covenant_band

Στα 20 περίπου χρόνια δράσης τους κυκλοφόρησαν δίσκους που άνοιξαν νέους δρόμους με την πρωτοποριακή παραγωγή τους και που περιείχαν μερικά από τα σπουδαιότερα electro pop / e.b.m. τραγούδια των τελευταίων ετών. Πραγματοποίησαν αναρίθμητες εντυπωσιακές συναυλίες και απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα ανυπομονώνταςί για το επόμενο κεφάλαιο που θα γραφτεί στην ιστορία του group.

Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν σαν το ιδανικό σενάριο για τους τρεις φίλους που ξεκίνησαν από μία μικρή πόλη της Σουηδίας για να κυνηγήσουν το όνειρό τους όμως μην νομίσετε οτί δεν υπήρξαν και εμπόδια... Λίγο πριν από την κυκλοφορία του album “skyshaper” του 2009 οι σχέσεις των μελών του group βρέθηκαν σε οριακό σημείο. Κάτι που οδήγησε σε δισκογραφικές κινήσεις που αμφισβητήθηκαν και συναυλίες που προβλημάτισαν και κλόνισαν την σχέση εμπιστοσύνης που είχε κτιστεί με τους οπαδούς τους. Κάπως έτσι άδοξα έχουν τελειώσει πολλές όμορφες «ροκ» ιστορίες και θα μπορούσε το ίδιο να συμβεί και τώρα όμως οι Covenant δεν είχαν πει ακόμα τη τελευταία τους λέξη.

Εν έτη 2011 λοιπόν, και μετά από καθυστερήσεις ετών, κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο και άκρως φιλόδοξο album “modern ruin” και το σκηνικό αλλάζει άρδην. Από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βρέθηκε στην κορυφή των charts πολλών ευρωπαϊκών alternative charts και απεκόμισε μόνο διθυραμβικές κριτικές. Το single “lightbringer” που είχε προηγηθεί ψηφίστηκε από το www.side-line.com (το δημοφιλέστερο ebm / industrial site) σαν το καλύτερο single του 2010 και η modern ruin tour, χαρακτηρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες σε Ευρώπη και Αμερική σαν η καλύτερη τους περιοδεία με το group να είναι πλέον σε τέλεια φόρμα.

Οι δύσκολες μέρες φαίνονται πλέον σαν μια κακή ανάμνηση από το παρελθόν και οι Covenant ξανακάθονται στο θρόνο της EBM / Electro μουσικής. Τo ραντεβού των κομψών Σουηδών με τους έλληνες fans τους είναι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live Club και τα εισιτήρια θα κοστίζουν μόνο 20€ στη προπώληση. Φροντίστε να είστε εκεί!

Εισιτήρια προπωλούνται προς 20€ στο δισκοπωλείο DarkCell (Θεμιστοκλέους 84), στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και στο www.ticketpro.gr. Την ημέρα της συναυλίας στο ταμείο του Κυττάρου θα κοστίζουν 25€.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι 23rd Underpass του Κώστα Ανδριόπουλου και του Ταξιάρχη Ζολώτα που με την ευρυματική τους synth pop και το video clip του “you ‘ll never know” έχουν καταφέρει να στρέψουν τα βλέματα επάνω τους, να υπογράψουν συμβόλαιο με την undo records και να θεωρούνται μια από τις μεγάλες ελπίδες για το μέλλον της εγχώριας ηλεκτρονικής ποπ μουσικής.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Κύτταρο Live Club
Ηπείρου 48 και Αχαρνών

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured