Δελτίο Τύπου

 

SATURDAY 21 NOVEMBER 2015.

THE NAMES - ( Post punk / New wave -BE )

NEXT TIME PASSIONS ( Indie Pop - GR )

 

Η ColdCure Production παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Names.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το θρυλικό συγκρότημα της New Wave/Post Punk σκηνής θα βρεθεί στην σκηνή του Death Disco για μια αξέχαστη συναυλία. 

Οι Names είναι ένα new wave συγκρότημα από το Βέλγιο που έδρασε την ‘χρυσή τριετία’ 1979-1982 και έγιναν γνωστοί (κυρίως) από την συνεργασία τους με την θρυλική εταιρεία Factory και τον σπουδαίο Martin Ηannett αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Το αρχικό τους όνομα ήταν ‘The passengers’ το οποίο και άλλαξαν λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους single – Spectators of life που κυκλοφόρησε από την WEA το 1979 . Η φτωχές πωλήσεις δεν ικανοποίησαν κανέναν αλλά οι Names είχαν άλλα σχέδια για το μέλλον, η στόχευση και επιθυμία τους ήταν ένα συμβόλαιο με την Fiction ή την Factory. Την ίδια εποχή παίζουν σε Γαλλία και Ολλανδία ενώ στην πατρίδα τους ανοίγουν τις συναυλίες για τους Magazine και τους Simple Minds.

Στις 17 Ιανουαρίου του 1980 οι Joy Division παίζουν στο Plan K στις Βρυξέλλες και οι Names που βρίσκονται εκεί προσεγγίζουν τον μάνατζερ του συγκροτήματος και του δίνουν το Spectators of life. Τον Αύγουστο της ίδια χρονιάς (και αφού) έχουν συμφωνήσει με το αφεντικό της Factory - Tony Wilson ταξιδεύουν στα Strawberry Studios του Manchester για να συναντήσουν τον παραγωγό των Joy Division Martin Ηannett. 

Οι Names ηχογραφούν 2 τραγούδια την άνοιξη του 1980 μέσα σε μια μέρα λόγω και οικονομικών περιορισμών αλλά με την καταλυτική παρουσία του Hannett που ολοκλήρωσε την τελική μίξη χωρίς την παρουσία της μπάντας! Το δεύτερο τους single είναι πραγματικότητα. Το ‘Night Shift’ κυκλοφόρησε στο τέλος της χρονιάς έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές στην Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη και μέσα σε λίγους μήνες είχε πουλήσει περισσότερα από 5 χιλιάδες αντίτυπα. Ένα λυρικό και μελαγχολικό τραγούδι που στέκεται επάξια ανάμεσα στα τραγούδια των Sound και των Joy Division. 

Τον Μάιο του 1981 η μπάντα ηχογραφεί τα τραγούδια “Calcutta’ & ‘’Postcards” για λογαριασμό της Factory Benelux και τα στέλνει ταχυδρομικά στον μόνιμο πλέον συνεργάτη τους Martin Hannett για να κάνει τις τελικές μίξεις. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Το Calcutta είναι ένα μικρό αριστούργημα, ένα τραγούδι που μπορεί να μην έκανε τις πωλήσεις του Night Shift αλλά τους καταξίωσε ως ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της new wave/dark wave σκηνής. 

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς το συγκρότημα ταξιδεύει ξανά στο Μάντσεστερ για να ολοκληρώσει το ντεμπούτο άλμπουμ του ‘Swimming” που έχει καθυστερήσει αρκετό καιρό, αφού μια πρόταση να συνεργαστούν με τον διάσημο παραγωγό John Leckie (Simple Minds, Magazine, PIL) δεν καρποφόρησε. Ο Ιδιόρρυθμος Martin Hannett αναλαμβάνει να κάνει την παραγωγή αλλά αρνείται να ακούσει τα τραγούδια εκ των προτέρων, και έτσι η μπάντα απλά περιμένει να ακούσει το τελικό αποτέλεσμα από τα μαγικά του χέρια. 

Το “Swimming” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1982 για την Βελγική Crepuscule δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν. Ένα άλμπουμ που αποτελείται από 9 τραγούδια ξεκινάει μάλλον αισιόδοξα στην πρώτη του πλευρά που όμως καταλήγει σκοτεινό και anant garde στην δεύτερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι του λείπει η έμπνευση ούτε και η γοητεία, το αντίθετο. Όμως o αυστηρός βρετανικός τύπος το αγνόησε, η post punk σκηνή ολοκλήρωνε τον κύκλο της και οι Names βρισκόταν στο κενό. 

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς οι Names κυκλοφορούν το τελευταίο τους maxi single ‘The Astronaut” που συνοδευόταν από τα τραγούδια ‘Shinning hour’ & ‘Revenge’ ενώ δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε μόνο σε κασσέτα το άλμπουμ ‘Postcard views’ που είχε στούντιο ηχογραφήσεις στην μια πλευρά και live από την άλλη. Το συγκρότημα ήταν ήδη παρελθόν. 

Τον Δεκέμβριο του 2007 οι Names θα επανενωθούν (αρχικά) για μια βραδιά αφιερωμένη στην factory records στο Plan k στο Βέλγιο και καλεσμένους τους A Certain Ratio, Section 25 και Crispy Ambulance. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ που έχει τίτλο ‘Monsters next door’ και φαντάζει σαν μια περισσότερο φωτεινή εκδοχή/συνέχεια του πρώτους άλμπουμ. Περιέχει 12 τραγούδια που δείχνουν το συγκρότημα πιο ώριμο μουσικά αλλά και στιχουργικά χωρίς όμως να ξεχνά τις ρίζες του. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε. Όπως λένε και οι ίδιοι: « Σηκώσαμε τα μανίκια μας και είμαστε έτοιμοι να λερώσουμε τα χέρια μας ξανά στον κόσμο του Rock n’ Roll » 

Βρισκόμαστε στα τέλη του 2014 και οι Names ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015 για λογαριασμό της Factory Benelux και λέγεται Stranger than you και περιέχει 16 καινούργια τραγούδια. Το artwork του εξωφύλλου παραπέμπει ευθέως στο εξώφυλλο του πρώτου τους άλμπουμ ‘Swimming’ που είναι και αυτό ένα πρωτότυπο έργο του μακροχρόνια συνεργάτη τους Benoit Hennebert . Το συγκρότημα έχει βρει ξανά την έμπνευση του, τα τραγούδια τους έχουν μια σκοτεινή ζεστασιά και η παραγωγή προσφέρει τα μέγιστα για να αποτυπώσει ιδανικά την ατμόσφαιρα της μουσικής τους. Κάποιοι μιλάνε για θριαμβευτική επιστροφή, μπορεί να είναι και έτσι. 

Οι οπαδοί όμως της new wave/dark wave σκηνής μπορούν να είναι ενθουσιασμένοι με το ‘Stranger than you’ και οι Names θα βάλουν τα δυνατά τους για να το αποδείξουν, στην μοναδική τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι NEXT TIME PASSIONS.

Οι Next Time Passions σχηματίστηκαν το 1991. Βασικές τους επιρροές ήταν τα indie pop groups της τότε βρετανικής σκηνής, η ψυχεδελική μουσική των 60s και η electro-pop.

Σχεδόν αμέσως δίνουν το πρώτο τους live σε ένα party του fanzine "In Those Days". Για τα κρουστά ξεκινούν να χρησιμοποιούν drum machine, κάτι που θα χαρακτηρίσει τον πρώτο ήχο τους. 

Αργότερα, αρχίζουν να γράφουν και τα δικά τους τραγούδια. Το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία είναι το DIY 7'' EP "Angel Flower" που βγαίνει σε κυκλοφορία το 1993. Ακολουθεί το 1994 το split 7'' στην Elephant Records.

Η πρώτη αυτή περίοδος θα κρατήσει μόνο 4 χρόνια, και το 1994 θα δώσουν το τελευταίο τους live. Όμως, πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια που είχαν ηχογραφήσει την περίοδο 92-94 μπαίνουν αργότερα σε ελληνικές και ξένες συλλογές.

Το 2009, αποφασίζουν να ξαναενωθούν και με drummer αυτή την φορά, αρχίζουν μία δεύτερη δημιουργική περίοδο, καθώς ξεκινούν να δίνουν lives και να γράφουν νέα κομμάτια.

Το καλοκαίρι του 2011 παίζουν στο Indietracks και το 2012 αρχίζει η κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Thinks left on stripes of time (από την Midge Eras Record Club) που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον καινούρια αλλά και μερικά ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Eισιτήρια 

DEATH DISCO

Le Disque Noire Records - Θεμιστοκλεους 29 Αθήνα 

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

12 EURO LIM PRESALE ---SOLD OUT

15 EURO REGULAR--

DEATHDISCO

Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

{youtube}vW-woHJPuro{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured