Δελτίο Τύπου

Andrew Weatherall w/ Morah, Chevy

Σάββατο 2 Απριλίου, μετά τα μεσάνυχτα

είσοδος 15 ευρώ (προπώληση 10 ευρώ για τα 50 πρώτα εισιτήρια)

Από τις σκοτεινές μέρες του acid house και το Λονδρέζικο underground στο pop στερέωμα. Απο τον Balearic ήχο στους πειραματισμούς με την minimal techno. Απο το ηλεκτρονικό rock στο rockabilly. Οι παραπάνω διαδρομές του πολυσχιδή Βρετανού DJ και μουσικού παραγωγού, δεν αρκούν για να περιγράψουν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στη μουσική πραγματικότητα ο Anrdew Weatherall εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια.

Η ιστορία του ξεκινά λίγο πριν την έκρηξη του acid house στην Αγγλία-στα τέλη των ‘80s, τo breakthrough του όμως γίνεται με την παραγωγή του στο διάσημο ‘Screamadelica’ των Primal Scream το 1991. Αν στις μέρες μας η μίξη του rock με την dance μοιάζει αυτονόητη, τότε δεν ήταν καθόλου. Ο Weatherall ήταν ο πρώτος που την τόλμησε, γράφοντας μουσική ιστορία.

Ακολούθησαν ένα κάρο projects, με εξέχοντα αυτά των Sabres of Paradise και Two Lone Swordsmen, που κοινό χαρακτηριστικό είχαν τα σκοτεινά, περιπετειώδη και πειραματικά στοιχεία που έφεραν τον Weatherall μακριά απο το mainstream και πιο κοντά στο underground. H μουσική που έγραψε και γράφει, μόνος του ή σε συνεργασίες, δεν μπορεί εύκολα να κατηγοριοποιηθεί, καθώς με την ίδια άνεση κυκλοφορεί - και παίζει - dubby Balearic και deep house, electro και φουτουριστικό rock.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους DJs, όπως οι Richard Fearless (Death In Vegas), Ivan Smagghe, Ewan Pearson και Daniel Avery, ενώ τα mix-CD του για τη Soma και το Fabric, παραμένουν σημεία αναφοράς της dance. Σαν extra credits να αναφέρουμε τα remixes του για Noel Galagher, Julian Cope και Atari Teenage Riot αλλά και την παραγωγή του για το ‘Tarot Sport’ των Fuck Buttons. Στις μέρες μας τρέχει την βραδιά /concept ‘Α Love From Outer Space’, μαζί με τον Sean Johnston των Hardway Brothers, ενώ το 2013 κυκλοφόρησε κάτω από το όνομα ‘The Asphodells’, μαζί με τον Timothy J. Fairplay, ακόμα ένα LP. Το τελευταίο του πνευματικό παιδί όμως είναι ένα τριήμερο μουσικό festival σε ένα μεσαιωνικό κάστρο στο Carcassone της Γαλλίας.

Ο άνθρωπος αυτός που μοιάζει να τα έχει κάνει όλα, παραμένει ακμαίος μετά τα 50 του κι αποτελεί έναν από τους τελευταίους μουσικούς πιονιέρους της Μεγαλής Βρετανίας και την ζωντανή dance – και όχι μόνο-ιστορία της.

Μαζί του στα decks, θα έχουν την τιμή να βρεθούν ο ιδρυτής του μουσικής πλατφόρμας Phormix, Morah και ο resident DJ του six d.o.g.s, Chevy.

Χορηγοί Επικοινωνίας:
RISE, Cannibal Radio, Clubber.gr, popaganda

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured