Δελτίο Τύπου

 

Το Roadburn Festival της Ολλανδίας αποτελεί το πλέον καθιερωμένο "thinking man's" μουσικό event του Tilburg, διατηρώντας μια παράδοση 17 ετών με αξιόλογες επιλογές που στόχο έχουν τη διασφάλιση της διαχρονικής του ποιότητας. Ξεκινώντας ως παραδοσιακό stoner/psych festival, οι πολύπλευρες προτιμήσεις των διοργανωτών μπόλιασαν σταδιακά τα παραδοσιακά του billings, ώστε ανόμοιες μεταξύ τους κατευθύνσεις να μοιράζονται πια καθόλα συγγενείς νοοτροπίες.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο venue 013 στη πόλη του Tilburg, κατά το διάστημα μεταξύ 14-17 Απριλίου 2016. Ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις του line-up φαντάζουν πολλά υποσχόμενες, με τους Βρετανούς Paradise Lost να αποδίδουν στις 14 Απριλίου το επιδραστικό Gothic στην ολότητά του, όπως και τους Neurosis να παρουσιάζουν τα 30 χρόνια ιστορίας τους στις 16 και 17 Απρίλη με ένα διπλό, εορταστικό σετ. Στις 15 Απριλίου δε, θα λάβει χώρα το καθιερωμένο curated event με τον Lee Dorian των Cathedral και ιθύνων νου της Rise Above Records να επιλέγει τις μπάντες που θα συμπληρώσουν το στοχευμένο χαρακτήρα του.

Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν μερικά ισχυρά ονόματα, με τους Amenra να έχουν κλείσει ένα επίσης διπλό σετ ως προπομπό των εμφανίσεων των Neurosis, τους Green Carnation να αποδίδουν εξ' ολοκλήρου το αριστούργημά τους Light Οf Day, Day Οf Darkness, αλλά και τους The Skull των Eric Wagner και Ron Holzner σε ένα επίσης διπλό, εορταστικό σετ. Το δεύτερό του μέρος δε, μέλλει να εστιάσει αποκλειστικά στα Psalm 9, The Skull και Run To The Light, καλύπτοντας επάξια τη κλασική περίοδο των Trouble στη Metal Blade Records.

Μεταξύ των υπολοίπων ονομάτων θα συναντήσουμε μερικές ανάλογα υποσχόμενες επιλογές, με την υπολειπόμενη λίστα να αφορά τους Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand, Skepticism, Hexvessel (με δεύτερο συμπληρωματικό σετ σε σύμπραξη με τους Arktau Eos), Pentagram, Tau Cross, Galley Begar, Misþyrming (σε τρία ξεχωριστά σετ), Abysmal Grief, Epitaph, Crumbling Ghost, Zone Six, Hills, Dead To A Dying World, Terzij De Horde, Klone, Astrosoniq, Chaos Echoes, La Muerte, Yodok III, Gentleman's Pistols, Of The Wand And The Moon, Lychgate, Nibiru και The Poisoned Glass. Φυσικά, το σύνολό τους δεν αποτελεί παρά τη κορυφή του παγόβουνου, μιας και η περσινή έκδοση περιλάμβανε μέχρι και 110 εμφανίσεις, αν συνυπολογίσουμε τα διπλά καθιερωμένα σετ ορισμένων καλλιτεχνών.

Όντας πιστοί στο κλίμα της περσινής διοργάνωσης, δεν αναμένεται αύξηση των εισιτηρίων τριημέρου για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι τιμές κυμαίνονται από 165 ευρώ (εξαιρουμένου κόστους υπηρεσιών) για τις τρεις πρώτες μέρες του event, έως 185 ευρώ (εξαιρουμένου κόστους υπηρεσιών) για τα τετραήμερα εισιτήρια. Τα μεμονωμένα εισιτήρια δε, για την ημέρα της Κυριακής πρόκειται να κοστίσουν 39 ευρώ (εξαιρουμένου κόστους υπηρεσιών). Μονοήμερα εισιτήρια δεν πρόκειται να διατεθούν για κάθε μία από τις πρώτες τρεις μέρες, αν και σε μελλοντικό χρόνο αναμένεται να τεθεί διαθέσιμος περιορισμένος αριθμός τους.

Εφ' όσον η πλειοψηφία των Roadburners κατοικεί εκτός Ολλανδίας, για τον λόγο αυτό η προπώληση των εισιτηρίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Η επιλογή έλαβε χώρα υπό τη λογική της διευκόλυνσης για τις περισσότερες χρονικές ζώνες με ουσιαστική εξαίρεση να αποτελεί η περιοχή της Ωκεανίας. Κάθε αγοραστής επιτρέπεται να παραγγείλει έως τέσσερα εισιτήρια και κρίνεται απαραίτητο να έχει προβεί εκ των προτέρων σε δημιουργία λογαριασμού στο Ticketmaster.nl (δείτε εδώ, για εξοικονόμηση χρόνου).

Οι υπόλοιπες σχετικές πληροφορίες με τα ανάλογα links παρατίθενται παρακάτω:

Εισιτήρια τριημέρου (Πέμπτη έως Σάββατο) – €165 (δείτε εδώ)

Εισιτήρια τετραημέρου (Τετάρτη έως Κυριακή) – €185 (δείτε εδώ)

Μονοήμερα εισιτήρια για τη Κυριακή 17ης Απριλίου – €39 (δείτε εδώ)

Εισιτήρια για το Stadscamping Tilburg Camping (εγκατεστημένο κοντά στο κέντρο της πόλης):

Διανυκτέρευση για τρεις βραδιές (Thursday through Saturday) – € 40 (δείτε εδώ)

Διανυκτέρευση για τέσσερις βραδιές (Πέμπτη έως Σάββατο) – € 50 (δείτε εδώ)

Διανυκτέρευση για πέντε βραδιές (Τετάρτη έως Κυριακή) – € 60 (δείτε εδώ)

Διανυκτέρευση για μία βραδιά (Κυριακή 17ης Απριλίου) – 15 Euro (δείτε εδώ)

Επιπλέον εισιτήριο για το πούλμαν του camping – € 17,50 (δείτε εδώ)

B&B Flexotels (εξαιρουμένου κόστους υπηρεσιών):

Flexotel για δύο άτομα, από Πέμπτη έως Κυριακή (τέσσερις βραδιές) – € 360 (δείτε εδώ)

Flexotel για τρία άτομα, από Πέμπτη έως Κυριακή (τέσσερις βραδιές) – € 420 (δείτε εδώ)

Flexotel για τέσσερα άτομα, from από Πέμπτη έως Κυριακή (δύο κουκέτες, τέσσερις βραδιές) – € 480 (δείτε εδώ)

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως οι τυχεροί κάτοικοι του Tilburg θα έχουν την ευτυχία να απολαύσουν τη βραδιά της προπώλησης τους Christian Mistress και τους Radar Men From The Moon με μια απλή επίδειξη του εισιτηρίου τους στην είσοδο των αντίστοιχων clubs. Oι επίδοξοι εκδρομείς όμως δεν χρειάζεται διόλου να ανησυχούν, καθότι βάσει της εμπειρίας μας, κάθε χρόνο πραγματοποιείται κάποιο αντίστοιχο event τη προηγούμενη ημέρα της διεξαγωγής του... 

{youtube}kVNIMEHT4hU{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured