Δελτίο Τύπου

The_FrozeeKoO_04

Για τους Frozen Autumn ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα 80’s. Ήχος που παραπέμπει στα μεγάλα cold / dark wave συγκροτήματα του παρελθόντος και εμφάνιση που με το έντονο make up, τα ξασμένα μαλιά και τα μαύρα ρούχα δηλώνει οτί ο ενδηματολογικός κώδικας και η αισθητική που λάνσαραν η Siouxsie, ο Robert Smith και οι υπόλοιποι θιασώτες του post punk των αρχών των 80’s καλά κρατεί.


Η ιστορία των Frozen Autumn ξεκινάει το 1993 όταν ο Diego Merletto από το Τορίνο της Ιταλίας επηρεασμένος από τον ήχο της 4AD και το ευρωπαϊκό cold wave κάνει τις πρώτες του ηχογραφήσεις.  Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ Pale Awakening που πούλησε 5.000 αντίτυπα και έβαλε για τα καλά τους Frozen Autumn στο χάρτη της ευρωπαϊκής dark wave σκηνής. Ακολούθησε το Fragments of Memories και με αυτό το άλμπουμ - και κυρίως με το τραγούδι Dusk is Like a Dagger που έγινε μεγάλο club hit - οι Frozen Autumn είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν και στη χώρα μας. Το επόμενο βήμα του Diego, ήταν ένα side project με την ονομασία Static Movement που δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τον ήχο των Frozen Autumn αλλά επισημοποιεί την συνεργασία με την τραγουδίστρια Froxeanne η οποία πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος των Frozen Autumn. Ακολουθούν τα άλμπουμς Emotional Screening Devive και Is Anybody There? του 2002 και  2005 αντίστοιχα και φτάνουμε αισίως στο σήμερα, οπου 6 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, οι Frozen Autumn επιστρέφουν στο προσκήνιο με τη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ  Chilarity. Ένα άλμπουμ που αποτελεί ένα ακόμα frozen wave (όπως αρέσκονται οι ίδιοι να αποκαλούν την μουσική τους) κομψοτέχνημα και προσθέτει ένα ακόμα εξαιρετικό κεφάλαιο στην ιστορία του group.

Θα μπορούσαν να έχουν μια θέση δίπλα στα μεγάλα group των 80’s όμως οι Frozen Autumn είναι αρκετά μεταγενέστεροι. Είναι ένα group της εποχής μας και στις 4 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε μια σπουδαία dark wave μπάντα που τώρα διανύει τις πιό δημιουργικές της μέρες. Be there!


Τιμή εισιτηρίου και σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured