Δελτίο Τύπου

Οι MONEY σχηματίστηκαν το 2011, στο Manchester, την πόλη που η δημιουργική μελαγχολία, πάντα κατισχύει όλων των άλλων συναισθημάτων, εκεί όπου το βιομηχανικό γκρίζο, το τσουχτερό κρύο, και η ασταμάτητη βροχή βοήθησαν να ανθίζει μεγαλειώδης, απελπισμένη Τέχνη!

Οι MONEY τιμούν αυτή την παράδοση, με τον καλύτερο τρόπο: Ο κόσμος τους, είναι δυστοπικός, γεμάτος απο μελαγχολικές, ατμοσφαιρικές μελωδίες, με πολύ έντονα ψυχεδελικά στοιχεία!

Και οι στίχοι… Ο Jamie Lee, δεν πέρασε και την πιο ανέμελη ζωή, κι όπως καταλαβαίνετε, κουβαλάει φαντάσματα που μοιράζεται με το κοινό, με ένα μοναδικό τρόπο. Τα γράφει, όμως καλύτερα το NME (σε ελεύθερη μετάφραση):

Το μυστικό όπλο των MONEY, είναι ο frontman Jamie Lee, που παρότι κατάγεται απο το Λονδίνο, παρουσιάζεται σαν ο τελευταίος απο τους μεγάλους ρομαντικούς της βρετανικής σκηνής που μας έρχονται απο το βορρά: με την σκοτεινή θεατρικότητα του Ian McCulloch, προσλαμβάνει τον κόσμο με μια δίψα που ανάλογη της έχουμε να δούμε απο τις μεγάλες στιγμές του Richard Ashcroft.

Ο ήχος τους είναι ογκώδης αλλά και περίτεχνος. Μια διασταύρωση ανάμεσα στους Spiritualized και τους Echo and the Bunnymen, στις πιο ορχηστρικές τους στιγμές.

Οι MONEY, είναι καθόλα έτοιμοι για το μεγάλο άλμα. Βεβαιωθήκαμε γι αυτό, όταν, στις 29 Ιανουρίου 2016 κυκλοφόρησε το “κρίσιμο” δεύτερο album τους με τίτλο “Suicide Songs”, που κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος του εξαιρετικού τους ντεμπούτου, “The Shadow of Heaven” (26 Αυγούστου 2013), πάντα, στην ίδια δισκογραφική εταιρεία, την Bella Union. Αποστολή, εξετελέσθη!

Line up:
Jamie Lee, κιθάρα-φωνή
Charlie Cocksedge, κιθάρα-keyboards
Will Kneale, ντραμς
Nick Delap, μπάσο- keyboards

Οι MONEY, έρχονται την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Gagarin 205, στην ιδανική συγκυρία.

*** Τιμή εισιτηρίων: €15 (για λίγες μέρες), €20 (προπώληση), €22 (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Viva.gr, Public, Seven Spots, Ιανός, Ticket House

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured