Δελτίο Τύπου

DonKixotisPhoto

Τον «Δον Κιχώτη» θα μας «συστήσουν» τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Badminton. Η μοναδική παράσταση συνδυάζει την αύρα πανέμορφων ισπανικών χορών και τη μαγεία του ρωσικού κλασικού μπαλέτου με επίκεντρο την μοναδική ιστορία του ρομαντικού ήρωα του Δον Κιχώτη.
Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και από τότε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα του κόσμου. Η πλοκή του απορρέει από την αξεπέραστη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες που συνεχίζει να συγκινεί και να θεωρείται κλασική. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο του τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική και αξίες. Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης, όπως τα πρότυπά του, οι ιππότες των περασμένων γενεών. Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, στην οποία είναι αφοσιωμένος, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του – κάτι που τον πληγώνει, αλλά παρόλα αυτά δεν απελπίζεται.
Η καλοσύνη, ο ιπποτισμός και οι ερωτικές περιπέτειες του Δον Κιχώτη, καθώς και ο κωμικός χαρακτήρας του Σάντσο Πάντσα, ζωντανεύουν μοναδικά σε μια παράσταση που ο χρόνος όχι μόνο δεν έχει αφήσει τα σημάδια του, αλλά την κάνει όλο και πιο λαμπερή. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει η τεχνική, η εμπειρία και το πάθος για χορό των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων Μόσχας.
Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέσκαγια. Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά, εξέχων χορευτή των Μπολσόι, οδήγησε στην επίσημη δημιουργία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας. Ο Γκεντιμίνας Ταραντά τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά της χώρας συνεχίζει με καλλιτεχνικό όραμα την παράδοση των παγκοσμίων αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαιτερότητα της μεγάλης ρωσικής σχολής μπαλέτου. Με πλαστικότητα στην κίνηση, πλούτο έμπνευσης, έντονη δραματική εκφραστικότητα, καθαρότητα και πρωτοτυπία στις χορογραφίες, τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας δικαίως έχουν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών όλου του κόσμου και έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαλέτα της Ρωσίας.


 
Με την υποστήριξη της
ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Θέατρο Badminton

Τιμές Εισιτηρίων:
Α ζώνη: 60€
Β ζώνη: 50€
Γ ζώνη: 40€
Δ ζώνη: 30€
ΦΟΙΤ.: 20€

Προπώληση εισιτηρίων:


Ταμεία Θεάτρου Badminton  (με vouncher)
Αγορές για όλα τα θεάματα με Μετρητά
και με Πιστωτικές κάρτες
Παραδόσεις Κρατήσεων με Πιστωτικές κάρτες ή Κατάθεση σε τράπεζα 
Άλσος Στρατού - Γουδή
Τηλ.: 211 10 10000, 210 8840600
Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00
Σαβ: 10:00 - 21:00
Κυρ: 10:00 - 18:00

Σε περιόδους παραστάσεων τo Box Office παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε παράστασης.

Από την Ticketnet.gr και το viva.gr και τα Metropolis
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC (με vouncher)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured