Δελτίο Τύπου


Tο Φεβρουάριο του 2007, οι αδελφοί Bishop αποφάσισαν τη διάλυση των Sun City Girls λόγω του θανάτου του Charles Gocher (1952-2007) και αποφάσισαν να μετεξελιχθούν στο σχήμα Brothers Unconnected που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αμερικάνικη τουρνέ τους A tribute to Sun City Girls and Charles Gocher το 2008. Μετά από προσπάθειες 3 ετών η περιοδεία θα λάβει χώρα για πρώτη -και τελευταία- φορά στην Ευρώπη. Η Αθήνα αποτελεί τερματικό σταθμό της περιοδείας, η οποία περιλαμβάνει και την εμφάνισή τους στο πολυαναμενόμενο All Tomorrow’s Parties, του Μαΐου που επιμελούνται οι Animal Collective.

Την συναυλία θα ανοίξει η 50λεπτη πειραματική ταινία The Handsome Stranger σκηνοθετημένη από τον Charles Gocher. Κατόπιν θα ακολουθήσουν δύο ακουστικά σετ στα οποία το ντουέτο των Alan και Richard Bishop θα παρουσιάσουν μια αναδρομή στην –ομολογουμένως τεράστια και πολυσχιδή δισκογραφία των Sun City Girls.

Ο τεχνοκριτικός Θανάσης Μουτσόπουλος, κάνει ειδικά για την περίσταση το ντεμπούτο του ως dj, επενδύοντας μουσικά τα διαλείμματα αλλά και κυρίως το φινάλε της βραδιάς. Θα παίξει αποκλειστικά 45άρια και κασέτες υβριδικής ποπ από την Περιφέρεια με έμφαση στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ν. Ανατολική Ασία.

Το πειραματικό μουσικό τρίο των Sun City Girls ιδρύθηκε το 1981 από τους αδελφούς Alan και Richard Bishop, ενώ ένα χρόνο αργότερα προσχώρησε στις τάξεις του γκρουπ και ο ντράμερ Charles Gocher και οι Sun City Girls εξελίχθηκαν σε μία - κατά κοινή παραδοχή - πιο καινοτόμες και επιδραστικές underground μπάντες της Βορείου Αμερικής. To όνομα τους προέρχεται από το Sun City, μια κοινότητα συνταξιούχων κοντά στο Phoenix της Αριζόνα.  Oι Sun City Girls δεν είναι απλά ένα συγκρότημα αλλά ένα εργοστάσιο ιδεών: μουσικών, καλλιτεχνικών, φιλοσοφικών, αισθητικών και πολιτικών. Οι αεικίνητοι «Αριστοκράτες της Αυθάδειας» όπως αυτοαποκαλούνται, μέσα σε τρεις δεκαετίες και μια πληθώρα άλμπουμ, σινγκλ, κασετών, συλλογών, παράπλευρων πρότζεκτ και εκκεντρικών ζωντανών εμφανίσεων έχουν προσφέρει στο -φανατικό- κοινό τους ένα πολύμορφο αρχείο ήχων και εικόνων. Μουσικά το έργο των Sun City Girls, συντίθεται από μια παραισθησιογόνα μίξη εξωγήινης τζαζ, improv, Ασιατικής ψυχεδέλειας, Αραβικού διαλογισμού, θεωριών συνομωσίας, όπου το trash εναλλάσσεται με τη σάτιρα, ιδιοφυή συνεχή αυτοσαρκασμό, αφορισμούς και ενίοτε ψυχόδραμα.


Παρακαλούμε θερμά, λόγω της μεγάλης διάρκειας του event, να προσέλθετε την αναγραφόμενη ώρα (21:00). Όταν αρχίσει η προβολή της ταινίας (21:30 ακριβώς), δεν θα επιτρέπεται η είσοδος έως ότου τελειώσει (10:20). Το live αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 22:30.


Τρίτη 24 Μαΐου 2011
LIVE @ 6 d.o.g.s.

 

DOORS: 21:00
EΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15 euro
6 d.o.g.s.: Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα
www.sixdogs.gr
(Μετρό: Mοναστηράκι)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured