Δελτίο Τύπου

Copy_of_Julia_Holter_4

Η Julia Holter, μία από τις πιο ελπιδοφόρες νέες τραγουδοποιούς της Αμερικανικής σκηνής, θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση.
Γεννημένη στο Los Angeles και απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της California, η νεαρή Holter μεγάλωσε σε μία οικογένεια με παράδοση στη μουσική, καθώς ο πατέρας της είναι κιθαρίστας κι έχει μάλιστα παίξει στο παρελθόν και με τον θρύλο της folk, Pete Seeger.
Η ίδια, με ταλέντο σε διάφορα μουσικά όργανα (από τα synthesizers μέχρι διάφορα κρουστά), ξεκίνησε συμμετέχοντας σε αρκετές συλλογές, καθώς και στη μπάντα της Linda Perhacs, μιας Αμερικανίδας τραγουδίστριας της ψυχεδελικής folk που είχε κυκλοφορήσει το μοναδικό album της το 1970.
Το 2011, τράβηξε αμέσως την προσοχή του μουσικού Τύπου με την κυκλοφορία του πρώτου album της, “Tragedy”, το οποίο είναι βασισμένο στην αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη, “Ιππόλυτος”. Mε ονειρική ατμόσφαιρα, που σε στιγμές θυμίζει τη 4AD των 80’s, και επιρροές που συνδυάζουν electronic, ambient, indie, avant garde και experimental μουσική, η Holter παρουσίασε ένα ντεμπούτο που εντυπωσίασε, προκαλώντας ταυτόχρονα συγκρίσεις με ονόματα όπως εκείνα της Laurie Anderson, της Joanna Newsom, της Kate Bush, της Zola Jesus, της Grouper και των Stereolab.
Τα ίδια ισχύουν και για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία της, με τίτλο “Ekstasis” (Μάρτιος 2012), ένα album που επίσης ηχογράφησε, σχεδόν μόνη της, στο υπνοδωμάτιό της. Εκεί περιέχεται και το “Moni Mon Amie” για το οποίο γυρίστηκε και το πρώτο της video clip. Ακολούθησαν τα υπέροχα “Marienbad” και “In The Same Room”, αλλά και κομμάτια όπως το μαγευτικό “Our Sorrows”, όπου η κλασσική μουσική παιδεία της Holter συνδυάζεται μοναδικά με μια ξεκάθαρη pop αισθητική, στοιχείο που άλλωστε χαρακτηρίζει ολόκληρη τη δουλειά της.
Αυτό το διάστημα, σχεδιάζει το τρίτο της album, “Gigi”, ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με άλλους μουσικούς από την περιοχή της, όπως η Nite Jewel.
Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται. Μοιάζει βέβαιο πως η περίπτωση της Julia Holter θα μας απασχολήσει πολύ, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι πως το βράδυ της 20ης Ιουνίου θα έχουμε μία πρώτη ευκαιρία να τη δούμε και να την ακούσουμε από κοντά, με τη συνοδεία δύο ακόμα μουσικών.
                                   htpp://juliashammasholter.com
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Η προπώλησή τους γίνεται από το www.ticketarena.gr, το Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, 210 3608366) και το Public (Πλ. Συντάγματος, 210 3246210).
Kookoo Live Music Bar: Ιάκχου 17, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3450930 / Website: www.kookoo.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured