Δελτίο Τύπου

irc-front665

Η όγδοη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival είναι γεγονός!
Υπό το concept “Ζωντανεύοντας την Αθήνα | Visualise Athens”, η διοργάνωση σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών. Εγκαινιάζουμε και αξιοποιούμε κτιριακά συγκροτήματα 5.000m² στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, καθώς και τους περιβάλλοντες δημόσιους χώρους (Στοά Κουρτάκη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδός Κολοκοτρώνη), πραγματοποιώντας μια οργανωμένη αστική ενέργεια, για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.
Στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια για αναβάθμιση του Ιστορικού και Εμπορικού κέντρου της πόλης μας και αναλαμβάνουμε να «ζωντανέψουμε» τον αστικό ιστό, προσφέροντας  τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης μας, να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πολυδιάστατο πρόγραμμα.
Μετά το φετινό κάλεσμα συμμετοχής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες, το Athens Video Art Festival προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη μεγαλύτερη γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού και υπόσχεται 3 μέρες έντονων συγκινήσεων, από τις 11 το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

PERFORMANCES


Η μοναδική εκτέλεση που επιτυγχάνεται με την κίνηση του σώματος, σε συνδυασμό με τον αρμονικό διάλογο οπτικοακουστικών και ανθρώπινων μέσων. Στο πλαίσιο της επερχόμενης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το έργο οπτικοακουστικών καλλιτεχνών  από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν τις τελευταίες τάσεις των παραστατικών τεχνών.

VJ EMIKO | RIGA | FRANCESCA FINI | GEORGE BAKALOS | FRANCESCA DOGKA | S.BELL | ISE ft. SAVINA GIANNATOU | KERNEL FESTIVAL | DIRTY ELECTRONICS | INSECTOTROPICS

IT’S ALL GREEK


Τιμώντας τη σύγχρονη ελληνική ηλεκτρονική σκηνή, το Athens Video Art Festival 2012 παρουσιάζει ένα show υψηλών απαιτήσεων με τον τίτλο ITS ALL GREEK, απορώντας πώς κάποιος μπορεί να μείνει ακίνητος ακούγοντας αυτά τα beats.
Με σκοπό την υποστήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών, επιλεγμένα σχήματα από το εξωτερικό θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα με τα decks των Ambassadeurs (UK) και Warsnare (UK), ενώ τα visuals έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση από τους Fair Enough (US), VISITOR (UK) και Feel Good Lost (IR).

Mononome & Lost in the Woods | Παρασκευή 18 Μαΐου
Ξεκίνησε να φτιάχνει Beats το 2007, ο Mononome είναι ένας παραγωγός που βασίζεται στα samples, από την Θεσσαλονίκη. Ο ήχος του δεν μπορεί να ταιριάξει σε κάποια συγκεκριμένη μουσική κουλτούρα ,αλλά το instrumental Hip Hop/Trip Hop φαίνεται να ταιριάζει πιο πολύ από οποιδήποτε άλλο είδος. Πειραματιζόμενος με samples απο τη δεκαετία του 50 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80, πάντα προσπαθεί να ταιριάξει όσο το δυνατόν περισσότερους ήχους και ρυθμούς μέσα σε κάθε του κομμάτι. Χρησιμοποιώντας κυρίως αναλογικά μηχανήματα ο ήχος του διατηρεί τη ζεστασιά και την ποιότητα του Βινυλίου. Είναι επίσης μέλος των ''Lost in the Woods''. Μία Trip Hop μπάντα με live φωνητικά και όργανα τα οποία μαζί με τα Beats και τα Samples δημιουργούν μία αυθεντική Trip Hop και Jazz ατμόφαιρα.


Skank A Vamp | Παρασκευή 18 Μαΐου
Οι Skank a Vamp ειναι  μια ομαδα ατομων που σχηματίστηκε τo 2008 ωστε να συνδιαστεί ο ηχος με οπτικό υλικό. Τα άτομα των skv στο παρελθόν ηταν μέλη σε μουσικά groups και όλοι μαζί  αποτελούσαν τους sleeping pills. Μας αρέσει να χορεύουμε όταν τα μπάσα είναι δυνατά!


Ambassadeurs | Παρασκευή 18 Μαΐου
Το πρώτο EP του Βρετανού παραγωγού, “Come a little closer”, εκδόθηκε το 2011. Παρ’όλα αυτά, η επιτυχία του νεαρού από το Brighton δεν προέρχεται από εκεί. Το hit “M.O.P.E.” έφτασε σε μηδενικό χρόνο τα 20,000 plays και 4000 downloads στο soundcloud, φέρνοντας προσκλήσεις για εμφανίσεις σε Amsterdam, Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία και Η.Π.Α., ενώ στις εμφανίσεις ο κόσμος σιγοτραγουδούσε τα κομμάτια. Ο μηχανικός ήχων της νότιας ακτής της Βρετανίας (Mark Dobson για τη μαμά του) έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο κοινό, το οποίο τον ακολουθεί πιστά, ενώ παράλληλα.
Η μουσική του είναι ένα εντυπωσιακό πάντρεμα hip hop, dub, jazz και electronica.


Giganta | Παρασκευή 18 Μαΐου
H ''Giganta" είναι το τρίτο μουσικό Project της Ελένης Αδαμοπούλου (Magnitophono,Manekinekod).Συνδυάζοντας διάφορα είδη μουσικής (chip tune,garage,offbeat,glitch,synthpunk,classical) και διαλύοντας τα φωνητικά, ακόμα ανακαλύπτει τον ήχο της. Πρόσφατα συμμετείχε στο Red bull music academy στη Μαδρίτη. Συνεργάζεται με την Reactify music(UK), δημιουργώντας ηχητικές εγκαταστάσεις για I-phone και I-pad.Η πρώτη της κυκλοφορία ως ''Giganta" αναμένεται μέσα στο 2012. Η ραδιοφωνική της εκπομπή “Madly” μεταδίδεται online, κάθε Παρασκευή 18.00-20.00 στον paranoiseradio. Συμμετέχει στα ''Rotation'' Dj's crew parties μαζί με 15 Έλληνες Djs


Parrotheadz | Σάββατο 19 Μαΐου
To αθηναικό ντουέτο, ειδικεύεται στην Dub - Dubstep μουσική και παρόλο που δεν έχουν καποια επίσημη κυκλοφορία μπορείτε να βρείτε τη δουλεία τους διαδικτυκά στο Soundcloud.

Gdaddie | Σάββατο 19 Μαΐου
Ο GDaddie (Μιχάλης Παπουλάκος),είναι ένας παραγωγός ηλεκτρονικής
μουσικής, hiphop αισθητικής, βασισμένης σε ένα κολάζ ήχων και ρυθμών, χωρίς αυστηρό όμως προσανατολισμό, από την Αθήνα.Μετά από 2 κυκλοφορίες μικρής διάρκειας - "Gone" (2009) και "The Truth" (2011) στην Βουλγαρική Dusted Wax Kingdom, τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο μεγάλης διάρκειας album του με τίτλο "Ride With Me" από την διαδικτυακή ετικέτα MemoryFormat. Το κάλεσμα του τίτλου είναι ένα κάλεσμα σε ένα ταξίδι στην μαύρη μουσική με διαστημόπλοιο. Αυτός ο συνδυασμός της hiphop ευφορίας, των jazz/soul περασμάτων και των heavy μπασσογραμμών του album οδήγησαν κριτικούς να χαρακτηρίσουν το "Ride With Me" σαν μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς.


Warsnare | Σάββατο 19 Μαΐου
Ο τελευταίος παραγωγός που αναδείχθηκε από το σχήμα των New Cross/Goldsmiths, ο Warsnare έχει αναπτύξει το δικό οτυ προσωπικό ήχο από τα απομεινάρια της pop κουλτούρας. Έχοντας συνθέσει για πλήθος βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους και οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων, ο ήχος του είναι αδύνατον να κατηγοριοποιηθεί, αφού είναι ένα μείγμα κινηματογραφικής μουσικής, ζαλιστικών beats, R&B και ό,τι άλλο τον εντυπωσιάζει τη στιγμή εκείνη. Το πρώτο του EP εκδόθηκε σε συνεργασία με τη “Shades of Grey” και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.


Invisible Rockers Crew | Σάββατο 19 Μαΐου
Οι Invisible Rockers Crew (φωτο) δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2006 με σκοπό την ύπαρξη του πρώτου ολοκληρωμένου electro funk σχήματος στην Ελλάδα με αμιγώς electro ήχο, δυνατά beats, funky μπασογραμμές, γρήγορα rap και vocoders. Οι IRC, αποτελούνται από τους Devastator, Truant & Fr.e.s., οι οποίοι αρκετά χρόνια πριν άρχισαν να ασχολούνται με τη hip hop κουλτούρα, δίνοντας βάση στη γνώση της και δείχνοντας ιδιαίτερο πάθος στον ήχο της αυτοκρατορικής εποχής των αρχών της δεκαετίας του 80. Μέσα από ατελείωτες ώρες αναζήτησης βινυλίων, b-boying στο δρόμο και όντας στο παρελθόν μέλη άλλων συγκροτημάτων με κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, κατέληξαν στη δημιουργία των IRC, και παράλληλα κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα ένα mixcd με τίτλο B-boys Revenge (The ThrowDown Mix) σε περιορισμένες κόπιες. Στις αρχές του 2009 κυκλοφόρησε το vol.5 της free download σειράς Noize Electro Hub που έχει βάση την Ολλανδία όπου εμφανίζεται ένα κομμάτι τους.

Billa Qause | Κυριακή 20 Μαΐου
Ο Billa Qause είναι beatmaker με δουλείες στην Cast-a-blast (Jazzova), Riddim Fruit Records (I KNOW WHO HE IS) - (Cloud Watching vol. 1), υδριτικό μέλος της Beatquick και μέλος του Pad Trio (J.Melik - Kill Emil - B.Q.) + Elephant Phinix. To e-chop είναι ένα instrumental Hip hop album δομιμένο εξωλοκλήρου από Soul και Psychedelic rock δείγματα της δεκαετίας του 70. Ένα project βασισμένο στον "τεμαχισμό" - chop - των δειγμάτων σε μέρη, συνθέτοντάς τα σε διαφορετική διάταξη δίνοντας άλλη αίσθηση του πρωτοτύπου sample. O ήχος του επιστρέφει στο Hip hop της δεκαετίας του 90 με επιρροές γνωστών παραγωγών της μουσικής σκηνής της εποχής.

Black Athena | Κυριακή 20 Μαΐου
On-line, σε έντυπη μορφή, στον αέρα και στα Decks - οι Black Athena ειδικεύονται στην άσκηση της εκ των προτέρων outergalactic funk, futuristic soul, floating beats, abstract hip hop, vintage boogie, bass business και σε άλλους χαρούμενους ήχους. Είτε πρόκειται για τις δικές τους νύχτες (Cloud City), είτε για τις δύο εβδομαδιαίες εκπομπές στα FM (Athens International Radio) ή τη συμβολή τους στους φίλους και τις προσπάθειες της οικογένειας στην ελληνική πρωτεύουσα το δίδυμο μπορεί πάντα να παραθέτει την εκλεκτική τους κουλτούρα στο Mix.
 
Fantastikoi Hxoi | Κυριακή 20 Μαΐου
Στα dj set τους κινούνται με άνεση ανάμεσα σε ετερόκλητα μουσικά ρεύματα που ξεκινούν απο τα ψυχεδελικά sixties και καταλήγουν στο σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και πολλά άλλα, μπορείτε να κατεβάσετε το επίσημο Mobile Application του φεστιβάλ από το site μας.


ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ | VISUALIZE ATHENS
18-20 Μαΐου | Ιστορικό Κέντρο (Στοά Κουρτάκη)

Κολοκοτρώνη 57 -59 | Πλατεία Αγίας Ειρήνης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured