Οι παλιοί φίλοι ακόμα τον αποκαλούν «Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ», ο ίδιος όμως προτιμά εδώ και χρόνια το Λάκης Παπαδόπουλος, σκέτο.

Τελευταία φορά τον συναντήσαμε στη δισκογραφία πέρυσι, ως συνδημιουργό του μεταθανάτιου δίσκου της καλής του φίλης Αρλέτας Η Γιαγιά Μου Μαγειρεύει Όνειρα Τηγανητά ‎-με δική του δουλειά έχει να φανεί από το 2016, όταν βγήκε η ζωντανή ηχογράφηση Live Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από τη συναυλία του 2015 στην οποία γιόρτασε 35 χρόνια καριέρας με πολλούς διάσημους προσκεκλημένους (δείτε τι είχε γράψει για τη βραδιά στις σελίδες μας ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ).

Τώρα, ο Παπαδόπουλος επιστρέφει στο προσκήνιο συνεργαζόμενος με τον Γιώργο Τιάκα, για μια διασκευή στο "Κι Αν Η Τύχη Μου", τραγούδι από το ξεχασμένο συγκρότημα Πρόκες, που είχε για ένα διάστημα στη δεκαετία του 1970 ο Χρήστος Κυριαζής: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ο Κυριαζής έγινε διάσημος ως λαϊκός βάρδος χάρη στην τεράστια επιτυχία του "Μου Θυμίζεις Τη Μάνα Μου" (1992), όμως οι φίλοι του ελληνικού rock γνωρίζουν καλά το ηλεκτρικό του παρελθόν -τόσο με τις Πρόκες, όσο και με το "Βράδυ Σαββάτου" (1991), τραγούδι που έκανε γνωστό ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Το "Κι Αν Η Τύχη Μου" ήταν b-side στο μοναδικό single που άφησαν οι Πρόκες, το "Διαμορφώσου" (1973). Για τον Λάκη Παπαδόπουλο δείχνει να είναι προπομπός κάποιας καινούριας στούντιο δουλειάς, για την ώρα όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση.

To Σάββατο 9 Μαρτίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος παίζει live στο ΙΛΙΟΝ plus, παρέα με τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιάννη Μηλιώκα.

{youtube}04mkl3PKArc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured