Δελτίο Τύπου

timthumb

Ένα απωθημένο χρόνων για το ελληνικό κοινό παίρνει σάρκα και οστά την πιο κατάλληλη στιγμή και το μανιασμένο live των Atari Teenage Riotέρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να τρίξει το οικοδομικό τετράγωνο του Gagarin 205.
Με αντιναζιστικά, αντιφασιστικά συνθήματα σε μορφή στίχων, πανκ φωνητικά και digital hardcore ήχους, η μπάντα που πειραματίστηκε στην πραγματικότητα με συνθέσεις σε ένα Atari ST, σχηματίστηκε στην αρχή ως αντίδραση στη νεοναζί κουλτούρα που είχε αρχίσει να παρεισφρύει στο γερμανικό techno, την κύρια έκφραση νεανικής κουλτούρας στη Γερμανία του ‘90. Ο Βερολινέζος Alec Empire,  η αεικίνητη Nic Endo (μισή Γερμανίδα, μισή Γιαπωνέζα – εξ’ ου και οι manga συνειρμοί – και λίγο Αμερικανίδα) και ο νέος MC του συγκροτήματος, CX KiDTRONiK, είναι η τωρινή σύνθεση του σχήματος το οποίο στην πορεία του από τα 90s ως τα 10s γνώρισε απώλειες και έναν θάνατο, αυτόν του MC Carl Crack, που παραμένει μυστήριο. Με τη σύνθεση λοιπόν αυτή επέστρεψαν το 2011 με το νέο άλμπουμ Is This Hyperreal? και περιοδεύουν από Ευρώπη ως Ιαπωνία, και μάλιστα με σόου που οι κριτικοί χαρακτηρίζουν πιο δυναμικά και ξεσηκωτικά από αυτά της πρώτης νεότητας και της «πρώτης περιόδου» τους, των 90s – ο ενθουσιασμός κριτικών και κοινού οδήγησε τους ΑTR να προσθέτουν συνεχώς νέες ημερομηνίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της Αθήνας.
Όσο για το άλμπουμ Is This Hyperreal… Doom, techno, βίαιο electro και ψηφιακό hardcore, παιγμένα όσο πιο γρήγορα μπορεί κανείς να φανταστεί, μέχρι το κεφάλι σου να σπάσει από ίσως το μόνο συγκρότημα που παίζει τώρα το punk του μέλλοντος, ξεσηκώνει τους κριτικούς και εκστασιάζει το κοινό φτύνοντας δεξιά και αριστερά motto που οδηγούν εφήβους και μη σε ντελίριο:  «Καπιταλισμέ… είσαι ένας άνδρας χοντρός, σε ένα αμάξι ακριβό που κρέμεται πάνω από ένα φαράγγι». Η ηλεκτρονική επανάσταση των ‘10s έχει βρει την τέλεια έκφραση στο τρίο των AtariTeenage Riot που ξετινάζει πραγματικά το κλισέ των live performances περί «οργώματος σκηνής» όπως θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι στις 30 Μαρτίου.

ATARI TEENAGE RIOT
Παρασκευή 30 Mαρτίου 2012
Gagarin 205 Live Music Space
www.gagarin205.gr


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα πρώτα 100 εισιτήρια που θα διατεθούν μέσω evenbrite θα έχουν την τιμή των 18 ευρώ
http://atariteenageriotinathens.eventbrite.com
Τιμή εισιτηρίου προπώλησης / 22 ευρώ.
Η προπώληση έχει ΗΔΗ ξεκινήσει  στο Ticket House ( Πανεπιστημιου 42) και ηλεκτρονικά στα
http://atariteenageriotinathens.eventbrite.com
123merch.gr ,  ticketarena.gr, ticketpro.gr
Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας / 25 ευρώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured