είναι ένας από τους εκφραστικότερους σολίστ των ημερών μας. Ερμηνεύει με δεξιοτεχνία, βαθιά μουσική αίσθηση και γνώση, από τον Μπαχ και τον Μότσαρτ μέχρι τους κλασικούς του 20ού αιώνα. Η ισχυρή του προσωπικότητα και η άμεση, ειλικρινής φύση της ερμηνείας του τον καθιστούν καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος.»

Με αυτά τα λόγια συνοδεύει την ανακήρυξη του Λεωνίδα Καβάκου ως αποδέκτη του Βραβείου Léonie Sonning 2017 ο Έσμπεν Τάνγκε, Πρόεδρος του Ιδρύματος. Το Βραβείο αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση που έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα σε βιολιστές όπως ο Γεχούντι Μενουχίν, ο Άιζακ Στερν, ο Γκίντον Κρέμερ και η Αν-Ζοφί Μούττερ, και σε μεγάλες μορφές της κλασικής μουσικής όπως ο Σερ Σάιμον Ρατλ, ο Σερ Έλιοτ Γκάρντινερ, ο Πιερ Μπουλέζ, ο Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, ο Μπέντζαμιν Μπρίττεν, ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν κ.ά.

Χώρος:
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ημερομηνία + Ώρα έναρξης:
12 Μαΐου 2016, στις 20:30

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 10
Πολύτεκνοι, 65+: € 14
Ζώνη Γ: € 21
Ζώνη Β: € 38
Ζώνη Α: € 55
Διακεκριμένη Ζώνη: € 75

{youtube}JAwpi705NC0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured