Δελτίο Τύπου

arcturus_2

Οι Arcturus επιστρέφουν στην ενεργό δράση και έρχονται στην Αθήνα για να δώσουν τη δεύτερη συναυλία τους μετά την πολυθρύλητη επανασύνδεσή τους!
Ακροβατώντας μεταξύ majestic black metal και experimental avant-garde art rock, οι Arcturus, αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο supergroup δίνει τις πιο εντυπωσιακές συναυλίες και γεννά αντιδράσεις στο κοινό του που κανείς άλλος δεν καταφέρνει. Ο πιο συνηθισμένος όρος που συνοψίζει την ουσία της ύπαρξής τους είναι: “weird”.

Οι Arcturus είναι από μόνοι τους μουσικό είδος που δεν μπορεί να αντιγραφεί. Μουσική ιδιοφυΐα, «ντυμένη» με τον μανδύα της metal. Με την μπαρόκ μουσική αισθητική και τη μεσαιωνική αύρα που τους περιβάλλει ισορροπούν μεταξύ ντελίριου και ευθυμίας, εκτοξεύοντας τον ακροατή στο χωροχρόνο.

Για ένα συγκρότημα με τόσες αλλαγές στο line up θα τους χαρακτήριζε κανείς «δύσκολους». Για τους Arcturus όμως, οι αλλαγές που έχουν κάνει στη σύνθεσή τους ως συγκρότημα, έχουν αποφέρει καρπούς: κάθε φορά και έναν καινούριο δίσκο. Το νέο αίμα φαίνεται να αναζωογονεί τους υπόλοιπους, δημιουργώντας αριστουργήματα της metal σκηνής.

Πριν τους Arcturus ήταν οι Mortem, το death metal συγκρότημα που απέκτησε σάρκα και οστά το 1987 από τους Steinar (Sverd), Jan (Hellhammer), και Marius και κυκλοφόρησαν το 1989 το Slow Death. Μετά την αποχώρηση του Marius, οι Mortem άλλαξαν το όνομά τους σε Arcturus το 1990, αποποιούμενοι κατά αυτόν τον τρόπο την ταμπέλα «death metal συγκρότημα». Τον επόμενο χρόνο με τα νέα μέ λη Kristoffer Rygg, Carl August Tidemann και Skoll, κυκλοφόρησαν το ΕΡ My Angel.

Από το 1993 και για περίπου μία δεκαετία ο Kristoffer Rygg (ο Garm, των Ulver) εκτελούσε χρέη τραγουδιστή. Μέσα σε εκείνο το χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν τα πιο γνωστά τους άλμπουμ: Το συλλεκτικό ΕΡ και black metal classic Constellation, τοAspera Hiems Symfonia, το La Masquerade Infernale (ευτυχώς όχι The Satanist όπως προοριζόταν αρχικά), το The Sham Mirrors και φυσικά το remixed αριστούργημα Disguised Masters. Για το τελευταίο συνεργάστηκαν με Νορβηγούς καλλιτέχνες εκτός της metal σκηνής, δημιουργώντας το πιο περίεργο και πιο πειραματικό υλικό που έχουν κυκλοφορήσει οι Arcturus μέχρι σήμερα.

Οι φήμες για διάλυση ακολουθούν τους Arcturus από το 2002 μέχρι το 2007, ενώ συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιοδείες. Το 2005 κυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ, Sidesho w Symphonies, με μόνιμο πλέον τραγουδιστή τον Simen Hestnaes (a.k.a. ICS Vortex, γνωστός από τους Dimmu Borgir – που ανέλαβε τα ηνία μετά από μια μικρή θητεία του Oyvid Haegeland των Spiral Architects). Το 2007 ο Vortex επιβεβαιώνει τις φήμες καλωσορίζοντας το συναυλιακό κοινό στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τα λόγια “Καλώς ήρθατε στην τελευταία – ever – συναυλία των Arcturus”.

Αυτή ήταν η πιο επίσημη ανακοίνωση μέχρι το 2011 που άρχισαν να γίνονται κινήσεις για την πραγματοποίηση μιας ακόμα περιοδείας. Και ναι!
Οι Arcturus επιστρέφουν!

Μετά από 4 ολοκληρωμένα άλμπουμ και 20 χρόνια μουσικής δημιουργίας, οι Arcturus έρχονται στην Αθήνα, με το πιο δυναμικό τους line up, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205!

Κι εμείς θα είμαστε εκεί, waiting for their late, late return…

Current Lineup
Steinar Sverd Johnsen – keyboards
Jan Axel “Hellhammer” Blomberg – drums
Knut Magne Valle – guitar
Hugh “Skoll” Mingay – bass
Tore Moren – guitar
ICS Vortex – vocals

*Ο Αρκτούρος είναι το πιο φωτεινό αστέρι στο βόρειο ημισφαίριο και το τέταρτο πιο φωτεινό αστέρι στο νυχτερινό ουρανό. Είναι ορατό και από τα δύο ημισφαίρια, κάτι που το κάνει αρκετά σπάνιο. Ανήκει στον αστερισμό του Βοώτη και παίρνει το όνομά του από τα Αρχαία Ελληνικά που σημαίνει «Προστάτης των αρκούδων»


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Η τιμή του εισιτηρίου είναι 29 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη
MUSIC LAND
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured