Κλείνει τα 15 χρόνια φέτος το Schoolwave, το φεστιβάλ που πίστεψε στη δυναμική των μαθητικών συγκροτημάτων και πέτυχε να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς -με τις συναυλίες του να συγκεντρώνουν ως και 10.000 θεατές ετησίως και τα σχετικά βίντεο στο YouTube να έχουν ξεπεράσει (συνολικά) τα 11.000.000 views.

Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το Schoolwave 2019, το οποίο θα διεξαχθεί Παρασκευή 5, Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουλίου στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με είσοδο ελεύθερη, πάντα ως διοργάνωση της Δημιουργικής Ομάδας Schooligans, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φέτος, είναι 64 τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που αντιστοιχούν στο τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα των συμμετοχών μέσω της επίσημης ιστοσελίδας http://www.schoolwave.gr.

Τα 64 γκρουπ θα περάσουν από ακρόαση ενώπιον κριτικής επιτροπής, η οποία θα καθορίσει την τελική επιλογή των 21 φιναλίστ. Για τα συγκροτήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ακροάσεις θα γίνουν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο WE (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη). Για τα συγκροτήματα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, οι ακροάσεις θα γίνουν την Κυριακή 21 Απριλίου και τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στην Αθήνα, στο PROVA Music Studios (Κορυτσάς 7, Ταύρος).

Την επιτροπή αποτελούν ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet Οf Zeus), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), ο Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans). Στην επιτροπή της Θεσσαλονίκης θα είναι φέτος για πρώτη φορά ο Σάββας Δομόσογλου (διοργανωτής συναυλιών – Μύλος Club) και ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης (διοργανωτής του IN-EDIT FESTIVAL).

Όσον αφορά το τι θα ακουστεί, οι πληροφορίες από το σχετικό δελτίο Τύπου κάνουν λόγο για χιπ χοπ από Θεσσαλονίκη, stoner rock από Αθήνα, folk pop από την Τήνο, τζαζ από τη Λευκάδα και thrash metal από την Κρήτη.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, εντωμεταξύ, πριν το φετινό Schoolwave, θα πραγματοποιηθεί και το Schoolwave Rewind: μια συναυλία από συγκροτήματα και μουσικούς που πέρασαν ως μαθητές από το Schoolwave και επιστρεφουν ως «απόφοιτοι» στο Summer Nostos Festival 2019 (στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με είσοδο ελεύθερη). Παίρνουν μέρος ο Απόλλων Ρέτσος των Musica Ficta, η Δανάη Νίλσεν των Rosebleed και οι Astrarot.

{youtube}r50iXkxEPqs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured