Δελτίο Τύπου

newNino_Katamadze2

Μία μοναδική βραδιά με έθνικ-τζαζ τραγούδια μας υπόσχεται η Νίνο Καταμάτζε την Κυριακή 27 Μαΐου στο Παλλάς. Η διάσημη τραγουδίστρια από τη Γεωργία, που  θεωρείται κορυφαία ερμηνεύτρια της τζαζ, θα μας οδηγήσει σε μουσικά μονοπάτια όπου οι νότες συναντιούνται με συναισθήματα, οι λέξεις με αρμονία, οι σιωπές με την ουσία της ύπαρξής μας.
Η μουσική της είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στη μοναξιά, την επιθετικότητα και το αδιέξοδο της καθημερινότητάς μας. Σαν μικρές δόσεις αιωνιότητας τα τραγούδια της εστιάζουν στο σύνθετο φαινόμενο της ζωής, διεισδύουν στον πυρήνα των επιθυμιών μας και ενώνουν με ένα αδιόρατο νήμα τη τζαζ, την έθνικ, την ποπ και την ψυχεδέλεια. Η φωνή της χρωματισμένη με έντονα συναισθήματα μοιάζει να περιπλανιέται σε όλες τις μουσικές χώρες και να συνθέτει ένα παζλ προσωπικών αναζητήσεων, οικουμενικής αλήθειας και συναισθηματικής ευφορίας. Στη μουσική της δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Οι αυτοσχεδιασμοί της μας παρασύρουν, οι ερμηνείες της μας λυτρώνουν, οι εμπνεύσεις της μας γοητεύουν.
Η Νίνο Καταμάτζε γεννήθηκε στην Γεωργία. Από τεσσάρων ετών την εντυπωσίαζαν  τα φώτα της σκηνής, τα χρώματα των συναυλιών, η μέθεξη του κόσμου. Μετά τις σπουδές της και αναρίθμητα βραβεία στην πατρίδα της, κηνύγησε το όνειρό της να ακολουθήσει διεθνή καριέρα, δίνοντας συναυλίες στην Ευρώπη και  την Ασία. Η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, η Ελβετία είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς της διαδρομής της όπου μοιράζεται με το κοινό της τα όνειρα και τις ανησυχίες της.
Στο Παλλάς θα εμφανιστεί με το γκρουπ Insight. Στη σκηνή θα τη συνοδεύει σύνολο εγχόρδων με Έλληνες μουσικούς, ενώ γκεστ σταρ της βραδιάς θα είναι η Τάμτα.
Μαζί με την Νίνο Καταμάτζε, τους Insight και την Τάμτα θα εμφανιστούν στην ίδια παράσταση και οι διάσημοι “Georgian Voices”. Έχοντας στις καλλιτεχνικές τους αποσκευές τη μεγάλη μουσική κουλτούρα της Γεωργίας θα μας ξεναγήσουν σε κάθε γωνιά της σημαντικής αυτής χώρας συστήνοντάς μας την πολυποίκιλη παράδοσή τους.
Οι συναυλίες τους είναι μοναδικές. Μοιάζουν περισσότερο με μια δημιουργική διαδικασία μέσα από συνεχείς αυτοσχεδιασμούς. Ερευνούν τον κάθε ήχο, δίνουν ιδιαίτερο νόημα στον κάθε στίχο και εκφράζονται από καρδιάς. Γι' αυτό και ποτέ δεν ερμηνεύουν ένα τραγούδι με τον ίδιο τρόπο και καμιά συναυλία τους δεν μοιάζει με άλλη ακόμα και όταν το πρόγραμμά τους είναι το ίδιο.
Από το 1986 που ενώθηκαν και από το 1991 που άρχισαν τις παγκόσμιες περιοδείες τους, αποφεύγοντας συστηματικά την ηχογράφηση σε στούντιο και την τυποποίηση, τραγουδάνε όλο το φάσμα της γεωργιανής παράδοσης. Από προχριστιανικά τελετουργικά τραγούδια και παραδοσιακά χορευτικά της αρχαιότητας, μέχρι μεσαιωνικά, χριστιανικούς ύμνους, συνθέσεις του 19ου και του 20ου αιώνα, αλλά και δημοφιλή σύγχρονα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους χαρακτηρίζουν ως τις καλύτερες φωνές του κόσμου, αφού ο τρόπος που συνδυάζουν το ταλέντο, τις φωνητικές τους ιδιότητες και την παράδοσή τους είναι μοναδικός.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης, που τη διοργανώνει ο Όμιλος Εταιρειών Inex Group A.E. και η Intel Express, θα γίνει από τον γνωστό ηθοποιό Δαυίδ Μαλτέζε.      

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Όμιλος Eταιρειών Inex Group A.E
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 30€, 25€, 23€, 21€, 19€, 17€, 15€,
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
        
 
          Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
 Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured