Δελτίο Τύπου

Malia2                

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας Toni Μorrison είπε κάποτε για τη Nina Simone ότι ''έσωσε τις ζωές μας“.  Ήταν τα τραγούδια της Nina Simone που τον ενέπνευσαν. Ήταν τα τραγούδια αυτά που ευαισθητοποιούσαν όλον τον κόσμο με μια σπάνια  ειλικρίνεια, μιλώντας για το φόβο και την αμφισβήτηση που κατέλαβε την κοινότητα των μαύρων όταν μαζί με το νεκρό σώμα του Martin Luther King Jr., θάφτηκε και το όνειρο για ειρηνική αλλαγή της  κοινωνίας. 
 
Τώρα, κάποιες δεκαετίες μετά, η Malia, η βρετανίδα μουσικός που παίζει όμως με ένα γαλλικό τρίο, ηχογράφησε το “Black Orchid”, ένα tribute άλμπουμ αφιερωμένο στη Nina Simone. Είναι αυτό το άλμπουμ που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά live στο Gazarte. Και για την Malia, την γεννημένη στο Malawi ερμηνεύτρια, είναι σαν να κάνει η καριέρα της έτσι έναν πλήρη κύκλο. Η Malia θαύμαζε ανέκαθεν την Simone για το ταλέντο της να μεταμορφώνει τις εμπειρίες της σε τραγούδια, τον πόνο σε πάθος, την αγάπη και τον θάνατο σε κάτι υπερβατικό και μοναδικό. Και δηλώνει “συνεπαρμένη από την ανθρώπινη ζεστασιά και την ωμή ειλικρίνεια” στη μουσική της Nina Simone. “Oταν η Nina τραγουδάει κλασικά κομμάτια όπως το “Don't Explain” νιώθεις ότι τα κάνει δικά της. Αν πάμε πίσω στην εποχή εκείνη θα καταλάβουμε ότι, τα όσα πέρασαν οι μαύρες Αμερικανίδες γυναίκες και η απουσία οποιουδήποτε δικαιώματος για αυτές, ήταν ένα μείζον θέμα που απασχολούσε την Simon. Και αφιέρωσε την  ζωή και την τέχνη της στο να αλλάξει αυτήν την κατάσταση”.
 
Η Malia ήθελε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με μπαλάντες της Nina Simone. Ήθελε χαμηλότονα κομμάτια. Διασκεύασε σε down tempo ρυθμούς ακόμα και το “My Baby Just Cares” το οποίο αντανακλά την εσωτερική ευτυχία. Οι στίχοι του “Don't explain” εστιάζουν σε εντελώς διαφορετικά συναισθήματα: “πώς είναι να έχεις αισθήματα για τον λάθος άνθρωπο, αλλά να παραμένεις μαζί του”. Το “Four Women” πραγματεύεται τις σκληρές εμπειρίες των Αφροαμερικανών γυναικών.
Τα σπουδαία τραγούδια που επέλεξε η Malia για το άλμπουμ της και θα μας παρουσιάσει ζωντανά στο Gazarte μιλούν πολύ για αγάπη αλλά και για ευκαιρίες που χάθηκαν. Οι στίχοι όπως και οι μελωδίες απευθύνονται στην καρδιά μας. 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Α΄ ΖΩΝΗ-35€ / Β' ΖΩΝΗ- 25€ / Γ' ΖΩΝΗ -20€
ΌΡΘΙΟΙ -10€

Στις ανωτέρω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό . Η κατανάλωση είναι προαιρετική.

ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
210-3460347/
www.gazarte.gr/
www.i-ticket.gr


Info:
Gazarte.210.3460347
Ώρα προσέλευσης:21.30
Ώρα έναρξης:22.30

 
www.facebook.com/gazarte

 
www.twitter.com/gazarte

www.gazarte.gr


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured