borderline_artwork

Η Στέγη, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του Borderline Festival την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, ανοίγει ξανά τις πόρτες της στις νέες τάσεις της εναλλακτικής σύγχρονης μουσικής και υποδέχεται καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια μοναδική διήμερη μουσική γιορτή, στις 7 και 8 Απριλίου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Το Borderline εξερευνά τις «παραμεθόριες» περιοχές της σύγχρονης μουσικής, έχοντας τη λογική ότι σήμερα οι πλέον ενδιαφέρουσες εξελίξεις συμβαίνουν στα σημεία όπου γίνεται επαναδιαπραγμάτευση των ορίων μεταξύ θορύβου και μουσικής και εκεί όπου ο ακουστικός και ο ηλεκτρονικός ήχος εμπλουτίζονται αμοιβαία. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν τηρούν αποστάσεις τόσο από τον ακαδημαϊσμό όσο και από την ποπ, αντλούν έμπνευση από τις εξελίξεις στο χώρο των νέων μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά διατηρούν γερές βάσεις στις πρακτικές του αυτοσχεδιασμού ή την πειραματική χρήση της φωνής και των μουσικών οργάνων.
***
7 Απριλίου
Erdem Helvacioglu
Ο Erdem Helvacioglu, στο Farewell Istanbul επεξεργάζεται τους ήχους της πόλης του και παρεμβαίνει στο ηχητικό τοπίο με το υβριδικό, φουτουριστικό όργανο της επινόησης του, το “TogaMan Electric GuitarViol”.

Trevor Wishart
Ο Βρετανός Trevor Wishart, κεντρική μορφή της σύγχρονης αγγλικής μουσικής, με σημαντικό συγγραφικό, ερευνητικό και συνθετικό έργο από τη δεκαετία του ‘70 έως σήμερα, θα παρουσιάσει μια περφόρμανς για σόλο φωνή και δύο ηλεκτροακουστικά έργα.
***
8 Απριλίου

Spunk
Οι Spunk, το γυναικείο κουαρτέτο από τη Νορβηγία, δημιουργούν ένα ομοιογενές, ελεύθερης μορφής σύνολο ήχων με ποικίλες αναφορές, ρίζες των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευτούν στην τζαζ, το σύγχρονο πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό, την ηλεκτρονική μουσική ή τη σύγχρονη σύνθεση και το ευρύτερο περφόρμανς. Μαζί τους θα είναι ο video artist Ανδρέας Παλαιολόγος.

Φλώρος Φλώριδης / Carlos Zingaro / Jean-Marc Montera
Τα μέλη του ηλεκτρονικού και ηλεκτροακουστικού τρίο Φλωρίδης/ Zingaro/ Montera βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής σκηνής του αυτοσχεδιασμού και της σύγχρονης μουσικής. Η ηχητική παλέτα των ακουστικών οργάνων τους έχει αναπτυχθεί, πρώτα σε ηλεκτρική και στη συνέχεια σε ηλεκτρονική κατεύθυνση. Ο αυτοσχεδιασμός και η ελεύθερη κίνηση μεταξύ ηλεκτρονικού και ακουστικού θα είναι στο επίκεντρο της συναυλίας τους στο φετινό Borderline.
***
Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήριο ημέρας: 20 € | Φοιτ. 15 €
Εισιτήριο διημέρου: 24 € | Φοιτ. 18 €


Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.
 
Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured