Δελτίο Τύπου

kvb

Η ομάδα Melotron και το Coo cafe bar παρουσιάζουν τους The KVB , ένα διμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης βρεταννικής σκήνης, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Coo cafe bar basement την Πέμπτη 5 Απριλίου.
 Οι KVB είναι το project του Klaus Von Barrel. Λίγο καιρό μετά την σύσταση τους στο Southampton (UK), το 2010, οι The KVB κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα αντίτυπα, μια κασέτα με τίτλο ‘The Black Sun’ (FLA records, USA) η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το 2011 και με βάση το Λονδίνο πια, ακολούθησε μια σειρά απο κυκλοφορίες που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, μια εκ των οποίων για ένα 10¨ βινύλιο EP (‘Into the night’/ Downwards records). Αυτό σήμανε και την προσθήκη ενός δεύτερου μέλους στο project, της Kat, στα synths όπου και επακολούθησε η πρ'ωτη ζωντανή εμφάνιση στο Λονδίνο μαζί με την Ela Orleans. To 2012 επέφερε και την κυκλοφορία του πρώτου τους LP ‘Always Then’ (Clan Destine Records).
 Ο ήχος του σχήματος χαρακτηρίζεται απο μια υπόγεια σκοτεινότητα στα φωνητικά η οποία σε συνδυασμό με τις “παγωμένες” synth μελωδικές γραμμές παραπέμπουν έντονα σε Joy Division. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι το κομμάτι ‘Into the Night’.  Οι KVB  έχουν προσδιοριστεί ανα καιρούς ώς ένα συνδυασμός και μια συγχώνευση των Cabaret Voltaire, Joy Division και Jesus and Mary Chain.

Την συναυλία θα ανοίξει ο τραγουδιστής των KVB, Klaus Von Barrel, με το προσωπικό του σχήμα τους Die Jungen. Όπως αναφέρει η δισκογραφική τους εταιρεία, η LebbensStrasse “ο ήχος τους ειναί το σάουντρακ που θα είχε παραγγείλει ο David Lynch από τον Phil Spector η τηλεοπτική σειρά Twin Peaks είχε κινηματογραφηθεί σε παραλία”. Ως εκ τούτου, το ύφος των Die Jungen κυμαίνεται κάπου μεταξύ της ράθυμης ρετροποπ της δεκαετίας του 50 κ του 60 και του low fi σύγχρονου τρόπου παραγωγής. Οι στίχοι είναι έντονα συναισθηματικοί και ταιριάζουν απόλυτα με την σινεφίλ ατμόσφαιρα που δημιουργείται σχεδόν από κάθε τραγούδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι  η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Klaus Von Barrel ως Die Jungen.
 


Ώρα έναρξης : 22.00 (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)
Τιμή εισόδου : 10e με  μπύρα

Melotron:
twitter.com/melotronlive
flickr
facebook

Coo Cafe/Bar
Βασιλέως Ηρακλείου 4, Πλατεία Χρηματιστηρίου
T: 2311 274752
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook.com/pages/COO-CafeBar

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured