Η άφιξη εκ νέου της Laurie Anderson στην Αθήνα είναι γεγονός.
Το Delusion είναι ένας διαλογισμός πάνω στη ζωή και τη γλώσσα. Η αρχική του σύλληψη αποτελείται από μια σειρά μικρών θεατρικών έργων μυστηρίου. Το Delusion ήταν παραγγελία από την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010. Με το συνδυασμό βιολιού, ηλεκτρονικού κουκλοθέατρου, μουσικής και εικαστικών, το Delusion αφηγείται την ιστορία του στη χρωματιστή και ποιητική γλώσσα που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Anderson.
 
Οι ιστορίες στο Delusion προέρχονται από πολλούς κόσμους – τον τεχνικό, επιστημονικό, προσωπικό και μυθικό – και από διάφορες καταστάσεις συνείδησης, ονείρου και διαλογισμού. Οι ιστορίες κυμαίνονται από τις μυστικιστικές ρίζες του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας, μέχρι τις θεωρίες του χρόνου και της ταχύτητας, των προγόνων, του ελέγχου, της σιωπής και των ζώων.
Στην καρδιά του Delusion βρίσκεται η πεποίθηση ότι τα λόγια και οι ιστορίες μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν έναν κόσμο, αλλά και να τον εξαφανίσουν. 
Δύο κομμάτια του “Delusion” έχουν παρθεί από την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου της Anderson, Homeland. 
  
Το 2002, η Anderson διορίστηκε πρώτη μόνιμη καλλιτέχνης (first artist-in-residence) της ΝΑΣΑ, γεγονός που την οδήγησε στη σόλο περιοδεία της το 2004 με το έργο The End of the Moon. Πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν μια σειρά οπτικοακουστικών εκθεμάτων και μία ταινία υψηλής ευκρίνειας, Hidden Inside Mountains, που δημιουργήθηκε για το World Expo 2005 στο Aichi, της Ιαπωνίας. Το 2007 έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Dorothy and Lillian Gish για την εξαιρετική συμβολή της στις τέχνες. Το 2008 ολοκλήρωσε μία παγκόσμια περιοδεία δύο χρόνων με την τελευταία της παράσταση Homeland. Το άλμπουμ της, Homeland, για την Nonesuch, γεφυρώνει τη μουσική του Homeland και την πρόσφατη σόλο ερμηνεία της, Delusion. Το έργο αυτό ξεκίνησε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Βανκούβερ στις αρχές του 2010 και από τότε περιοδεύει διεθνώς. Μια έκθεση ανασκόπησης της εικαστικής της δουλειάς θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στο Σάο Πάολο. Η Anderson ζει στη Νέα Υόρκη.
 
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00
 
Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 50€
Β Ζώνη: 40€
Γ Ζώνη: 35€
Δ Ζώνη: 30€
Φοιτητικό
Δ Ζώνη: 20€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured