Μια σημαντική επέτειος για τα ατομικά δικαιώματα θα γιορταστεί φέτος σε πολλά μέρη του πλανήτη μας, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα γεγονότα στο Stonewall Inn της Νέας Υόρκης, τα οποία πυροδότησαν το διεθνές κίνημα ενάντια στην καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, queer και ίντερσεξ άτομα).

Στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο εδώ και μια 15ετία, διεξάγεται αυτές τις μέρες το Athens Pride 2019. Η φετινή εκδήλωση λαμβάνει μάλιστα διπλή σημασία, γιατί δεν απηχεί απλά τους διεθνείς εορτασμούς της Stonewall 50ετίας, αλλά αφιερώνεται και στον Ζακ Κωστόπουλο, του οποίου η δολοφονία (2018) συγκλόνισε την εγχώρια κοινότητα. 

Το Athens Pride 2019 έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου με συνολικά 44 εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, πάρτι, ξεναγήσεις, περίπατοι και σεμινάρια) και αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, με την καθιερωμένη παρέλαση και το συναυλιακό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Ηχηροί συμμετέχοντες στη φετινή εκδήλωση είναι η Ελένη Φουρέιρα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Τάμτα. 

Η Ελένη Φουρέιρα είναι βέβαια όνομα αγαπητό στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και λόγω της συμμετοχής της στην Eurovision 2018 (για λογαριασμό της Κύπρου), η οποία απογείωσε την καριέρα της, ωθώντας την αποφασιστικά εκτός συνόρων -φέτος, θυμίζουμε, βρέθηκε και σε κοινό single με τον Snoop Dogg. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη δώσει το παρών σε κάμποσα Pride ανά τον κόσμο. 

Γιουροβιζιονική επικαιρότητα έχει όμως και η Τάμτα, καθώς φέτος ήταν η δική της σειρά να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό που έγινε πριν περίπου έναν μήνα στο Τελ Αβίβ.

Τον πάντοτε αγαπητό Φοίβο Δεληβοριά θα συνοδεύσουν επί σκηνής πρόσωπα γνώριμα από την Ταράτσα, η οποία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τη φετινή (και τελευταία) της σαιζόν: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα, ο Σωτήρης Ντούβας στα ντραμς, ο Κώστας Παντέλης στις κιθάρες και ο Σταμάτης Σταματάκης στο μπάσο. 

Ολόκληρο το μουσικό line-up του Athens Pride θα ανακοινωθεί μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook. 

{youtube}vyDTbJ4wenY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured