Δελτίο Τύπου

Το Release Athens είναι ένα νέο φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από την σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών που ζούμε μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας!


Η τέταρτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου με headliners τους Ισλανδούς Sigur Rós, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής τα τελευταία 20 χρόνια! Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο όνομα στο χώρο του post rock, συνδυάζουν με ονειρικό τρόπο στοιχεία από ambient / dream pop / progressive rock με νεο-κλασσική και μινιμαλιστική αισθητική.
Επιστρέφοντας στο τριμελές σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν, πριν από 22 χρόνια στο Ρέυκιαβικ, και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών, έρχονται στο Release Athens 2016 για να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο show της καριέρας τους, με κομμάτια από ολόκληρο τον κατάλογό τους, ακόμα και από το – παραγνωρισμένο στην εποχή του - ντεμπούτο τους,”Von”.


Το επόμενο όνομα για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι επίσης τεράστιο! Οι Black Angels, η κορυφαία psych-rock μπάντα στον κόσμο, έρχονται ξανά στην Ελλάδα και κάνουν ακόμα πιο συναρπαστικό το Release Athens 2016, λίγες μέρες μετά την εμφάνισή τους στο Levitation festival (ή αλλιώς το περίφημο Austin Psych Fest) στο οποίο είναι συνιδρυτές!

Σημείο αναφοράς για την ψυχεδελική σκηνή, όχι μόνο λόγω της αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής τους οντότητας αλλά για την εν γένει δραστηριότητα και προσφορά τους, οι Τεξανοί θα επισκεφτούν ξανά τη χώρα μας συμμετέχοντας στο νέο φεστιβάλ της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί πως έρχονται στην Ευρώπη μόνο για αυτή την εμφάνιση, γιορτάζοντας 10 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου τους album, “Passover”!

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή εμπειρία για όποιον τις παρακολουθεί (oι συναυλίες τους σε Fuzz Live Music Club και Mylos Club τον Δεκέμβριο του ΄13 είναι αξεπέραστες) με την εκπληκτική live απόδοση των τραγουδιών τους να συνοδεύεται από υπνωτιστικά video projections, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ταξίδι.

Οι DIIV, ένα από τα συναρπαστικότερα συγκροτήματα της νέας γενιάς είναι το τρίτο όνομα της τελευταίας ημέρας του Release Athens 2016! Η μπάντα από το Brooklyn της Νέας Υόρκης έχει εντυπωσιάσει από το ξεκίνημά της, συνδυάζοντας ιδανικά στοιχεία από indie rock / shoegaze / post punk για να παρουσιάσει έναν από τους πιο φρέσκους και συναρπαστικούς ήχους του σήμερα.


Με δύο εξαιρετικά albums στο ενεργητικό τους (“Oshin” / 2012, “Is The Is Are” / 2016), είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, όπου είναι ήδη γνωστοί χάρη κυρίως στο καταπληκτικό single “Doused”, με την... αφόρητα εθιστική μελωδική γραμμή που σχηματίζουν οι κρυστάλλινες κιθάρες και το κολλητικό ρεφραίν του. Τα ίδια στοιχεία, σε ακόμα υπερθετικότερο βαθμό, δείχνει να έχει και το πιο πρόσφατο “Under The Sun”! Ας ετοιμαστούμε να δούμε μία νέα μπάντα που βαδίζει προς πολύ μεγάλα πράγματα!


Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η προπώληση για την τέταρτη ημέρα του Release Festival 2016 συνεχίζεται στα 36 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 38 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε πως διατίθεται και ενιαίο εισιτήριο που περιλαμβάνει και τις 4 ημέρες του φεστιβάλ και τιμάται 120 ευρώ.
Όλα τα εισιτήρια (ημερήσια και ενιαίο) διατίθενται σε έως και 4 άτοκες δόσεις, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και μέχρι τις 30 Απριλίου, στο www.viva.gr


Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr
Release Athens 2016 / Day 4 / Δευτέρα 13 Ιουνίου: Sigur Rós + DIIV + more t.b.a.


Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.
Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)


Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16:00.




 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured