Δελτίο Τύπου

Ένα από τους χαρακτηριστικότερους δίσκους όχι μόνο της μπάντας αλλά μιας ολόκληρης εποχής και γενιάς θα αποδωθεί live από μια μπάντα που ξέρει πως να στήσει μια διονυσιακή εμφάνιση και συναυλία.
Η είδηση ότι οι Primal Scream θα γιόρταζαν την επέτειο των 20 ετών από την κυκλοφορία του Screamadelica, παίζοντας ολόκληρο τον δίσκο live σε δύο συναυλίες στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, προκάλεσε τέτοια ζήτηση για εισιτήρια, ώστε όχι μόνο οι συναυλίες έγιναν αμέσως sold out, αλλά προγραμματίστηκε και παγκόσμια περιοδεία! Δεν είναι και κάθε μέρα άλλωστε που έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ζωντανά ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.
Το Screamadelica είναι ένας από τους δίσκους που χαρακτήρισαν τα 90ς. Ήδη από την κυκλοφορία του το 1991, γνώρισε την απόλυτη καταξίωση, καθώς έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία χάρη σε τραγούδια-ύμνους όπως τα “Loaded”, “Moving On Up” και “Higher Than The Sun”, ενώ την ίδια στιγμή μάζευε αστέρια από τους απανταχού κριτικούς. Ήταν ο Νο1 δίσκος της χρονιάς για το Melody Maker και το Select και δεν έλειπε από καμία λίστα. Το ΝΜΕ, το Q, το Channel 4, το Pitchfork και αμέτρητα άλλα media το έχουν συμπεριλάβει σε λίστες με τα Καλύτερα Άλμπουμς για την Μεγάλη Βρετανία, για τα 90ς, για την ιστορία της δισκογραφίας, κλπ. Έκανε τον Bobby Gillespie εξώφυλλο σε κάθε είδους περιοδικό, έφερε στους Primal Scream το πρώτο στην ιστορία Mercury Prize (1992) και τους κάθισε για τα καλα στο πάνθεον της σύγχρονης μουσικής.
20 χρόνια μετά, ο δίσκος παραμένει τόσο σημαντικός, ώστε το εξώφυλλό του να γίνει γραμματόσημο των Βρετανικών Ταχυδρομείων!


Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Οδό οι Primal Scream θα μας παρουσιάσουν ένα δίωρο show, με ολόκληρο το Screamadelica, αλλά και ένα best-of set από την καριέρα τους.


Εισιτήρια
Τα πρώτα 500 εισιτήρια πωλούνται προς 30 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και από την Δευτέρα 30 Μαϊου στα καταστήματα Public και Tickethouse.
Μετά τα πρώτα 500 εισιτήρια, τα υπόλοιπα εισιτήρια θα πωλούνται προς 35 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured