Δελτίο Τύπου

Evacuate prods & Events, An club & Eclipse Productions present:
EGYPT
Special act: GREEN YETI

Egypt Bio

Πίσω στο 2005, ένα αγνωστο heavy rock τρίο από το Fargo της Βόρειας Ντακότα κυκλοφόρησε το ντέμο του σε ενα CD-R και κατέληξε να είναι ένα άλμπουμ που φάνταζε να μην έχει καμμία προοπτική. Το Egypt των Egypt για τα επόμενα χρόνια βολόδερνε στα όρια του underground, με κόπιες από χέρι σε χέρι, μέχρι που η Lynderhorn Records το κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 2007 και η MeteorCity, μετέπειτα το 2009, το κυκλοφόρησε σε CD. Αυτά τα 2 γεγονότα, όμως, έλαβαν χώρα πολύ αργά καθώς ο μπασίστας/τραγουδιστής Aaron Esterby, ο κιθαρίστας Ryan Grahn και ο ντράμερ Chad Heille είχαν, πλέον, διαλύσει την μπάντα από το 2006…

Επανιδρύθηκαν για μία συναυλία, και μόνο, στην πόλη τους το Μάιο του 2010 και οι φήμες για την κυκλοφορία νέου υλικού δεν άργησαν να φουντώνουν. Ο Ryan Grahn εγκατέλειψε την μπάντα πριν το “Become the Sun” κυκλοφορήσει και αντικαταστάθηκε από τον Neal Stein ο οποίος, τελικά, συμμετείχε στην ηχογράφηση του άλμπουμ. Πάλι, όμως, η μπάντα διαλύθηκε, αυτή τη φορά έχοντας, τουλάχιστον, ένα κανονικό full-length άλμπουμ-ντεμπούτο. Το “Become the Sun” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 από την Doomentia Records σε βινύλιο και από την Totem Cat Records σε CD και αμέσως γνώρισε αποθεωτική υποδοχή τόσο από τα μουσικά ΜΜΕ, όσο κι από τους οπαδούς με αποτέλεσμα και τα δύο φορμάτ να εξαντληθούν μέχρι τελευταίου αποθέματος.

Επίσης μέσα στο 2013 κυκλοφόρησε και το 12″ split “Cyclopean Riffs” με τους Τεξανούς θρύλους Wo Fat και το 2014 η Doomentia Records επανακυκλοφόρησε το “Become the Sun” σε βινύλιο. Η ίδια εταιρεία επανακυκλοφόρησε το ομότιτλό τους άλμπουμ σε βινύλιο την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή οι Egypt ξεκινούσαν την περιοδεία τους στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ στο φεστιβάλ του Γουισκόνσιν, Days of the Doomed. Μετά από 10 χρόνια, και λίγο παραπάνω, από την ίδρυσή τους οι Egypt είναι πιο ενεργοί και αναγνωρίσιμοι όσο ποτέ άλλοτε κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με κάποια από τα πιο επιφανή ονόματα του χώρου, όπως οι Jucifer, Today is the Day, Acid Mothers Temple, Dead Meadow, Weedeater, Church of Misery, Orange Goblin, κλπ.

Τίποτα δε συμβαίνει από μόνο του και σε μια εποχή που τα νέα μπορούν να διαδοθούν ταχύτατα σε κάθε γωνιά του πλανήτη οι Egypt κατάφεραν σιγά σιγά να αναρριχηθούν στο “ρετιρέ” του Αμερικάνικου Stoner Rock. Το 2015 θα περάσουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για την πρώτη τους Ευρωπαική περιοδεία στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ. Το που θα καταλήξουν είναι άγνωστο ακόμα, αλλά για μια μπάντα που επανενώθηκε λόγω λαικής απαίτησης, και χαίρουν καθολικής εκτίμησης, το χτίσιμο της αυτοκρατορίας τώρα ξεκινά….

Green Yeti bio

Το Γιέτι προσγειώνεται με το UFO του στο An Club και σχεδόν το κατεδαφίζει!
Φορτωμένο με τον πολυαναμενόμενο και ολοκαίνουριο δίσκο της μπάντας, επιθυμεί διακαώς να μοιραστεί με το κοινό τα καλούδια που κουβαλάει…

Το αθηναϊκό Psych Heavy Rock trio σχηματίστηκε στις αρχές του 2014.
Αποτελούμενο απο μέλη των Brotherhood Of Sleep,Reversed Nature και 9oz of Nothing, οι σωστές βάσεις ήδη υπήρχαν και το καινούριο τους υβρίδιο πλημμυρίζει απο Ροκ.
Stoner ψυχεδέλεια, wizardo-ανελέητα Doom riffs και Jam φιλοσοφία συνθέτουν ένα σύνολο μοναδικό στο είδος.

~ The Yeti Has Landed ~
https://www.facebook.com/greenyetiband/  
https://www.greenyeti.bandcamp.com/merch/green-yeti-blk  

TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 13 € (τα πρώτα 400) – Ταμειο 15 € //

EIΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ:
The Lab T-shirts (Θεμιστικλεους 86 Εξαρχεια- 2103825805)
Rhythm records (Εμ.Μπενακη 74 Εξαρχεια – 2103841550)
& Sound Effect Records: Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια,
Doors open 21:00 – Starts: 22:00

{youtube}BfryizBctss{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured