Δελτίο Τύπου

micus4d

Η σχέση του Stephan Micus με τα μουσικά όργανα που παίζει είναι πολύ ιδιαίτερη και έντονη. Πολλά από αυτά, τα οποία προέρχονται μεταξύ άλλων από την Ασία και την Αφρική, αντιπροσωπεύουν μουσικές παραδώσεις εκατοντάδων χρόνων και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Άλλα αποτελούν πλέον μουσειακά εκθέματα. Ήδη από νεαρή ηλικία ο Stephan Micus είχε ξεκινήσει τις μουσικές του αναζητήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη και τώρα δεν έχει σταματήσει να ψάχνει για νέα, παραδοσιακά όργανα για να κατανοήσει τη μουσική κουλτούρα από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ευρώπης.
Πειραματίζεται με νέους ήχους και χειρίζεται τα μουσικά όργανα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έμαθε από τους ντόπιους δασκάλους του ανά τον κόσμο. Ελάχιστοι άνθρωποι ταξίδεψαν στις πέντε ηπείρους όσο ο Micus. Γνώρισε λαούς από πολύ κοντά. «Δεν μπορείς να νιώσεις τη μουσική ενός τόπου αν δεν ζήσεις, περπατήσεις, τραφείς με τα φαγητά του», λέει και έχει δίκιο. Στις συνθέσεις του «απελευθερώνεται» από τις μουσικές παραδόσεις και τα αποτελέσματα κόβουν την ανάσα και χαρακτηρίζονται από μία μυστηριώδη ομορφιά. Οι πιστοί θαυμαστές του από ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν πολύ στενά την 40χρονη πορεία του και τις πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές του.
Ο Stephan Micus θα βρίσκεται για μία και μόνο συναυλία στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31. Μαρτίου 2012 και ώρα 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2  Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»
Mια συμπαραγωγή του   Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης της United World και του Ινστιτούτο Goethe
Είσοδος: 10€ (μαθητικά-φοιτητικά), 15€

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured