Δελτίο Τύπου

sloss


Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα βρίσκεται στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις που διακρίνονται για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και τη σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές της παραστάσεις στην Αθήνα, η διάσημη  Ορχήστρα επιστρέφει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει με τη μουσική της, όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης αποδίδοντας γνωστές άριες αλλά και τα πιο δημοφιλή βαλς και πόλκες.   

Με τη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna θα εμφανισθούν επίσης η σοπράνο Teresa Gardner  και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με επικεφαλής τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala που έχει χορέψει και στην φετινή καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης., με την  παρτενερ  του, Karina Sarkissova.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη των κοντσέρτων στο Παλάτι Schoenbrunn, οι καθημερινές παραστάσεις τους έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και μουσική ζωή της Βιέννης. Στον Πορτοκαλεώνα του Schoenbrunn -ένα μέρος άκρως παραδοσιακό- η Schoenbrunn Palace Orchestra και το Schoenbrunn Chamber Ensemble απέδιδαν τους πιο όμορφους ρυθμούς από κλασικούς συνθέτες όπως οι Wolfgang Amadeus Mozart και  Johann Strauss.  Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, η Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.

Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που ερμηενύει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα. Η Ορχήστρα Schoenbrunn έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στο χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

Διευθυντής της Ορχήστρας των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης είναι ένας μεγάλος γνώστης της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης, ο Guido Mancusi. Η μουσική είναι το πάθος του Guido Mancusi, κυρίως από την εποχή που, νεαρός ακόμη, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της αυστριακής μουσικής, συμμετέχοντας σαν σολίστας στην Παιδική Χορωδία της Βιέννης, ενώ αργότερα έλαβε αρκετές υποτροφίες και βραβεία. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε καλλιτέχνες που θαύμαζε, όπως ο Adam Fischer και ο Riccardo Muti στη Σκάλα του Μιλάνου. Ο Mancusi έχει το σπάνιο χάρισμα να μην είναι μόνο ένας προικισμένος μουσικός, αλλά και διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης, έτσι που, πολλοί κριτικοί που έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτόν, τον αποκαλούν «Johann Strauss του 21ου αιώνα» καθώς και «βασιλιά του βαλς και της πόλκας».

Κυριακή 4 & Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
 (Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης)
Ώρα έναρξης:20.30

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ώρα έναρξης:21.00

Συμμετέχουν:

H σοπράνο, Teresa Gardner
Ο βαρύτονος, Sebastian Huppman
Ο πρώτος χορευτής του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης,
Gregor Hatala
Η πρώτη χορεύτρια, Karina Sarkissova
και χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης

Διευθυντής Ορχήστρας: Guido Mancusi
Αγαπημένες άριες, βαλς και πόλκες με άρωμα Βιέννης!

Τιμές  εισιτηρίων (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών):
Φοιτητικό  25€, Γ ζώνη 35€,  Β ζώνη 50€,  Α ζώνη 65€,  Διακεκριμένη ζώνη 90€.
Προπώληση Εισιτηρίων Αθήνας:
• Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα (Δευτέρα με Παρασκευή 10 το πρωί  με 4 το απόγευμα)
• Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333
• Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr


Τιμές εισιτηρίων (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης):
Φοιτητικό-παιδικό: 25€, Γ’ Ζώνη-35€, Β’ Ζώνη 40€, Α’ Ζώνη-50€

Προπώληση Εισιτηρίων Θεσσαλονίκης:
• Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής
• Στο εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους.
• Τηλεφωνικά στο  2310 895938-9

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured