Δελτίο Τύπου

PinkMartiang_1

Από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ως την μυστικιστική Κίνα. Και οι Pink Martini πάντα καταφέρνουν με ένα μαγικό συνδυασμό από ρετρό και τζαζ μοτίβα με ροκ και ποπ ρυθμούς, να φλερτάρουν με τη διάθεση του κόσμου παρασύροντας τα κορμιά σε ένα αυθόρμητο λίκνισμα. Σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και απρόσμενα θετική διάθεση. Αυτοί είναι οι Pink Martini. Και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να προ(σ)καλέσουν το αθηναϊκό κοινό σε μια νέα μουσική εμπειρία στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Τετάρτη 11 Ιουλίου.
Οι Pink Martini είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge – jazz σκηνής με φανατικό κοινό, που ανέδειξε το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato», σε χρυσό στη χώρα μας, Την Τετάρτη 11 Ιουλίου ανεβαίνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού για  μια ξεχωριστή συναυλία βασισμένη στις καλύτερες στιγμές της 18 χρονης –πλέον- μουσικής τους διαδρομής (μια συλλογή από κλασικά τραγούδια που περιλαμβάνεται στο πρόσφατη παραγωγή τους «Retrospective» που κυκλοφορεί από τη Sony Music). 
**Το Μάρτιο του 2011 η τραγουδίστρια Στόρμ Λάρζ (Storm Large) ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους Pink Martini όταν η  Τσάϊνα Φόρμπς(China Forbes) χρειάστηκε να απέχει από το συγκρότημα λόγω υποχρεωτικής αφωνίας. Και οι δύο τραγουδίστριες συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τους Pink Martini.
Στην συναυλία των Pink Martini στον Λυκαβηττό -την Τετάρτη 11 Ιουλίου-  θα τραγουδήσει η  Στόρμ Λάρζ (Storm Large)
Οι Pink Martini κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique» το 1997 σε δική τους παραγωγή, πουλώντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Την επόμενη χρονιά έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ των Καννών, συνοδευόμενοι από την Συμφωνική Ορχήστρα του Όρεγκον, όπου απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Έκτοτε άρχισαν να περιοδεύουν με τεράστια επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν, Λίβανο, όπου εμφανίζονταν είτε μόνοι τους, είτε συνοδευόμενοι από διάφορες ορχήστρες.  Το 2004 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το «Hang On Little Tomato», το 2007 το «Hey Eugene!». Το 2009 το «Splendor In The Grass» ενώ το 2010 οι Pink Martini κυκλοφόρησαν το «Joy To
The World» ένα πολυεθνικό άλμπουμ που έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το Φθινόπωρο του 2011 βρίσκει το συγκρότημα σε «δημιουργικό οργασμό» καθώς κυκλοφόρησαν δύο παραγωγές, το « A Retrospective», μια συλλογή απο τα πιο αγαπημένα τραγούδια της πολυετούς καριέρας τους και το « 1969» ένα άλμπουμ με συνεργασίες με τη θρυλική Ιαπωνέζα  τραγουδίστρια Σαόρι Γιούκι (Saori Yuki).  
Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο συναυλιακό προορισμό για τους Pink Martini καθώς μας επισκέπτονται από το 2001 με sold out εμφανίσεις αποδεικνύοντας έτσι πως είναι και ένα από τα αγαπημένα γκρουπ των Ελλήνων.


ΤΙΜH ΕΙΣΙΤΗΡΙOY: 25 ΕΥΡΩ


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• www.i-ticket.grwww.ticket-services.gr
• PUBLIC
• ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 – ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured