Δελτίο Τύπου

 MILKMUSIC_1280x768

Η πρωτεύουσα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, η Ολύμπια, είναι ευρέως γνωστή ως φυτώριο της ανεξάρτητης μουσικής στις ΗΠΑ. Από την Κ Records μέχρι την Kill Rock Stars, από τους Beat Happening μέχρι τις Sleater Kinney, αυτή η πόλη των 50,000 ανθρώπων αποτελεί έναν φάρο της ανεξάρτητης μουσικής και της ανεξάρτητης σκέψης. Είναι επομένως με ιδιαίτερη χαρά που σας παρουσιάζουμε, για πρώτη φορά στην Αθήνα, ένα άλλο μοναδικό συγκρότημα με καταγωγή από αυτή την πόλη, το κουαρτέτο των Milk Music.

Οι Milk Music δεν αξιώνουν ότι έχουν εφεύρει έναν νέο τρόπο να παίζουν μουσική.  Βασίζονται στις επιρροές τους (The Wipers, Neil Young, Dinosaur Jr, Hüsker Du) και καταλήγουν με έναν ήχο συνάμα συναρπαστικό όσο και γνωστό, σαν να ακούς κάτι το οποίο ξέρεις αλλά έχεις να πιάσεις στα χέρια σου πολύ καιρό. Η μόνη επίσημη κυκλοφορία τους μέχρι τώρα , το Beyond Living EP (2011)  είναι γεμάτη με τραγούδια που, σε έναν παράλληλο παραμορφωμένο κόσμο , θα γέμιζαν αρένες κ στάδια.

Σαν τους φίλους τους The Men, και σαν χαμένα συγκροτήματα μιας κασέτας της SST Records της δεκαετίας του 1980, οι Milk Music είναι σε συνεχή αναζήτηση νέων τρόπων ερμηνείας των επιρροών τους. Η επόμενη επίσημη κυκλοφορία τους, που αναμένεται μέσα στο 2012, υπόσχεται περισσότερα από τα ίδια, ή ίσως κάτι εντελώς διαφορετικό. Η χαρά έγκειται στο να μην ξέρεις ακριβώς.
Σε μια εποχή όπου η ανακάλυψη του νέου και της μουσικής είναι ένα κλικ μακριά στον υπολογιστή σας, οι Milk Music δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για την προώθηση τους. Δικιά τους δισκογραφική, δικό τους σύστημα διανομής του έργου τους, χωρίς παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγες κ φειδωλές σκόρπιες συνεντεύξεις. Αν θέλετε να τους ακούσετε, θα χρειαστεί να τους αναζητήσετε. Και οι πιθανότητες είναι ότι ο κόπος σας θα ανταμειφθεί.

Αντικομφορμιστές του post-garage ήχου οι Μοngrelettes ,που προηγούνται των Milk Music, προσφέρουν χορταστικό μουσικό ρεαλισμό διάστικτο από κέφι πειραματισμού και αναζωογονητικό τέμπο που εκτοξεύει και σείεται.
Πέντε χαρισματικοί μουσικοί , τέσσερις σαρωτικές γυναίκες εμπροσθοφυλακή και σώμα να συντονίζουν με γαλλική εσάνς τη μελωδική farfisa του Titto στον psych -power χορό τους . Η φρεσκάδα στον ηχητικό τους ορίζοντα αποτυπώθηκε πρόσφατα στο 7'' ΕP τους Mon Mec A Moi που συμπεριλαμβάνει εκτός του ομώνυμου τραγουδιού και τα My Baby's Gone , You Got Me Cryin' και Take It Easy και κυκλοφορεί από την εταιρία Fuzz Overdose. Με τη γοητεία της pop που δεν κρύβεται στην ενορχήστρωση τους , η Μarika Yé Yé, η Mariloo , η Calamity και η Silver Bruise εκτοξεύουν αβίαστα οξυγόνο στον ανένδοτο χώρο της garage μουσικής σκηνής.


Σε πείσμα των καιρών που αναζητούν το νέο , τη βραδιά θα ανοίξουν οι Pockets Full Of Sand ,μια τετράδα πολυπραγμόνων νέων μουσικών που εμψυχώνουν τη ρυθμική τους αγωγή με βιρτουόζικες προσωπικές αναφορές στην lo fi σκηνή σηκώνοντας τα db κατά τη δικιά τους εκδοχή της μουσικής κορύφωσης , έτοιμοι να αφήσουν το κύμα για μια ακόμα φορά σαν οδηγό.


  MILK MUSIC
+The Mongrelettes
+Pockets Full of Sand
@ SIX d.o.g.s.
Τετάρτη 23 Μαΐου 2012
Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 12 ευρώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured